Очарованието на Япония

Какво не знаете за тази азиатска страна
Обновена: 25 апр 2015 11:44 | 25 апр 2015 11:39, Теодора Драгоева
27
Очарованието на Япония
Снимка: Guwashi999

През последните 20 години Япония се превърна в една от най-интересните и популярни страни в света.
Уникалната ѝ култура, чудесната храна и технологичният напредък очароват, вдъхновяват и интригуват туристите.
Япония се намира в Източна Азия, а нейни съседи са Китай, Русия и Корея. Страната се състои от множество острови, най-основните от които са: Хоншу, Хокайдо, Кюшу и Шикоку.

Ето и някои любопитни факти за Япония:

1. Токио е столицата на страната – един от най-безопасните градове в света. Доказателство за това е, че в градския транспорт могат да се видят малки деца, които пътуват сами.

2. Едно от нещата, които правят най-голямо впечатление в Япония, е добре запазената природна среда. Всяка част от земята, дори и малките тревни площи между небостъргачите, могат да бъдат превърнати в мини природни резервати. Историческите паметници, сградите и храмовете също са много добре запазени.

3. Едни от най-известните символи на Япония са „свещената порта“ („Torii“) на остров Ицукушима, както и известната планина Фуджи (3776 метра). Там се намира един от най-красивите вулкани в света, заобиколен от не по-малко живописни природни очарования.

4. Нара се нарича първата имперска столица на страната. Тя представлява един истински музей на открито.

5. Япония е малка страна, но в нея могат да се видят много забележителни неща. Там се намира най-скъпият увеселителен парк в света, както и четири от десетте най-високи влакчета в увеселителен парк. Токио пък се гордее с най-модерната метро система в света.

6. Японската императорска династия никога не е била прекъсвана. Днешният император Акихито е пряк потомък на първия император Джиму, който основава Япония през 711 година преди Христа.

7. Планината Фуджи е частна собственост.

8. Тъй като страната стриктно пази собствеността, там има десетки фирми с повече от хиляда години история. Например Хоши Хотел Рекан действа постоянно от 718 година насам. Хотелът се управлява от едно и също семейство в продължение на повече от 46 поколения.

9. Град Киото е основан през периода 792-794 година. До 1868 година е носил името Хейан (в превод „град на мир и спокойствие“) и официално се е считал за столицата на страната и резиденция на императора. Киото е изключително колоритен и романтичен град, както и признат център на международния туризъм. В него се намират около 2000 храма и църкви (17 от които са под закрилата на ЮНЕСКО), стотици паркове и десетки древни дворци. Особеното очарование на Киото дава уникална хармония на сградите с околния пейзаж.

10. Градът Бепу е един от най-големите райони с подземни термални води на планетата.

11. В японското метро има вагони само за жени.

В галерията на Tialoto.bg може да се насладите на очарованието на Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между другото, Тодор Живков посещава Япония 3 пъти.Последният път е през 1985. В ютюб се пази последното интервю на Живков във "Всяка Неделя". Там той показвакато любима вещ подарения му часовник от японския император.След години когато го носи на часовникар ссе оказва, че е от чисто злато.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаем друга подробност за Япония свързана с нашата страна.След като Горбачов идва на власт в СССР и започва т.н. перестройка,Т. Живков вижда, че повече на Горбачов не може да се разчита и решавада проведе реформи по японския икономически модел. По това време вБългария японския модел има много привърженици, имаше дори една книга"Япония като за Япония". След като мекотелото Горби разбира, че Живков отива в друга посока и този ход бе печеливш, бе организиран преврата на 10 ноември.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 24:Огромна част от написаното от Сиднито е вярно 1:1.Той се изхвърля понякога за живота си в странство нода живота в Япония наистина е ужасен.Имаме много грешна представа за японците и Япония.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидни, благодаря,че ни светна какво е бъдещето на БГ като американска колония. Баси ужаса.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По принцип не подкрепям Сиднито, но живея в Канада и съмобщувал с една японка. В Япония е прекомерно скъпо и начина на живот на хората тамвъпреки високите технологии е подобен на живота в средновековието.А и личното ми мнение - най голямата жестокост по време на 2-та световнавойна е от японските военни в Китай.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Японските ученички имат най късите полички в света!
7
1
 
8
 
! Отговори
sw. преди 8 години
dонякъде е така,съсъпват се защото,допуснаха западния вирус на разложението!! когато имаше самурай ,имаше ред и дисциплина и бяха велики ,не яе сега не са велики-нация достойна за уважение!!-обичам ги!!/можем само да се поучим!!!
6
8
 
12
 
! Отговори
Макс преди 8 години
Истината е че Япония е страна на крайности. От една страна са супер развити технологично, и със най модерната инфраструктура в света но също имат най малките жилища и най скъпите на кв.м.Също са една от най деградиралите нации в социално отношение. Хората са много затворени, трудно комуникират и рядко изразяват мнение. Огромен процент от населението са обратни, депресирани, и затворени хора. Затова са и най застаряващата нация в света. Със много висок процент на самоубийства.
5
5
 
8
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
това с отпуските и болничните и аз съм го чувал , под морала им е да "прецакаш" колегите да вършат и твоята работа докато ти си в отпуска... а че са най- откачили като нация не е тайна за никого . А иначе и в Испания изтезават биковете , ей тъй за правата вяра
4
0
 
11
 
! Отговори
знайко преди 8 години
до.сиднито.кво стана с бурята,яка ли беше?мислех че сме те загубили
3
0
 
9
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 8 години
Появило се е не "ястреба" а другото лице но този "сайт"
2
3
 
0
 
! Отговори
знайко преди 8 години
не знам като се стопят още малко ледниците,дали ще потъне целата или не!?
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък ще ви напиша, какво не знаете за Япония - много влага, много мъхове, много еднообразен бетон и неон, шарения. Високи технологии. А за императорската династия има упорит слух, че основоположника е кореец.