Слънце, плаж, запой – германците заменят Майорка със "Златните"

Курортът не само е по-евтин, но и по-добър от "Балерман"!
Обновена: 14 авг 2018 10:08 | 14 авг 2018 09:00, Елка Василева
65
Слънце, плаж, запой – германците заменят Майорка със "Златните"
Снимка: архив, Булфото

Слънце, плаж, запой - на "Златни пясъци" ги има в изобилие. Там бирата и коктейлите се леят, а музиката гърми денонощно: истински рай за онези купонджии, които вече не са желани на остров Майорка, отбелязва сп. "Шпигел".

На "Златните" германските купонджии са добре дошли, след като Майорка ги изгони. За това пише списание "Шпигел" в края на обширната си титулна тема за сенчестите страни на туризма, цитирано от Дойче веле.

Журналистите провели собствени разследвания в Прованс, в Цел ам Зее, в Порто, в Рим и в Амстердам. Ан-Катрин Незик посетила "Златните пясъци", чиято цел според нея е да се превърне в Елдорадо за германските парти-летовници.

За разлика от "Златните" другаде по света на туристите вече гледат не като на благословия, а като на проклятие, което застрашава местната културна идентичност, пише "Шпигел". Вместо "Мале", както германските парти-туристи наричат Майорка, сега на мода излиза "Буле", тоест - България. Ето и част от статията:

"Напук на всичко тях все още ги има - кътчетата и регионите, където туристите все още са добре дошли във времена, когато другаде не ги искат. И където никой не се възмущава от безкрайния купон и от пиянските им оргии.

Даниел Стефанов се е изправил на един подиум, заклещен между улицата и плажа, и наблюдава тълпата, която се къпе в пяна. Неговите помощници са инсталирали две снежни оръдия край дансинга на "Мегапарк Долфин": едно гигантско, шантаво парти-средище на открито, което Стефанов основал заедно със свои бизнес-партньори на "Златни пясъци" в България. Пяната се точи като сурово козуначено тесто от едното оръдие върху главите на купонясващите туристи, другото пък плюе фини сапунени облачета.

"Златните" – твърда цел за германски купонджии

Даниел Стефанов постепенно се приближава до целта си: да превърне "Златните пясъци" в твърда цел за германските летовници- купонджии, в алтернатива на "Ел Аренал" и "Плая де Палма" (на Майорка – бел. ред.).

Преди 15 години Стефанов и неговият партньор Сава Даритков отвориха дискотеката на открито "Мегапарт Долфин" в "Златни пясъци" – няколко басейна, обградени от дансинг. Преди осем години към това се добави и "Партищадл", където изпълняват германски шлагери, а половин литър бира струва две евро.

Стефанов и Даритков са инвестирали много в своята визия. Започнали да внасят бяла бира от Германия, наели и певци, които иначе гастролират на Майорка. Тръгнали и "разпенените" купони. Срещу 20 евро всеки вторник и всяка събота се предлагат коктейли по избор в продължение на цял час и пяна в изобилие от оръдията.

За двамата настоящият сезон върви по-добре от когато и да било. Най-напред в началото на лятото от Германия дойдоха абитуриентите, после футболните отбори и клубовете по боулинг. Жени, но най-вече мъже на около 20-25 години, които според собствените им признания разбират отпускарското щастие в рамките на три думи: слънце, плаж и запой. И до края на септември ще е все така, надява се Даритков. Той държи да добави и още нещо важно: "Ние се радваме на гостите."

"Златните пясъци" са не само по-евтиният, но и по-добрият "Балерман"

Това изречение придобива нов смисъл, откакто истинският "Балерман" (култово място на Майорка – бел. ред.) взе да се отчуждава от купонясващите маси.

Майорка вече не желае да бъде парти-остров и забрани както пиянските оргии, така и секса на плажа. Затова новото послание гласи: "Златните пясъци" са не само по-евтиният, но и по-добрият "Балерман".

Никлас, Марвин и Марсел седят на бара в "Мегапарк Долфин" с чаши в ръка: водка с аромат на праскови. На светлозелените им тениски е изписано мотото на миналогодишната им ваканция: "Мале. Кофи за всички. Всички за Мале." Били на Майорка с компания от десетина души. Но новите предписания там ги насочили тази година към България, разказва 24-годишният автомонтьор Никлас. В "Ел Аренал" видели как полицията пристига с цели три патрулки, когато летовници нарушили забраната и със сламки пиели Сангрия от кофа на плажа. Това според тях вече било прекалено.

