Любопитни факти за Бахамите – част първа

Какво не знаете за далечната екзотична страна
Обновена: 21 фев 2015 16:34 | 21 фев 2015 16:33, Теодора Драгоева
1
Любопитни факти за Бахамите – част първа
Снимка: YoTuT

Бахамите са островна държава, намираща се в Централна Америка, по-конкретно в Карибския регион. Те включват повече от 700 острова, като само около 30 от тях са обитавани.

Към Бахамските острови са включени и още 2500 коралови рифа и скали.

Сами може да предположите, че Бахамите са място, което определено си заслужава да се види и което привлича със своите природни красоти и изкушения.

Преди да се отправите към него обаче, ето и някои интересни факти, които е хубаво да знаете:

1. Името на Бахамите идва от испанския термин „Baja Mar“, което означава „плитко море“. Както може да се види на всяка сателитна снимка, водата около Бахамите сякаш е разделена на по-малки части и има тюркоазен цвят.

2. Широко разпространено е мнението, че остров Сан Салвадор е първото място, на което Христофор Колумб се натъква, когато вижда Новия свят. През 1986 година National Geographic пък съобщава, че откривателят първо попада на Samana Cay. Каквато и да е истината обаче ясно е, че развитието на земите на Новия свят започва от Бахамските острови.

3. Бахамите имат третия най-висок БВП на глава от населението в цялото западно полукълбо. Това означава, че след САЩ и Канада, Бахамските острови са третата най-богата страна в западната половина от Земята. Най-развитият сектор в държавата е туризмът, който донася 60% от приходите на страната и осигурява половината от всички работни места. Бахамският долар е равен на един американски долар.

4. На 17 януари 1977 година на Бахамите завалява сняг. Студена вълна идва от Южна Флорида и носи със себе си неестествени зимни условия. Разбира се, не е имало снежни преспи, но и снежинките са нещо, което по принцип е невъзможно да се види в този район на света.
 

Още по темата, както и снимки от Бахамите, можете да прочетете и видите в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудо голямо.Обаче ме кефят такива статии. По-полезни са от разни политици.