Какво трябва да правите всеки път, когато пътувате

Ако искате да вземете максимума от това преживяване
19 авг 2015 22:00, Теодора Драгоева
3
Какво трябва да правите всеки път, когато пътувате
Снимка: adelto.co.uk

Без значение, дали сте опитен изследовател на света, или пътувате по непознати места рядко, важното е всеки път да взимате максимума от това преживяване.

Само така след време няма да имате бели петна от пътуването си и да сте забравили повечето от интересните детайли.
Ако искате наистина да се "потопите надълбоко" в дълбините на своята дестинация, всеки път трябва да правите следните 10 неща или поне да ги вземете под внимание:

1. Запознайте се с някой местен жител

Независимо дали сте в чужбина, или просто пътувате из провинцията на своята собствена държава, важно е да общувате с местните хора, доколкото е възможно. Дори и да сте пристигнали някъде с компания, направи така, че да приобщите и местни хора към групата си поне на по питие в бара. Никога не знаете каква полезна, вътрешна информация можете да получите от тях!

2. Тръгнете по неутъпкани пътеки

За всички нас е изкушаващо да си стоим в пределите на курорта, града или местността, в които сме отседнали, защото е и по-безопасно. Но по-запомнящо се за вас ще бъде, ако направите нещо по-предизвикателно като това да изследвате неутъпканите пътеки в района. Не е ясно какво можете да откриете!

3. Возете се с местния транспорт

Наистина няма по-добър начин да добиете пълна представа за града, в който се намирате, ако не ползвате обществения транспорт. Автобусите, метрото, трамваите със сигурност ще ви помогнат да разучите кварталите на този град. Само си пазете лични вещи от крадци!

4. Купете си сувенири

Забравете за магнитите за хладилници и си купете сувенир с по-голям смисъл - нещо специално, характерно или типично за района.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много правилно! Определено за мен почивка, в която висиш на едно място и не видиш нищо наоколо си е скука и загуба на време! Ако не разгледаш местността, природата, забележителностите, не се запознаеш с обичаите и нравите на хората, за какво изобщо си тръгнал, то е все едно да си стоиш в къщи!