8 световни дестинации за соло туристки

Най-подходящите страни за жени, които пътуват без компания
15 мар 2016 08:07, Теодора Драгоева
15
8 световни дестинации за соло туристки
Снимка: islesurfandsup.com

Пътуванията из туристическите топ дестинации в чужбина е нещо, на което малко хора могат да се наситят. Желанието за пътешествия сякаш е закодирано в гените на повечето от нас.

Ако вие сте необвързана жена, която рядко успява да уговори своя приятелка за задгранично приключение, това не означава, че трябва да се простите с мечтата си да изследвате нови места и територии.

Има жени, които не се притесняват да пътуват сами и то дори из далечни дестинации.

Ето и кои са най-подходящи за вашия случай, ако сте соло туристка:

1. Стокхолм, Швеция
Столицата на Швеция е най-безопасният град в Европа. Освен това в Стокхолм има един тон дизайнерски бутици, вериги като H&M. Освен това градът е изпълнен с приятни кафенета, много исторически забележителности и удобен обществен транспорт. В сърцето на Стокхолм има колоритни барокови сгради, малки калдъръмени улички, готически църкви и скрити чайни.

2. Квебек сити, Канада
Квебек Сити е най-интересният град във френскоговорящата провинция Квебек. Историческият квартал е съкровище на ЮНЕСКО, тъй като е основан през 17-ти век. Тук ще се пренесете във времето назад покрай файтоните, уличните артисти и художествена галерия на открито. Най-добрият начин да проучите този очарователен район е с ходене пеша. Някога това е бил най-добре укрепеният град в Северна Америка (на север от Мексико) и има много дълга крепостна стена с древни порти и крепости.

Останалите дестинации вижте в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Защо пропускат и Сирия,за там също има много желаещи.
8
5
 
3
 
! Отговори
Киро преди 8 години
До Една Скандинавските соло туристки посещават най-често Гамбия и Сенегал в Западна Африка , където намират каквото търсят и прекарват чудесно
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Швеция вече има много изнасилвания от емигранти, така че изобщо не е спокойно.
6
2
 
24
 
! Отговори
jhgjhgj преди 8 години
Не се ядосвайте. Колкото изброените дестинации са подходящи за сами жени, толкова и H&M е "дизайнерски бутик". Приемете писанието като фейлетон :) Иначе тази безумна простотия няма как да бъде оправдана.
5
3
 
22
 
! Отговори
Джон преди 8 години
"Столицата на Швеция е най-безопасният град в Европа"Хахахахахахха, това беше добро, признавам :) голям майтап, хахахахахахахахахаха.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След приемането на стотици хиляди бежанци Стокхолм вече далеч не е най-безопасен. Вижте статистиката на изнасилванията. Иначе е уникално красив град! Жалко, че го провалят.
3
4
 
22
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
Викам си, сега ще видя Сингапур, примерно или Виена, или нещо за Флоренция, но не... Марсилия и Стокхолм... Творилката от тялото дали е минавала Калотина? В Марсилия почти няма бял човек, пълно е с животни навсякъде, а за Швеция и Стокхолм, мисля е безмислено да говорим...
2
13
 
0
 
! Отговори
Ник преди 8 години
До ЗигЗащо, какво и има на Марсилия? :)
1
2
 
31
 
! Отговори
Зиг преди 8 години
Марсилия?! Нещо не сте много по пътуването, май.