Новият начин на пътуване в България

Споделеното пътуване е решение на проблема с трафика
12 яну 2016 10:54, Екип на Dnes.bg
19
Новият начин на пътуване в България

В най-натовареното от годината време за пътуване, а именно преди коледните празници, Петър се уговаря с Ивайло да пътуват заедно от София до Бургас. Без проблеми двамата споделят пътуване, като то им коства по-малко средства и е по-комфортно.

За Петър удобното пътуване струва само 15 лева. След пътуването те споделят, че са доволни: "Хиляди благодарности на Ивайло за пътуването от София до Бургас" и е "Много добре!"

Сайтът, чрез който те се уговарят и намират споделеното пътуване е Превозвалник – www.prevozvalnik.bg. Там всеки желаещ може да намери най-удобното за него пътуване в желаното от него време.

Сайтът се радва на огромен интерес най-вече от страна на студентите и хората, на които им се налага да пътуват най-често с бизнес цел.

Това ново явление в пътуването смекчи силният трафик по празниците. Споделеното пътуване е решение на проблема с трафика, понеже няколко човека пътуват в един автомобил, а не избират да пътуват отделно с няколко превозни средства. Те се возят в кола на цена по-ниска от цените на билетите за влак или автобус.

Освен удобството, по-малкото коли на пътя водят и до намаляване на катастрофите.

Шофьорът и пасажерите уговарят помежду си всяко условие за пътуването, дори каква музика ще се слуша. Някои шофьори допускат в превозните си средства и домашни любимци – условие, което в чести случаи е забранено от превозвачите и транспортните фирми.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: споделено пътуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
onq s konq преди 8 години
Този превозвалник е много нескопосан сайт
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В развитите страни когато видиш повече от двама души в кола знай че са чужденци при това БЕДНИ"Това е най-необоснованото твърдение, което съм чел скоро. Коментар от друг анонимен читател много добре контрира твърдението с пример от Германия и аз го потвърждавам. Автобусните фирми в Германия трябва да се борят за място на пазара, защото, например, билет от Мюнхен до Франкфурт, около 390км, струва 15 евро, където автобусите (чисти, работеща тоалетна и WiFi) са като рай в сравнение с родните.
11
2
 
9
 
! Отговори
Виолета преди 8 години
Стига с тия отчаяни опити за реклами на новия сайт на факти.бг. Такива сайтове има от 10 години в България и са доста по-добри от този.
10
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да качиш чузд човек в колата си???ЛУДОСТ!
9
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мизерията ражда безумия.Мислех че така нареченото "споделено" пътуване е останало в социализма но уви то се завръща на общият фон на обедняване на плебса.В развитите страни когато видиш повече от двама души в кола знай че са чужденци при това БЕДНИ.
8
1
 
11
 
! Отговори
az преди 8 години
още преди 7 години като учих го имаше това и беше дългогодишна практика. или откриват топлата вода или както казват отдоло - забравили са ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
споделено пътуване е имало винаги ,хайде сега събирайте будали за определената фирма Винаги качвам някои познат като видя пътьом .Здравето ,живота и имуществото са ми ценни .
6
1
 
13
 
! Отговори
mery преди 8 години
По евтино и удобно пътуване, но е рисковано - не знаеш на какъв шофьор ще попаднеш! Дъще ря ми ползваше 2-3 години това пътуване, но единия път беше попаднала на някакъв безотговорен водач, че и идвало на средата на пътя да слезе от колата и от тогава предпочита да пътува само с автобус или с познати, които шофират разумно!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споделено пътуване съществува в Германия от близо 30 години (Mitfahrgelegenheit)! В последните години дори се комерсиализира, car2go, driveNow, myTaxi и т.н. С уеб услугите става и по-удобно да се организират. Хубави е, че най-после и в България идва идеята.
4
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Нищо ново -моят син така пътува до София от година.
3
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо сте "пропуснали" да сложите маркера "платена публикация" ?
2
5
 
26
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Супер яка идея, приветствам я с две ръце. Хем излиза много по-евтино, хем не замърсяваме чак толкова много околната среда.
1
2
 
10
 
! Отговори
Споделено пътуване? преди 8 години
А Юбер дали е споделено пътуване, както те самите твърдят?