Независимост, Съединение: Посоката е Гърция, 100 лева на човек

Националните ни празници и почивките са повод за поредна почивка
28 авг 2017 17:45,
25
Независимост, Съединение: Посоката е Гърция, 100 лева на човек
Снимка: PixaBay

Почивните дни през септември са отличен повод да се насладим на последните летни мигове, а ако в България ни се струва хладно, то в последните години покрай националните празници много българи се отправят към... Гърция.

99 лева на човек ще ни излезе екскурзията в Гърция за Деня на независимостт. 22 септември тази година се пада в петък, което означава, че се събират три почивни дни заедно с уикенда.

Така само срещу една стотачка ще разгледаме Солун и ще прекараме две нощувки в Паралия Катерини. В цената влизат и транспорт и екскурзовод. Отделно обаче ще трябва да се бръкнем за пътните такси, които са 20 лева и са задължителни, както и за всички туристически забележителности, които искаме да посетим. Домакините предлагат и специална гръцка вечер с жива музика и фолклорна програма, която пък ще ни струва около 25 евро отгоре.

Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма обясни, че зад граница ще пътуват около 30 хил. българи, като основно ще се насочат към южната ни съседка.

"Гърция в този период предлага топло море, вкусна храна и риба, а тези, които живеят в южната част на България, ще предпочетат съседката ни, тъй като там ще им излезе доста по-евтино", каза Драганов пред "Монитор". Според него се очаква гръцките хотелиери да смъкнат цените с поне 30-40 на сто.

20% по-малко ще ни струва почивка на остров Тасос. Срещу 149 лева отсядаме в тризвезден хотел, а в двете нощувки са включени и закуски. Освен това в цената са включени още и транспорт с автобус, разходка с екскурзовод до столицата на острова - Лименас, посещение на пещерата Алистрати в Драма, както и безплатно ползване на чадъри и шезлонги на басейна и плажа, фитнес зала и паркинг.

Освен към Гърция нашенците ще се запътят и към останалите ни съседки - Македония, Сърбия, Румъния и Турция. Разбира се, ще има и такива, които ще предприемат доста по-дълги пътешествия до други страни в Европейския съюз като най-популярни са Италия, Испания и Германия "и то преди всичко на база нискотарифните авиокомпании", добави експертът.

Драганов сподели още, че у нас на път ще тръгнат около 220 хил. българи като атрактивна дестинация остава Черноморието ни.

"Сезонът продължава до 12-13 септември, но когато се събере такъв дълъг уикенд и хубаво време, тогава се използва всяка възможност, тъй като морето не само че е хубаво през септември и октомври, но и плодовете и зеленчуците са изключително евтини, а и излиза много риба", обясни Драганов. Оказва се, че през следващия месец спането и храната ще ни излизат с 50% по-евтини.

Освен по плажовете обаче много от сънародниците ни ще се запътят и към популярните вътрешни дестинации.

Така тези, за които краят на септември не е подходящо време за море, ще отседнат в балнео, СПА и уелнес хотелите и то в тези от по-висок клас – с 4 и 5 звезди. А пък и планината също е добър избор, тъй като и там все още е топло.

Хотел с 4 звезди в Хисаря ни предлага промоция от 143 лева за 2 нощувки със закуски и празнична вечеря. Ще имаме и възможност да се поглезим в билкова сауна, финландска сауна и джакузи.

В Несебър пък можем да останем 3 нощувки на база all inclusive, а сумата, която трябва да платим, е 234 лева. В навечерието на празника пък ще бъдем нагостени с традиционна българска трапеза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки който е ходил на почивка в Гърция поне веднъж, никога няма да стъпи на вмирисаното родно бетонирано мутро-фекаломорие.
1
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То на нашето море също септември е по евтино. Също е топло и също има риба :))