Любопитни факти за Бахамите – част втора

Какво още не знаете за далечната екзотична страна
22 фев 2015 20:49, Теодора Драгоева
1
Любопитни факти за Бахамите – част втора
Снимка: Roger Wollstadt

В началото на месеца Джони Деп и Амбър Хърд сключиха брак, като втората им сватбена церемония се проведе не къде да е, а на Бахамите. Всъщност актьорът разполага с един от около 700-те острова, съставляващи страната.

Бахамите са толкова прекрасно място, че за никого не трябва да бъде изненада желанието на известните личности да се сдобият с малка част от него.

В първата част с интересни факти за Бахамите ви разказахме любопитни подробности за островната държава, а сега е ред на още една порция от тях:

11. Крепостта Fort Charlotte е построена през 1788 година и носи името на съпругата на крал Джордж III. Крепостта се намира в близост до центъра на Насау, а сега е превърната в музей. Благодарение на удобното си разположение върху хълм, от стените на крепостта се открива невероятна гледка към пристанището, остров Парадайс и Насау.

12. Известният плаж Cable Beach, който се намира на 7 километра западно от центъра на Насау, е място, където може да видите много луксозни хотели, казина, ресторанти и спортни съоръжения.

13. Основният си износ Бахамите осъществяват с фармацевтични продукти, цимент, ром, лангуста и рафинирани нефтопродукти. Растението Bark Cascarilla, което расте на няколко острова, също се изнася, служейки за ароматизиране на алкохоли като Кампари и Вермут.
 

14. Бахамските острови наброяват повече от 700. Само 30 (според различни източници между 20 и 40) от тях обаче са населени. Разбира се, местните жители са намерили начин да изкарват пари и от това – предлагат почивка на необитаем остров.

15. Националната кухня на Бахамите изобилства от различни ястия с морски дарове. Омарът е сред най-скъпите храни в страната, а уловът му е позволен само от месец април до месец август.

16. Исторически факт – Бахамските острови са били спирка за много пирати, сред които и известни жени пирати. Франсис Дрейк и Ан Бони са две от тях.

17. Повече от 5% от всички коралови рифове по света се намират в територията на Бахамите. Това означава, че тази страна е идеална дестинация за туристите, които обичат да се гмуркат и да се любуват на подводния свят.

18. По време на сухия режим в САЩ, Бахамите са били част от контрабандата на алкохол.

19. Приблизително около 80% или дори малко повече от населението на Бахамските острови има африкански корени.

20. Бахамите са офшорна зона. Към днешна дата малката държава предлага икономическа сигурност, което е важна предпоставка за офшорната стабилност. По-голяма част от офшорните фирми, основани в Бахамите, са собственост на американци.

Влезте в галерията на Тialoto.bg и разгледайте красотата на Бахамите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Франсиска Дрейкова преди 9 години
....хахахаха....!!! 16. Исторически факт Бахамските острови са били спирка за много пирати, сред които и известни жени пирати. Франсис Дрейк и Ан Бони са две от тях. !!!Франсис Дрейк е мъж до колкото знам бе *** !!!