Зелената църква в Нова Зеландия

Тя е "изградена" от дървета и растения
14 юли 2015 21:14, Теодора Драгоева
2
Зелената църква в Нова Зеландия
Снимка: Dovas

Едни от основните забележителности, които човек посещава, когато пътува в друга страна, са храмовете - църкви, джамии – в зависимост от това в коя част на света се намира. Храм-паметник „Свети Александър Невски“ в София е една от основните атракции, които очароват чуждестранните туристи, решили да разгледат България.

На хиляди километри оттук, в Нова Зеландия, се появи една от най-странните църкви в света. Нейният цвят е зелен, тъй като тя е „построена“ от дървета и растения. Църквата се намира в двора на Брайън Кокс, който всъщност е и умът, стоящ зад тази идея.

Създаването на църквата отнело четири години, докато дърветата и растенията израстат достатъчно. Всъщност Кокс, който има фирма за озеленяване, подбрал голямо разнообразие от дървета, подходящи за „строежа“ на църквата. Той ги съчетал с рядка растителност, благодарение на която вътрешността на църквата винаги ще бъде осветявана от слънчева светлина.

Брайън споделя, че е бил вдъхновен от годините, в които пътувал в чужбина и разглеждал различни църкви по целия свят. „Един ден излязох в задния си двор и си помислих: „Това пространство се нуждае от една църква“, разкрива Кокс. След четири години неговата идея се превърнала в една от най-странните и забележителни църкви в света.

За да я разгледате, надникнете в галерията на Тialoto.bg и/или пък изгледайте видеоклипа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно! :) Наистина ли статия за децата на разните "звездни" родители е по-интересна, смислена и от значение за обществото от чудното дело на този "незвезден" новозеландец... че сте сложили онази "новина" на най-видно място, а не тази? Сериозно!? :)
1
0
 
9
 
! Отговори
к преди 8 години
Супер