Перлата на Катар

Представяме ви най-луксозния жилищен комплекс в емирството
26 дек 2014 16:42, Теодора Драгоева
25
Перлата на Катар
Снимка: panoramio.com

В последните години Катар се развива с все по-бързи темпове. Азиатското емирство конкурира Дубай по луксозни сгради и проекти. Жилищният комплекс „Перла“ е доказателство за това.

Той се строи върху изкуствен остров край бреговете на Doha’s West Bay. Островът заема площ от четири квадратни километра и има 32 километра нова линия с частни вили, десетки апартаменти, стотици домове, заедно с луксозни хотели, магазини и ресторанти.

От пролетта на 2012 година над 5000 души вече са се настанили в своите нови домове. Когато окончателното строителство на комплекса завърши през 2015 година, на острова ще могат да живеят общо 41 000 души.

„Перлата“ е един от най-амбициозните проекти за развитие на Катар, а името на комплекса има огромно значение за емирството.

Катар бе един от най-големите търговци на перли в Азия, преди японците да започнат да предлагат по-евтини и достъпни перли. За късмет на катарците Япония ги изпреварва, малко преди в емирството да настъпи петролен бум.

Жилищният комплекс може да се похвали и с най-дългата луксозна брегова пешеходна пътека в света. Алеята „La Croisette“ е дълга 3,5 километра и ще бъде дом на международни марки и бутици.

В „Перла“ има и яхтено пристанище с място за 750 лодки, както и над 6000 паркоместа. В проекта ще има и малка част, която прилича на Венеция.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте най-луксозния остров в Катар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: перлаКатаремирство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парите не са всичко и не могат да те направят щастлив. Булки със златни букети, златни тоалетни чинии и психика на бедуини...Цивилизация и ценности не се създават за две поколения. Плащат за "разпространяването" на исляма между "неверниците" луди пари. В резултат имаме тероризъм на верска основа.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До завистта убива"Завистлив" АМА те храни бе "велики" "турчино"
12
8
 
14
 
! Отговори
завистта убива преди 9 години
Много завистливи са българите.Камили били,пустини били,джапанки били.Ами каквито и да са,поне 200 години са пред България.Едва ли половината им население живее под прага на бедността,и едва ли техните пенсионери се хранят с коматче хляб и кисело мляко,150 лева пенсия дали получават катарските пенсионери.Дали карат 20 годишни таралясници по разбити пътища,а за Qatar Airways чували ли сте,а бе завистлив народ.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо трябва да се направи за да са по зле от нас !
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парите не са ВСИЧКО на този свят. Тъй като аз не съм алчен и не искам ВСИЧКО, предпочитам само парите.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
парите им извират от земята и приятелството с АмерикаЗа да не каже света че Америка заменя нефт за оръжие тя купува нефт от Катар и после им продава оръжие за да си върне парите дадени за нефт.Всичко е мижи да те лъжа.Какво прави днес Ислямска държава?40% от нефта на Сирия и ирак е в ръцете на бандитите. Какво правят с този нефт бандитите от ИД ? Продават го на черно на още по големите бандити от европейската демокрация. Някой плащат за да има войни независимо кой печели, после Путин виновен
8
1
 
4
 
! Отговори
Янукович преди 9 години
До НекъвХорорНекъвХелЕх ако знаеш колко си прав :)))))
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като им гледам министрите им как отиват на официални срещи с жапанки и чаршафи на главите представям си.Поколения наред нито един жител на тази страна не знае що е работа. Парите им извиат от земята.За да каже света че Америка заменя нефт за оръжие тя купува нефт от Катар и после им продава оръжие за да си върне парите дадени за нефт.Катар е с жители под половин милион и един милион слуги и дават над 400 милиарда на година за оръжие Катар няма войска. Аджиба къде отива това оръжие? :)
6
3
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram
5
4
 
26
 
! Отговори
Бях и видях преди 9 години
Каквато и перла да е като излезеш и отиваш на 50 градуса в Ада. Колкото и пари да извадят, пустинята си е пустиня. С глобалното затопляне и по-зле ще става - всичко това ще отиде под водата.
4
10
 
12
 
! Отговори
морски преди 9 години
Катар е най-големия развъдник и доставчик на терористи.Затова е и сред най-верните съюзници на САЩ.
3
8
 
29
 
! Отговори
Мк преди 9 години
Без индустрия рано или късно ще се качат пак на камилите...
2
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТРОЕНО Е ОТ ИНДИЙЦИ ЗА ШЕПА ОРИЗ НА ДЕН
1
10
 
14
 
! Отговори
София преди 9 години
Пари да имаш....