Зоопаркът, в който влизат само смелчаци

В китайски зоопарк хората са в клетки, а животните ги преследват
15 яну 2015 15:14, Мария Дуковска
4
Зоопаркът, в който влизат само смелчаци
Снимка: amusingplanet.com

Става ли ви тъжно понякога, когато гледате затворените в клетки животни в зоопарковете? Ако отговорът е „да“, значи със сигурност ще приветствате идеята на една зоологическа градина в Китай. Тя се нарича Lehe Ledu Wildlife и е разположена в град Чунцин.

Посетителите на този зоопарк имат възможност да изпитат усещането какво е да се изправят лице в лице с хищниците, без обаче животните да са затворени в малки пространства. Всъщност в клетка влизат самите хора, които обикалят зоологическата градина с малък камион, любувайки се на свободните ѝ обитатели.

Подобно преживяване обаче не е за всеки човек. Всъщност препоръчително е хората да са смелчаци, тъй като често хищниците идват много близо до хората, примамени от големи парчета месо.

Нестандартните обиколки в китайската зоологическа градина започнали едва миналия месец, но вече са хит сред туристите. Доказателство за това е фактът, че билетите са разпродадени за следващите три месеца.

„Искахме да дадем на нашите посетители усещането, че са следени и нападнати от големите котки, но - разбира се, без какъвто и да е риск“, разказва говорителката на зоопарка Чан Лян.

„Гостите са предупредени да държат пръстите и ръцете си вътре в клетката по всяко време, защото гладният тигър не прави разлика между тях и закуската си“, споделя още Лян.

А сега влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте какво точно представлява посещението в зоопарка Lehe Ledu Wildlife в Китай

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: зоопаркКитайтигър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До зоов инструкцията за безопасност се препоръчва да вярват в прераждането
2
1
 
24
 
! Отговори
зоо преди 9 години
Много яко...............:)Ами ако се развали камиона,а на някой му се приходи някъде?
1
0
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аматьори. В софийския зоопарк клетката на тигъра е отворена и той свободно може да се разхожда между посетителите.