Патагония - красива и далечна

Вижте националния парк „Торес дел Пайне“ в Чили
29 ное 2014 08:33, Теодора Драгоева
2
 Патагония - красива и далечна
Снимка: raredelights.com

Чили може да е една много далечна за нас българите страна, а нейната най-южна част – Патагония, да е символ буквално за края на света. Факт е обаче, че тази държава има невероятно красива природа, голяма част, от която не е докосвана от човешка ръка.

Точно такъв е спиращият дъха Национален парк „Торес дел Пайне“. Това красиво място представлява невероятна „колекция“ от планини, ледници, езера, долини и всички те – с уникална флора и фауна.

Името на парка идва от трите гигантски скални кули, които се наричат Торес дел Пайне. „Торес“ означава „кули“, докато „пайн“ е стара дума за син цвят. Това е един от най-посещаваните паркове в Южна Америка, като около шейсет процента от посетителите са чуждестранни туристи.

Всяка година оттук минават приблизително по 150 хиляди души. Най-подходящото време за посещение на „Торес дел Пайне“ е през пролетта и лятото, които в южното полукълбо точно предстоят (това е периодът от ноември до април). Имайте предвид, че дори когато времето там е хубаво, все пак трябва да бъдете подготвени за неочаквани и драматични промени в климата.

Основните забележителности са очевидно скалните кули, които са дали името на парка, но също така си заслужава да разгледате многото езера и ледници. Почти всеки сантиметър от парка дава възможност за невероятен снимков материал.

Вижте снимки на Националния парк в Чили в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Разгеле че ми казахте .Таман се чудех къде да отида за Нова година.