"На "Златните пясъци" е съвсем друго. Тук изобщо няма местни жители, които биха се оплакали от данданията", се казва в заключение в репортажа на сп. "Шпигел".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре ги избройте поименно тия изгонени от Майорка германци.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Майорка годишно кацат 9,000,000 туристи. Могат да си позволят да отсяват *** и да го хвърлят към България. Това, че тук има индивиди които искат да се хранят с *** си е ясно. Също като колите втора ръка и праха за пране второ качество.
50
1
 
7
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
на Майорка има много и различни курорти , някои са класни други долнопробни дупки,написаната статия ми звучи като пълна глупост като сравнение но ако е вярно означава че някой се е оттървал от помията за да дойде тя при нас.а на нас трябва ли ни утайката евтини алкохололюбители врещящи по цяла нощ безпокоейки качественните почиващи?
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-обидна реклама на Златни пясъци от тази да сега не е имало!
48
0
 
21
 
! Отговори
Харалампито преди 5 години
Живея във Варна, но на Златните не съм стъпвал поне 6-7 години. И няма причина да ходя- като се започне със скъпия платен паркинг, претъпканата главна алея, безумните цени, шума, нахалните търговци и сервитьори, пияните тълпи, данданията... Не е за мен. А на плаж ходим на Камчия - безплатно паркирне, чиста вода, голяма безплатна зона, евтини заведения, разходка по реката, навсякъде тишина, зеленина....Няма го комерсиално усещане от Слънчака или Златните...
47
0
 
28
 
! Отговори
Факт преди 5 години
В Слънчев бряг почиват само тези най-прoсти български граждани, които го наричат Слънчака и обичат чалгата. Там те се срещат с не по-малко прoсти от тях граждани на други държави.
46
0
 
10
 
! Отговори
келепира преди 5 години
До АнонименОт този *** идват милиончетата на мафията! Там, където е келепира - там е мафия!
45
4
 
12
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Само селЕни реват като убодени мечки.Туризма е профилиран.Искаш купон отиваш в Слънчака или ЗлатниИскаш спокойствие-цялото останало Черноморие е твоеОт север на юг има най малко 20 тихи и спокойни комплекса профилирани за семеен туризъм.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41Немци и англичани. Абсолютно съм съгласен с теб
43
1
 
8
 
! Отговори
бойни другари преди 5 години
Като туристи са много вежливи и учтиви, но в германия студени................Старата ни бойна дружба си остава постоянна!!!!!!!!!!!!!
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали само старци имало там поръчали една бира за двама!
41
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите ходим в Гърция, Турция и Майорка, немците се набутват на Бетономорието, известно с още много имена като Мутроморие и т.н. Излиза, че немците са най-пропадналия народ в Европа.
40
5
 
10
 
! Отговори
Хари преди 5 години
к'во само плюете? това си е доста приход за нас... но толкова си можете. като не ви се занимава с тази *** ходете на другите наши прекрасни плажове, къмпинги, хотели където няма такава..... но така ще само се плюе и нищо не се прави...
39
1
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
От село си ти мой човек :)) личи ти от всякъде
38
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тука двама мутантаа от село ми обясняват АЗ къде съм ходил и АЗ къде живея"Дай да изясним малко нещата:) стана ми забавно сега! Повече от 20 години съм капитан на частни яхти и знаеш ли къде точно работим!?.... Да позна, в Майорка, Ибиса, Менорка, Форментера итн. Познавам всяко камъче и просто ми стана смешно като гледам един *** като теб да ми обяснява. Бих се радвал в България да има добър туризъм, но този не е! Хайде малко повече информация, преди да пишеш глупости
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка добра новина се посреща със злоба. Не знам кои сте, вие, които плюете от сутрин до вечер, няма да спрете времето. Европа е пренаселена с туристи, елате на френското Средиземноморие, човек до човек на плажа, водата ***, цените до небето. В Испания е същото, ПРЕНАСЕЛЕНО!!! В Дубровник не можеш да се разминеш от туристи. Все повече хора ще търсят спокойна почивка. Златните пясъци са чудесен курорт, нека и България да прави добър туризъм.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че какво им пречи на германците да поркат и да си ходят по *** и казина в Германия? Щом и там ги има тези неща, значи и там е разрешено. Все пак алкохола и проститутките не сме ги измислили ние българите.
35
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, имаме с какво да се похвалиме! Събрахме цялата *** на Европа! Благодарение на министри,депутати,кметове,инспектори и т.н.! Забравих за премиера,президента! За награда да ги изпратим една седмица на Златните или Сънито!
34
1
 
13
 
! Отговори
. преди 5 години
Вярно е! А и тук българските момичета правят чудеса за 25-30 евро! Гарантирано е!
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука двама мутантаа от село ми обясняват АЗ къде съм ходил и АЗ къде живея :)) Хахаха панелни типчетааа срещу вас да бягам , няма да ме стигнете в този живот. Острова има зеленина и високи места, но зоната за партита и туризма е просто скали :) Колкото и да плюете БГ тя върви на горе, а вие седите на място. Супер сте :)))