Раниха двама полицаи в Ню Йорк при нападение с брадва

Нападателят е бил убит на място
Обновена: 24 окт 2014 14:23 | 24 окт 2014 12:29, Елка Василева
49
Раниха двама полицаи в Ню Йорк при нападение с брадва
Снимка: БТА

Мъж нападна с брадва група полицаи в Ню Йорк, позиращи за снимка, и рани двама от тях, преди да бъде застрелян от колегите им, съобщи Ройтерс, като се позова на местната полиция.


Полицейските служители били на пеши патрул, когато били помолени от фотограф на свободна практика да позират за снимка на Куийнс стрийт вчера следобед.

Внезапно мъж на трийсетина години, размахващ брадва, нападнал полицаите, ударил един в дясната ръка, а друг по главата, посочи говорител на нюйоркската полиция. Останалите двама офицери открили огън по мъжа, убивайки го на място.

Случайна минувачка на 29 години била улучена от заблуден куршум. Тя била оперирана в болницата и се възстановява.

Ранените офицери били откарани в болницата "Джамейка". Тежко раненият в главата 25-годишен полицай е в критично, но стабилно състояние след операцията. Другият ранен полицай, на 24 години, също е в стабилно състояние.

За момента не са известни мотивите за нападението. Полицията отказа да коментира медийни съобщения, че атаката била свързана с тероризъм.

Американският център за наблюдение на ислямистки сайтове SITE съобщи, че нападателят, идентифициран в медиите като Зейл Томпсън, имал "ислямистки уклони", ако се съди по негови публикации в ЮТюб и Фейсбук, предаде Франс прес.

Във видеоклип, публикуван миналия месец в сайт, подкрепящ групировката Ислямска държава, Томпсън заявява, че "джихадът е оправдан отговор на потисничеството на ционистите и кръстоносците", уточни SITE.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mmm
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
eh
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако беше станало в България да ги е насякъл и 4-мата полицаи. Тука оръжието го носят само за красота и не дай си боже да застрелят при самоотбрана някоя *** - ще лежат в затвора до одъртяване!
32
0
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Не съм американец, живея и там и тук. Не разбирам за какво спорим. Правя съпоставка с живота тук и мога да кажа, розвиваща страна е Америка. Ако отидеш ще видиш каква пътна мрежа са развили, как уважават умния и можещия, как събират най-доброто от света. А че американцити са индианците е ясно но нивото им така е паднало, че освен пиене, побои и изнасилвания друго не е останало. За съжаление те не философстват, нямат широки интереси но не са Андрешковци като нас! Гледат си бизнеса и парите.
31
0
 
11
 
! Отговори
браво! преди 9 години
*** гадни: хем ПОТЪРСИЛИ УБЕЖИЩЕ в богати "НЕВЕРНИ' държави, хем сега ще нападат ръката, която ги е закриля и закриля!Всички, изповядващи ИСЛЯМ да не идват на ЗАПАД, а да отиват на ИЗТОК- в богатите ислямски държави- Катар, ОАЕ, Бахрейн, на Борнео има една, Коморски острови! Какво търсят при \\\"неверниците\\\"? ИЛи ги пращат като бъдеща ВОЙСКА да ни избива???
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако беше у БГ-то щешеда е пострадал от полицейско насилие,подчертавам - неоправдано!
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хайде отговори ТИ КОЙТО СИ СЛОЖИЛ - НА ВЪПРОСА МИ,какви са 300-те милиона освен 15-те милиона имигранти,т.е. ПАК ПИТАМ КАКВИ СА АМЕРИКАНЦИТЕ КОИТО НЕ СА ИМИГРАНТИ....АКО ТИ Е ТРУДНО ДА ТИ КАЖА,ИНДИАНЦИ,АМА СА ПО РЕЗЕРВАТИТЕ,всички американци БЕЗ ИНДИАНЦИТЕ са ПРИШЪЛЦИ едните по-рано,други по-късно и затова мие чудно за 15-те милн.имигранти видиш ли,НЕ БЕ ТЕ СА ПРОСТО ОТ НАЙ-СКОРО,след време и те ще имат претенции към новите имигранти КАКВО ТОЧНО НЕ РАЗБРА ТА ПЛЕСНА -,ти кореняк американец ли си?
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а мога ли да попитам 300-те милиона американци дето не са имигранти и техни потомци какви са???само 15 милиона ли са имигрантите в САЩ,пак питам другите какви са ,може би кореняци!!!
27
8
 
1
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
В САЩ полицайте използват доста често оръжието си -дори и когато не трябва , но тъй като САЩ е полицейска държава -им се разминава на полицайте и те затова стрелят на месо ,знаейки че няма да имат голями проблеми . В този случай можеше и да не се стреля на "месо"-нападателя да поседи 20 годинки в панделата и момичето да не беше ранено -това е по реално.И как стрелят тези полицаи и то без да се целят в "мишената" или лошо са обучени или не им пука за живота на гражданите .
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като му гледам сурата на тоя въобще не се съмнявам какви са му разбиранията
25
0
 
26
 
! Отговори
Snorky преди 9 години
Тази случка ако се беше разиграла в *** роднините на убития щяха да осъдят полицаите, които са го убили!
24
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разберете, не защитавам Америка, 300 милиона, 15 милиона нелегално -легални имигранти неосигурени но плащащи данъци, *** които брутално смучат системата като расистка които отдавна не е така. До видяхте при бунтовете един слаб, умиращ от глад ***, всичко дебело и охранено което не иска да работи, не учат и далаверата им е дрогата. Държат се нагло и провокират белите ето защо понякога полицаите не издържат! Расизма е към белите които издържат черните!
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 18Отивай в ИД да ти отрежат кратуната по мирен начин... Исляма не е религия на мира, и това се доказва ежедневно от практикуващите..
22
2
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
Наше съседско момиче , което учеше там едва оживя на колоездачната алея бутнато от кола. А сега да видим ,кой е виновен колоездачката или колата ?! И този случай не е единичен с наши студенти, да не говорим тогава за други, явно се случва често.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не им свършиха пушкалата на тия говедари ?!
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за жестокото убийство на бензинджията от Розово защо няма арестувани?
19
2
 
31
 
! Отговори
user преди 9 години
Защо в демократична Америка свободно може да си купиш огнестрелно оръжие, а в декомратична България нямаш такова право?!Тогава *** със сигурност ще станат доста по-кооперативни и ще внимават къде влизат и грабят. Решим ли проблемите с ***, ще решим голяма част от проблемите на България.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велосипедист който не е спрял на знак стоп глобата е 120 долара. Недай си боже до кара в насрещното или на тротоара или с кучето си да влезеш в спортен комплекс, глобато е до 1000 долара, също голяма глоба ако кучето ти си изтакова на тротоара и не го прибереш или ако не го водищ на повод. Ако нападне или ухапе някого, безмилостно те съдат, а куче в детска площадка, кучкаря в затвора. Никой не те лъже в сметката, бакшиша е 10%. А кола на преглед да мине така, забрави! Не, че идеално но на 991 са
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бил ислямист? Не може да бъде, исляма е религия на мира!
16
15
 
6
 
! Отговори
shady преди 9 години
От една страна евала, че са гръмнали ненормалния ислямист.От друга страна е действано и донякъде некадърно щом са ранили случайна жена. Сега тая трябва да ги разсипе от съд. Сигурен съм, че са изстреляни сумати куршуми, което е било абсолютно ненужно. То и един-два куршума в главата или торса на нападателя ще свършат работа.