Луксозно бягство в Оман

Оазис в пустошта изкушава туристите
1
Луксозно бягство в Оман
Снимка: Alila Hotels and Resort

Чудите ли се как би изглеждал съвременният оазис в пустошта? Един от възможните отговори на този въпрос със сигурност е хотел Alila Jabal Akhdar Resort, разположен в сърцето на Джебел Акдар в Оман.

Той е изолиран на повече от 2000 метра надморска височина в планината Ал Хаджар и отдалечен на 150 километра от столицата и най-големия град в Оман – Маскат.

Луксозният ризорт е разположен на върха на скала и предлага внушителна гледка към околния пейзаж. Той е проектиран от британска фирма, но за построяването му са използвани традиционни строителни техники, смесени със съвременна архитектура.

Голям басейн е сред най-големите очарования на оманския хотел, разполагащ със 78 стаи, апартамента и вили за настаняване. Последните са разпределени около върха на скалата и предлагат най-голяма неприкосновеност.

Удобствата продължават с бар, спа център, отопляеми басейни (вътрешен и външен) и фитнес зала. В близост до Alila Jabal Akhdar Resort се намират няколко малки селца, до които бързо се стига с кола.

Гостите на хотела имат възможност и да се разхождат по специални пешеходни пътеки, да разглеждат пещери, изоставени села и овощни стопанства в околността.

В галерията на Тialoto.bg може да намерите още снимки на оазисът в оманската пустош.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари