Ски карта, извън BG, ще ни излезе солено – ?250

Туроператори: Преди заминаване направете застраховка
24 яну 2019 08:10, Петя Славова
35
Ски карта, извън BG, ще ни излезе солено – ?250
Снимка: Bulgaria ON AIR

250 евро ще дадем за ски карта, ако се пързаляме из Европа. Цената за седмица варира в различните страни и хотели като може да падне и на 180 евро, пишат от голяма туристическа агенция.

При организирането на почивка, било то лятото или зимата, много от потребителите не знаят къде да започнат – с багаж ли да се захванат, да следят за цени на хотели или цени на самолетни билети.

Най-важно е да разберем с каква цел заминаваме – тоест дали отиваме за отдих, или искаме да прекараме уикенд в екстремни спортове и активен нощен живот, предава "Монитор".

"Ако сте любител на природата и бюджетът ви е по-малък, помислете за пътуване до Словакия, където ще намерите добра инфраструктура и приятелска атмосфера на приемливи цени", препоръчват от туристическата агенция. Ако пък предпочитате да карате ски, то дестинации като Франция, Австрия и Италия са перфектни, тъй като разполагат с най-много писти.

Ски карта за седмица обаче може да ни излезе по-скъпо от самите билети. Във Франция, която е рай с многобройните си писти, сумата, която ще дадем, за да се пързаляме, е между 200-250 евро. Причина за високата цена е, че има в едно от най-популярните места има над 600 км свързани ски писти. В Австрия и Италия цените са с една идея по-ниски – 180-200 евро и забавлението е гарантирано – в Австрия се намира ски пистата с най-висока надморска височина в страната, а пътеките са дълги над 140 км. Цените в Словакия са по-ниски, но броят на пистите също е по-малък. Предимство обаче е, че климатът е добър и гарантира снежна зима до края на април.

Ако направим резервация в края на сезона, можем безплатно да караме ски. Това се дължи на масовата практика за "безплатна ски услуга", с която стига да се настаним в определен период, то няма да плащаме за ски пропуск.

Плюс е и това, че дните през март и април са по-дълги и така по-дългото забавление в планините е гарантирано.

По отношение на ски екипировката пък от турагенцията препоръчват да следим правилата на авиокомпаниите. "Най-често превозвачите разрешават да се транспортира спортно оборудване в багажното, но това е свързано с ограниченията за теглото и размера, и се заплаща допълнително", пишат от още специалистите.

Друго нещо, за което предупреждават, е да си правим застраховка при всяко заминаване, за да бъде то безпроблемно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
0
 
! Отговори
gio преди 4 години
250 евро в сърбия не мога да изхарва за един уикенд в Сърбия с пътя. За сметка на това един обяд на семейството на Банско на пистата струва 250 лв.
31
3
 
0
 
! Отговори
hmm преди 5 години
"в Австрия се намира ски пистата с най-висока надморска височина в страната, а пътеките са дълги над 140 км"В страната или в Европа? Нещо не е както трябва написано.
30
8
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
С две думи - заповядайте в най - евтиния и хубав ски курорт в източна Европа - БАНСКО!
29
3
 
21
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
Нещо не схванах смисъла на статията! Значи във френските Алпи цената на седмична лифт карта е висока - 200 - 250 евра с писти над 600 км. "В Австрия и Италия цените са с една идея по-ниски 180-200 евро" / край на цитата /, като в Австрия пистите били повече от 140 км. / според мен са много повече /. Сега да видим как е при нас в най-великия ни курорт Банско: Карта за възрастен 65 лв. на ден х 7 дни = 455 лв. : 1.95583 = 232.64 евро. Пистите в Банско са 65 км заедно със ски пътищата.
28
3
 
4
 
! Отговори
бай Миле преди 5 години
....сами може да се сетите кремвиршите къде ги ядеш и стека от къде е. Също като с морето ни!
27
3
 
13
 
! Отговори
бай Миле преди 5 години
"250 евро ще дадем за ски карта, ако се пързаляме из Европа."Както обясних на познати и приятели връщайки се да карам за първи път ски в чужбина, сравнението с у нас е: "Да ядеш супер готин стек за 20лв или кремвирши за 15лв."
26
4
 
2
 
! Отговори
Скиорче преди 5 години
До 21, Само да ти кажа че миналата година бях там и след 5 дена пак заминавам, явно ти не си ходил... провери, прочети и тогава коментирай ;)
25
4
 
10
 
! Отговори
Най-хубавото е преди 5 години
че вече може да си избираме къде да ходим пък всеки си преценява - ако ни се ходи по механи и клубове си ходим на Банско, ако ни се карат ски си ходим в Австрия. А допреди само няколко години бяхме като вързани и нямахме избор.
24
3
 
18
 
! Отговори
redordead преди 5 години
До специалиста и карта от 50-53 евро на ден.Да, ама като отидеш за 6 дни и примерно карата в Зем ал зее ти е 233, което на ден прави по 39 еврака...в Банско 6 дневна излиза около 31 евро на ден и като бонус, получаваш 2 часа висене на опашка, 6-7 лифта, 7-8 писти и все едно си на Цариградско в час пик...а, и забравих - Шуменско направено с Царевица за 3 еврака...
23
3
 
11
 
! Отговори
redordead преди 5 години
в Австия на пистите една бира е 3-4 евро, но е някаква крафт, докато тв Банско едно секерливо Шуменско е 6 лева...Относно вилнеенето, аз отивам да карам интензивно 6 дни и вечерта нямам сили за избухване, а си поркам биричка или ракия в стаята или на терасата. Както и споменаха, тази карта ти дава право да ползваш градски транспорт а паркингите са баш до кабинките, огромни и безплатни.Получаваш стотици километри писти, лифотве и без опашки.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ахахахах... а пък Банско, са го прекръстили първо на Цеково, после на Жирарделино снощи :D
21
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Скиорчеприятелче, в голяма грешка си. Явно никога не си ходил в Алпите!Няма зона Ski Amade!!! Това е приложение на което са качени всички австрийски курорти и 90% от цените за ski pass започват от 50-53 евро на ден.Смешен и некомпетентен си!
20
3
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А на Витоша се намира най-високата писта на планината.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
човек не отива на почивка, за да пести пари.просто има различни хора с различни представи за почивка ... на който му се пие алкохол, идва у нас. На който му се карат ски, отива в Алпите.
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е да де, но в България е пък по-интересно, да се редиш по 2 часа на опашка на единственият лифт за да се спускаш после 20 мин. безценно. Защото има условия за строеж на лифтове и влекове, но няма кой да ги построи. То даже няма кой да ремонтира старите неработещи. На Княжево лифта до Копитото още си гние.
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хаха таа новина Цеко ли я е писал :))ааа била от Петя Славова, значи Инвестбанк удря едно рамо на ПИБа, явно и те се оглеждат в Банско хаха :))
16
5
 
17
 
! Отговори
скиор преди 5 години
Няма по-гадни и мизерни ски курорти от българските, а най-гаден и оскъпен е Банско. Тая дупка трябва да я закрият и заравнят с булдозери. Аз ходя на ски в Сърбия и там се отнасят като човек с мен и ми излизат за два пъти по-евтино от тук.
15
5
 
32
 
! Отговори
лъжа преди 5 години
Фалшива новина, платена от Цеко Минев. В Алпите ски картите са по-евтини от вмирисаното село на Жирардели наречено Банско.
14
3
 
13
 
! Отговори
хахахаха преди 5 години
ссолено, но хубаво....
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
социализма имаше добрата идея за планово развитие на почивните бази. На Златните и Албена никога не беше претъпкано, защото беше изчислено колко място , за колко хора, и какви услуги ще се предлагат.Ако се подходи така и към зимните ни курорти- добре, но истината е че ще се построят писти и хотели, а пътя ще е еднолентов , и като стигнеш ще има 0(нула) парко места, за които ще се водят дуели като в Дивия запад