В средата на лятото: Морето в чужбина – и по-евтино от родното!

До края на юли турският Бодрум по на далавера от Златните
19 юни 2018 16:30,
84
В средата на лятото: Морето в чужбина – и по-евтино от родното!
Снимка: Reuters

Почивка на морето в чужбина може да ни излезе по-евтино отколкото в България в края на юли. Това показа проверка в сайта booking.com.

Лятна отпуска в турския курорт Бодрум от 15 до 20 юли например ще ни струва 575 лв. за 5 нощувки. Тази сума е за тризвезден хотел с ол инклузив и частен плаж, а също - велосипеди под наем и възможност за голф, гмуркане и риболов.

Още по темата

По същото време идентична почивка на Златни пясъци би ни излязла 638 лв. или с 63 лева отгоре. С тази разлика, че в нашия курорт плажът е платен – срещу по 8-10 лева за чадър и още толкова за шезлонг, пише "Монитор".

В другата ни южна съседка Гърция цените за юли са доста по-високи в сравнение с Турция и България.

На Халкидики 5 нощувки на ол инклузив в хотел с три звезди излизат 1364 лева за двама. Тези оферти примамват с традиционни гръцки ястия за обяд и вечеря и закуска на шведска маса.

По-евтиното море в чужбина обаче важи до края на юли. След това цените скачат. В Бодрум например сметката скача на 710 лева, или със 135 лева повече.

На Златните обаче сумата се покачва минимално и за да се печем на плажа там, ще са ни нужни 642 лева.

В Гърция се очакват още по-високи цени и там тризвездното настаняване вече ще струва 1487 лева за двама, което е близо 10% отгоре.

Турските хотели от високия ценови сегмент обаче остават изгодни. 5 нощувки на пълен ол инклузив за двама в 5 звезден хотел в Турция струват 1000 лева. Тази цена включва храна по всяко време, частен плаж и отопляем закрит басейн, спа център с турска баня, сауна и хидромасажна вана.

Подобни условия на Златни пясъци ще излязат 1500 лева, но с платени спа услуги и басейни. В Гърция пък подобен лукс ще ни излезе 2500 лева на Халкидики. Освен традиционния ресторант хотелът там притежава и собствена таверна, както и няколко бара, два външни и един вътрешен басейн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с презастрояването е пълна глупост. Защо ходите на Слънчака? Има 1000 курорта и градове и селца по българското черноморие. Кой ви кара да се навирате в чалгата и в комплексите? На Шкорпиловци - огромен плаж, гора + плаж, бунгало за 25 лв за двама човека, народни цени. Къде е по - евтино и по - добро. Наврели сте се в батака и чакате да ви е хубаво. Ходете си на камъните в Гърция където гърците се обиждат на думата "българин". Пълнете им джобовете докато ви дрискат по главите.
76
4
 
15
 
! Отговори
Не е само до парите преди 5 години
Който е решил да отдели пари за почивка, няма да се стресне от стотина лева разлика. На Черноморието е истински ад! Презастрояване, лудница, чалга, стари манджи, лошо обслужване...Каква почивка е това, щом блоковете-хотели са по на гъсто отколкото в родния ти панелен квартал? Паркиране -на цената майка си и баща си, или на ****ната си, шезлонги и чадъри, нацвъкани като във военнополева болница, смрад от контейнери... Морската вода - коктейл от биологични оръжия!Не, мерси! В чужбина сме - пак!
75
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая глyпocт за по-евтино море в чужбина я зaeбeте! Освен някъде из Африка. Никъде не е по-евтино. Влезнете в първата кръчма или ресторант някъде по цялото Средиземноморие и тогава говорете за евтиния!!!
74
4
 
6
 
! Отговори
до анонимен 62 преди 5 години
Да, красиво е в Гърция, но е пълно с българи, които пишат "Ревиера". Затова не е моето място.
73
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на БГ *** НИКОГА
72
5
 
25
 
! Отговори
,,Балък'' преди 5 години
На 20 километра от Патра чуден курорт,миналата седмица се върнах от там след 4 дневна почивка. 4 звезди,43 евро на човек с включени закуска обяд и вечеря шезлонги безплатни минерална вода на плажа също,сладоледа на децата им го носят където поискат в целия комплекс без никой да мрънка и да те гледа накриво че го разкарваш,просто минаваш поръчваш и казваш къде да ти донесат поръчката. Е в разгара на сезона е по скъпо и пътят е дълъг но си ЗАСЛУЖАВА.
71
5
 
45
 
! Отговори
:) преди 5 години
Нима не знаете, че навсякъде в чужбина отдавна цените са 2-3 пъти по-ниски от България? Че полетите до цяла Европа са по-евтини отколкото автобусните билети до черноморието? Или че за германци/англичани има специални пакети за нашето черноморие на невероятни цени с включени полети, а за българите е 3 пъти по-скъпо. Това всичко е целенасочено. замислете се най-после
70
6
 
33
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Отдавна се отвратих и разочаровах от нашето море, та и без пари да е, пак няма да ида.
69
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе на селяните им е по-близо гръчко. Пък и манталитета си казва думата.При соца им харесваше южното защото беше по-ефтинджосСега, гроздето било кисело . . .
68
17
 
12
 
! Отговори
Ан преди 5 години
Днес стана рекламен сайт на гръцки и турски курорти. Колко ли им плащат?
67
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И без пари в Турция няма да почивам,поради исторически и манталитетни причини.И една пробите стотинка няма да пусна в Ердогановата икономика.Ако се почива в Гърция само по островите си заслужава за да се усети самобитността.Аз открих за себе си Сардиния.Харесва ми всичко.Доста по различно от Италия и храната е по-хубава и хората не са типичните шумни ръкомахащи италианци.А бе островитяни,заслужава си.В България се напочивах достатъчно през соца,вече при мутрохотелиери и презастрояване не отивам
66
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селандурите миришещи на чесьн и лук бай *** да си седят на мутроморието и да не мьрдат на други места хем ще закьрпят бюджета хем да не се излагат
65
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърция е за комплексари.Турция са по-гостоприемни и храната е по-хубава.За тъжаление е опасно. С тоя Ердоан ...
64
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Слънчака се стреля на месо.Мутри ти казват къде може и къде не може да спираш.Храната от вчера.Мусаката от Стара гарнитура не Стара планина.Болонезето от рендосани кюфтета и кебапчета.Карета шишчета всички меса на кавърма.Запеканки до откат с продукти от вчера.крем супа на килограм.Сокове от машина и алкохол менте.
63
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На едни и същи звезди и на една и съща цена, българският хотел е при всички положения много по-хубав от гръцкия! Е, извън хотела положението е различно.
62
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аспровалта е на 300 км. от София чиста вода хубави таверни,винаги прясна храна огромна плажна ивица от Ревиерата до Неа Врасна .
61
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
евтино е в България само за ГЕРБЕРИ
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпо оти баце се топва да покаже че става ама вече не смее, но... цената се вдига!
59
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпо ама си чини по добре Гърция с чисто море отколкото черно море и стара храна.
58
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простолюдието не разбира нещо важно. Защо САЩ е направиха велика ? Защото всеки е хвали и това поражда интерес. И те са имали проблеми много , но успяха.А вие плюете нашето - верно е има проблеми , но плюенето рефлектира върху вас. По-Малко хора , по-малко пари, по-малко бюджет , по слаба държава. Всичко е една идеология , която е време да разберете. С плюенето по България, плюете по себе си. 1 седмица в гръцко село ..После 360 дена тук.....