Едно от очарованията на Метлах

Линия Саар - природна красота, която ще ви очарова
20 дек 2014 11:42, Теодора Драгоева
4
Едно от очарованията на Метлах
Снимка: flickr.com

Природните богатства са разпръснати навсякъде по света, но като че ли човек винаги бленува за далечни места на другия край на планетата – за неща, които никога не е виждал в своята родина и които са много по-различни от всичко заобикалящо го.

Въпреки това и на нашия континент има много природни красоти, които заслужават вниманието ни. Едно от тях, например, се намира в Германия. Река Саар извира от планината Вогези във Франция и след това преминава на север през Западна Германия до вливането ѝ с река Мозел в близост до най-стария германски град – Трир.

Преди това река Саар достига бариера под формата на ниската планинска верига Хунстрюк, съставена от твърда кварцова скала. Тъй като реката не може да намери път през скалите, тя прави пълен завой на 180 градуса и „разрязва“ планината, образувайки формата на буквата „U“.

Този забележителен остър завой, намиращ се над германския град Метлах, се нарича „Линия Саар“ или на немски език – Saarschleife. През дълъг участък реката тече паралелно в обратната посока, преди да завие наляво и да продължи своето северно пътуване към река Мозел.

Най-добрите гледки към линията Саар може да се получат от специална наблюдателна точка, намираща се на 180 метра над реката. Тя е построена заради туристите, които освен красивото природно творение, могат да разгледат и намиращите се наблизо – църквата „St. Gangolf“ и останките от замъка Montclair от 12-ти век.

Влезте в галерията на Тialoto.bg и разгледайте впечатляващи снимки от линията Саар в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
без майтап преди 9 години
Така е. Когато географското наименование започва с буквата S, се произнася З. На немски София се произнася Зофия.
1
0
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Заар, не Саар.