Бардонекия ли? Най-евтината зимна почивка в Европа е... в Банско!

Родният курорт сложи короната за най-евтините ски почивки
17 окт 2018 16:15,
37
Бардонекия ли? Най-евтината зимна почивка в Европа е... в Банско!
Снимка: Архив, Reuters

На ски в Банско – най-евтино в Европа! Българският зимен курорт оглави класация за най-евтините ски дестинации на стария континент и застана начело на 12-ия годишен доклад на Post Office Travel.

Банско успя да измести в генералното класиране дори италианския курорт Бардонекия, който по време на проучването беше начело на повечето класации.

Според доклада, изготвен в партньорство с един от водещите туроператори на Великобритания "Crystal Ski Holiday" Банско е най-евтиният зимен курорт, а цените са близо 10% по-ниски от миналогодишния победител – Кранска гора в Словения.

Според анализаторите едноседмичен престой в Банско, включващ най-нужното за скиорите, както и различни напитки, струва 405 паунда, а цената в италинския курорт Бардонекия – 451.

В британската класация са включени общо 31 курорта както в Европа, така и в Северна Америка. 4 италиански курорта попадат в първите топ 10, а сред челните позиции се нарежда и канадският ски курорт Банф.

Критериите, по които зимните топ дестинации се оценяват, се определят от цените за наем на ски оборудване, лифт карти, ски уроци, както и сумата, която трябва да се заплати за напитки и обяд по склоновете.

Родният Банско излиза начело и така се превръща в топ дестинация за европейските туристи, които търсят евтина почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.