С туроператор фантом от Китай... На фалшива почивка за 1000 евро!

Зачестяват измамените българи от фалшиви сайтове за резервации
Обновена: 20 юли 2018 10:46 | 20 юли 2018 10:45,
13

Експерти отчитат все повече случаи на измамени българи от сайтове фантоми за екскурзии и почивки. Зад уж европейските онлайн магазини често се крият мними търговци, които трудно могат да бъдат открити. Самите сайтове най-често са регистрирани в Китай, Индия, САЩ и Панама.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR за наличието на новата опасност потвърдиха доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма и туроператорът Огнян Хандев.

"Не е много лесно да се установи фалшивият сайт. Веднъж влязъл в тази игра, е много трудно човек да си получи парите обратно. Сайтовете са направени професионално. Един урок как да избереш туроператор струва между 200 и 1000 евро. Който е тръгнал да пътува, трябва да знае, че има възможност да бъде измамен по някакъв начин", коментира Румен Драганов.

Все пак той посочи, че можем да различим измамните сайтове по прекалено ниските цени, които предлагат и отбеляза, че се наблюдава бум на новосъздадени туроператори.

"Напоследък зачестяват тези онлайн услуги. Интернет е удобен, но крие много рискове. Влизайки в един сайт, потребителят трябва да провери наличието на лиценз. Може да се провери наличието на застраховка отговорност на туроператора", каза от своя страна Хандев.

По думите му има и специализирани сайтове, които потребителите биха могли да използват, за да разберат дали домейнът на сайта на фирмата е регистриран в България.

Двамата отчетоха, че от началото на годината има ръст на туризма в България, що се отнася до международния. Но по отношение на вътрешния туризъм, лошото време демотивирало пътуванията.

"Голямата новост в туризма са новите дигитални технологии - навлизането на тази форма на разплащане, в която ние още не участваме толкова активно", отбеляза доц. Драганов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
33
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Кой ти каза че хотелиерите извън България не лъжат? Това са глупости! И едни и другите лъжат- когато им изпадне възможност! Казвам ти го от опит!
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пецатаГлупости.Точно с 1000 евро ходят хора, които са ги спестявали за специален случай. Обикновено нито знаят езици, нито знаят как да си организират сами екскурзиите. Освен това не разбират, когато ги лъжат в нета.Казвам ти го като човек, който сам си прави резервациите и си организира екскурзиите, и който харчи по 1500-3000 евро на година за почивки (а аз съм нисък клас турист по западните стандарти).И още нещо - хотелиерите извън България не лъжат. Виж, нашите са .......
9
10
 
33
 
! Отговори
пецата преди 5 години
беднитв хора не ходят на такива почивки за по 1000 евро, това са богаташчета, да вземеш парите от богаташ е благодат защото повечето от тях лъжат също лъжат хората за да спечелят пари, не говоря за тези които печелят с честен труд а за разни търгаши и съмнителни бизнесмени
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно, аз колкото пъти съм имал проблеми, винаги е било с български туроператори. Фаворит са ми Бохемия (да, потребители имат право да знаят имената на ***), чиято редовна практика е да ти приберат парите предварително, а след няколко месеца да отменят екскурзията. Никой не ги разследва, защото връщат парите, а това, че са ти провалили почивката институциите не го броят.После са USIT Colors, които са насочени към българи, които не знаят английски.И си резервирам сам. Без проблеми.
7
2
 
40
 
! Отговори
IT преди 5 години
Тези и двамата такива глупости ръсят,направо не е истина!Големи "експерти",ако им изтриеш "шорткът" на WORD от декстопа,няма да намерят офис-пакета,но иначе плещят за "домейн"!
6
0
 
34
 
! Отговори
Пърчови гащи преди 5 години
До Анонимен 5Оооо, извън всякакво съмнение е, че и там има доста "полезни ***"!
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пърчови гащиМоже би заглавието трябваше да бъде "С туроператор фантом от САШ" или "Панама" или "Индия" за да не реагирате така първосигнално но...каквото - такова.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Става въпрос, че с толкова ще се опариш докато се научиш...
3
2
 
35
 
! Отговори
Пърчови гащи преди 5 години
1000 евро ----------------> в полза на Китайската компартия -----> БЕЗЦЕННО!Хахахаххахахахахаха
2
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един урок как да изберем туроператор струва 1 000 евро тоя пие ли си хапчетата редовно.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алпер Низам отново е в бизнеса... :)