Курортът на богаташите в Бразилия

Рибарското селце Транкосо е топ дестинация за милионери
18 ное 2014 08:03, Мария Дуковска
1
Курортът на богаташите в Бразилия
Снимка: architecturaldigest.com

Въпреки че футболното лято на Бразилия приключи, тази страна продължава да предизвиква интерес, тъй като през 2016-а там ще се проведат следващите Летни олимпийски игри.

Покрай Олимпиадата държавата отново ще се напълни с тълпи от туристи, които освен от спорта, ще се заинтригуват от нейната култура, ще си паднат по самбата, по безгрижния начин на живот и по страхотната ѝ природа.

Една от най-атрактивните ваканционни дестинации в Бразилия е рибарското село Транкосо, което е известно с красивите си плажове, със страхотните си ресторанти и магазини, и с автентичната си, спокойна атмосфера.

Вероятно именно затова Транкосо е любимо убежище на богатите бразилци, които идват тук най-често с едночасов полет от Сао Пауло до Порто Сегуро, след което минават 50-километров път с кола по второстепенни пътища.

Именно фактът, че селото е отдалечено от цивилизацията, но предлага дива красота, го прави толкова атрактивно за туристите. Някои хора дори го сравняват с Ибиса, но преди знаменитостите да наводнят средиземноморския остров в последното 20 години, нарушавайки спокойната му атмосфера.

Транкосо е основано през 1586 г. от йезуитски мисионери, а днес тук къщи имат телевизионният водещ Андерсън Купър, шефът на френския гигант L'Occitane - Рейналд Геиже, както и бившият директор на марката Diesel - Уилбърт Дас.

Вижте снимки от курорта в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари