Американските дипломати не могат да се заливат с ледена вода

Държавният департамент обаче пожела успех във важната кауза
22 авг 2014 08:39, Елка Василева
9
Американските дипломати не могат да се заливат с ледена вода
Снимка: Reuters

Американските дипломати няма право да се заливат с кофа с леденостудена вода - предизвикателство, на което откликват хора от целия свят, от никому неизвестни любители на предизвикателствата до видни личности като Бил Гейтс, Джорж Буш-младши и Марк Зукърбърг, предаде Франс прес.

Още по темата

Целта на предизвикателството е събиране на дарения за благотворителна организация - асоциацията ALS, която полага усилия в борбата с болестта на Шарко, известна още като болестта на Лу Ге - невродегенеративно заболяване.

Американският държавен департамент публикува разпореждане, в което забранява на висшите си дипломати да участват в предизвикателството, посочи говорителката на департамента Мари Харф. Тя обаче пожела успех на асоциацията ALS в нейната очевидно важна кауза.

Към вчерашна дата асоциацията събра 41,8 милиона долара дарения от 29 юли насам. Миналата година за същия период даренията възлизаха едва на 2,1 милиона долара, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: сащледена вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
po sobre bi bilo da se zaleqt s benzin po efektivno e kato ne mogat s voda....
7
1
 
1
 
! Отговори
от 6 преди 9 години
Но никъде не съм писал, че осъждам по някакъв начин това, което са направили тези известните. Както писах просто обяснявах сковаността на някой мозъци от Запада. Известните според мен (аз бих така го написал) : В случая просто са дали пример на други известни и на другите хора да дарят. Но пък и не сме длъжни винаги да търсим пример. Нали така. Като разсъждаващи същества хората не сме длъжни да подражаваме и може просто да дарим без повод. Който реши и има разбира се. И без повод става.
6
1
 
1
 
! Отговори
от 2 до 3 преди 9 години
"На човек му трябва повод, кауза. Пък и чрез такива кампании се задействат някои първични инстинкти у хората, които ги подтикват да даряват."С това съм съгласен, но хората могат да даряват и без повод или кауза и като виждам западните поводи да даряват (в случая "залей се със студена вода, за да дариш") и ми се струват глупави.Не съм казал, че е лошо да дариш дори и по този повод, но исках да изкажа мнение, че доста от западните мозъци са доста сковани. Може да се дарява и без повод
5
2
 
3
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Към вчерашна дата асоциацията събра 41,8 милиона долара дарения________________________Помпозен начин да се рекламират финансови извратеняци за които тази сума е все едно да вземеш от детето жълтите стотинки от джобните пари !Бил Гейтс, Джорж Буш-младши и Марк Зукърбърг ... само тези контролират над трилион !
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то със студена вода всеки може да пробват с гореща вода може пък да има ефект
3
2
 
4
 
! Отговори
;-) преди 9 години
До Анониmen 2О, всички тези хора, които даряват сега, са дарявали и преди. На човек му трябва повод, кауза. Пък и чрез такива кампании се задействат някои първични инстинкти у хората, които ги подтикват да даряват.Затова, браво! Струва си.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това Запада са изключително заблудени и глупави нации. В крайна сметка през целият си живот те многократно са имали шанса да дадат пари за благотворителност - можели са го всеки ден. Ама те - не. В смисъл че са могли да дарят:1. И без публичност: и без да се заливат с вода2. И да дадат и без повод като например, че някой по-известен от тях като Бил Гейтс бил дарил и се залял.Трябва ли винаги да имаш повод да даряваш и трябва ли винаги известни хора да са ти повод на подражание?
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американският държавен департамент публикува разпореждане, в което забранява на висшите си дипломати да участват в предизвикателството,--------------------Пуууу, не мога да повярвам!Там където хората са свободни, най-свободни в целия свят, да им забраняват да се заливат със студена вода!