Ударите на САЩ ще са срещу убежищата на джихадистите

Кампанията срещу "Ислямска държава" ще е ожесточена
Обновена: 16 сеп 2014 21:06 | 16 сеп 2014 21:05, Камелия Цветанова
16
Ударите на САЩ ще са срещу убежищата на джихадистите
Снимка: Булфото, архив

Въздушните удари, които САЩ възнамеряват да осъществят срещу групировката "Ислямска държава" в Сирия, ще бъдат насочени срещу убежища на джихадистите, заяви на изслушване в Сената днес американският министър на  отбраната Чък Хейгъл, цитиран от Франс прес.

Това включва командни центрове, логистични обекти и инфраструктура, отбеляза Хейгъл.

Председателят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили генерал Мартин Демпси, който говори на същото изслушване, предупреди, че тази военновъздушна кампания няма да прилича на онази от 2003 г. в Ирак срещу Саддам Хюсеин, когато целта беше да се постигне бързо надмощие над противника.

Кампанията срещу групировката "Ислямска държава" ще бъде ожесточена и продължителна, подчерта ген. Демпси.

От 8 август досега американските ВВС са нанесли 162 въздушни удара по позиции на джихадистите в Ирак.

Президентът на САЩ Барак Обама може да изпрати военни съветници на фронта в Ирак, но само след съгласуване на всеки отделен случай с него, заяви днес на изслушване в Сената най-висшият американски военен.

Президентът поиска да се консултирам с него за всеки конкретен случай, заяви генерал Мартин Демпси, председател на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили. Той добави, че в бъдеще боевете в Ирак може да наложат разполагането на американски войски, които да насочват въздушните удари срещу позиции на джихадистите от групировката "Ислямска държава".

Изявленията на Демпси контрастират с нееднократните уверения на Барак Обама, че няма да праща каквито и да било американски войски да се бият в Ирак, малко повече от две години и половина след изтеглянето на последните американски войници от страната, отбелязва АФП.

Генералът каза, че командващият сегашните въздушни удари в Ирак генерал Лойд Остин одобрява изпращането на войници на място, за да се постигне по-голяма прецизност на въздушните удари./БТА/

В момента близо 300 американски военни съветници помагат на иракската армия в усилията й да се справи с "Ислямска държава".

В скоро време се очаква към тях да се присъедини подкрепление от още 300 съветници.

Демпси подчерта, че съветниците нямат никакво пряко участие в боеве./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
15 преди 9 години
До Шоп"да си довърши работата..." Т.е. Да убива хора, защото пушат цигари и люпят семки, да изнасилва и да реже глави?
10
2
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
ИДИЛ трябва да се върне в Сирия и да си довърши работата...
9
1
 
5
 
! Отговори
морски преди 9 години
Че то убежищата на джихадистите са в Великобритания,Саудитска Арабия,Катар.
8
2
 
2
 
! Отговори
БГ преди 9 години
мммда след въздушните удари идва ред на сухопътните военни сили, хамериканците го правят по учебник.
7
1
 
6
 
! Отговори
дълбок сън преди 9 години
Всичко това се прави,за да се създаде "основателен повод" за навлизане в Сирия и война срещу силите на Башар Асад.Почва се "само" с въздушни удари,а вече се се чуват "гласове" от високо поставени американски фактори,за директно навлизане на войски,тъй като "само с въздушни удари,нямало да се реши проблема с унищожението на джихадистите от ИД".Вижте,какво ще стане в близко бъдеще и после не вярвайте,че ИД не е създадена от ЦРУ и Мосад.Вярвайте.Нали затова пък вас ви бомбардират медиите.
6
0
 
1
 
! Отговори
дълбок сън преди 9 години
Така се приспива световното стадо!Как ще стане унищожението на джихадистите,като те воюват смесени с местното население?!!Как ще отделят джихадисти от други,като те се намират буквално на метри един от друг?!!Нали тази беше главната причина иракската армия да не може да воюва срещу тях,след като при опити да атакуват градовете заети от джихадистите,иркските войници биват престещани с маво хвърляне от прозорците и покривите на сградите на живи жени ,деца,старци...и войниците прекратяват нап
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
slaba rabota ,po tova si lichi che amerika e v agonia kakto finansovo taka i statyta na syper sila.....
4
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 9 години
Udarite na hazaro-iluminatskite pederastki USA 4e budat sreshtu siriiskoto pravitelstvo,v podkrepa na djihadistite,koito imat tesni kontakti s Durjavnia evreo-hazarski Departament,Pentagona I sataninskata smrad ot Saudi Arabela(Bendar Bush).
3
1
 
1
 
! Отговори
то е така преди 9 години
Като видите изречение написано в бъдеще време "ще", значи нищо не се знае, защото Кой държи живота в ръцете си?Не е ли Бог Вседържител открай време и досега, когато ни държави е имало, ни сащ ни мащ ни никой с такова име.Имало е племена и народи, които не са следвали живия Бог, но всичко това трябва да се сбъдне за да се изпълни предсказанието.
2
4
 
6
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Кой ще бомбят па тези ? Ще умъртвят още 1 милион цивилни и ако по случайност утепат някой ислямски водач ще си правят селфита и ще показват какви са стожери на демокрацията!
1
3
 
8
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Така ли вече им викат на наемниците, "съветници"