Напрежението расте: Мъж застреля двама полицаи в Ню Йорк

"Слагам криле на две прасета", написал в "Инстаграм" убиецът, преди да стреля
Обновена: 21 дек 2014 18:36 | 21 дек 2014 07:55,
150
Напрежението расте: Мъж застреля двама полицаи в Ню Йорк
Снимка: Reuters

Напрежението между полицаи и чернокожи в САЩ продължава да расте. В Ню Йорк въоръжен мъж простреля двама полицаи в патрулната им кола. След това избяга в близка метростанция, където се самоуби. Това съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

По данни на комисаря на нюйоркската полиция Уилям Братън преди да извърши убийствата на полицаите мъжът е прострелял и приятелката си.

Още по темата
Той е категоричен, че двамата нюйоркски полицаи са били застреляни предумишлено, защото преди това убиецът е постнал в "Инстаграм" враждебен към полицията текст. По думите му полицаите Лю Венджин и Рафаел Рамос са били  застреляни в главите без предупреждение, както са седели в патрулната полицейска кола в квартал на Бруклин.

Преди това заподозреният убиец Исмаил Бринсли е написал в "Инстаграм", че се кани да застреля две "прасета" като отмъщение за смъртта на Ерик Гарнър. "Слагам криле на две прасета. Те взеха един от нашите, нека взема двама от техните", пишело в  поста.

Смъртта на чернокожия Ерик Гарнър, застрелян от полицай в нюйоркския район Статън айланд, предизвика множество протести в  Ню Йорк и други градове в САЩ, които се засилиха, след като нюйоркски съд отказа да започне съдебен процес срещу полицая.

Стрелбата е станала в бруклинския квартал "Бедфорд-Стювесант, обитаван предимно от афроамериканци.
Според "Ню Йорк таймс", цитиран от Ройтерс, това е първият случай на убийство на полицай в Ню Йорк от три години насам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
1
 
! Отговори
ЕМО преди 9 години
ЛЕКА ПОЛЕКА НЕЩАТА В АМЕРИКА ВЪРВЯТ КЪМ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ИРАЗПАД.СПОМНЕТЕ СИ ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ЧЕРНУШКАТА ;25 ЩАТА ИСКАХА ДА СЕ МАХАТ ОТ ФЕДЕРАЦИЯТА
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех тези журналисти... Ерик Гарнър беше удушен от няколко полицаи при арест. Има го на видео в youtube можеха поне да потърсят в Google преди да пишат, че е застрелян.
93
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шаноче от де храна в кухнята на путин тя русия внася нат 35 процента от хранатаси от лошия запад при това основни храни като месо плодове сирене кашкавал ВОТКА с хляба са на кантар тази година реколтата бе силна изнасяха но по миналата внасяха
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Момче катунарчеКой кото иска да казва, но в дългосрочен план Хамерика е обречена.------------Какви дългосрочни планове кви пет лева бе *** ? Америка била събери чарк , кажи държава която не. България какво е българи , турци, руснаци, арменци и прочее. За Русия пък да не говорим там са по събери чарк и от америката :)
91
8
 
2
 
! Отговори
Шано преди 9 години
Машала ве ефенди, да ги беше снимал и прикачил към поста си поне, като един истински блогър... Гледам базикате се за расовия избор на ***, ами надали е знаел, че са азио и латино, просто е приспал две прасета, евала. Нашия ловджия колко гинтръшна. Както и да е, проблема е, че америка става ***, робите си я искат, а никой няма да им я даде, тежко и горко на Банана, хем президент, хем малцнство, пиши го бегал и отново ще мие чинии, може и в кухнята на Путин...
90
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баси тъпия *** гръмнал жалтур и латинос после себеси Расиститите сигорно умират от смях
89
1
 
15
 
! Отговори
Пича преди 9 години
Като се има предвид, че застреляните са латинос и азиатец, види се че проблемът вече не е в потиснатите малцинства, а в това, че някои малцинства наистина не си заслужават дундуркането. А между избор от китайци, латиноси, пък дори и новопристигнали африканци, все с някакъв работен потенциал, и оная харлемска *** дето само знае да взима помощи и да стреля напосоки, сетете се кои ще предпочетат властимащите.
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1999 бях в Ню Йорк заедно с двама познати набутахмесе Точно в най - голямото гето на Бронкс и задасе ориентираме влязохме в едно заведение Оказасе стриптиз клуп само с черни Отначало ни зеха за руски мафиоти понеже други бели не стъпват там горе доло се разбрахме когато им казахме че сме от България ги попитахме дали знаят нещо за нея одговора Беше Мафия Престъпнос Страшно СМЯТАЙ КАКВА СЛАВА ИМАМЕ
87
1
 
15
 
! Отговори
Хубавеца преди 9 години
До ВикторПо правилен коментар от вашия няма. Аз живея в Щатите от 12 години в Вашингтон(столицата). По големи расисти от черните няма. И по големи престъпници от тях няма. Това което се случва е съвсем нормално. Всички други раси им се смеят на черните по този въпрос. Защо латиноси( които вече са повече от черните), азиатци и сякъкви други извънземни не се оплакват от расизъм.
86
3
 
25
 
! Отговори
Виктор преди 9 години
Стига сте говорили за расизъм, на съседката най-голямата внучка живеев САЩ от 1998г. По нейните думи по-големи расисти от *** няма. По-лоши са от нашите ***. Мързеливи, арогантни, необразовани и изобщо всички "хубави" такива неща. Всеки *** над 14 години има пищов и стрелят като на заря. Като си ги знаят полицаите в САЩ е ясно, че ще стрелят по тях като не се подчиняват на нарежданията.
85
4
 
19
 
! Отговори
Момче катунарче преди 9 години
Кой кото иска да казва, но в дългосрочен план Хамерика е обречена. Няма бъдеще такава държава събери чарк. Когато такива като този Исмаил станат мнозинство, пишете я бегала. Ще стане както са сега Сирия, Либия и Ирак. Лошото е че там всеки има оръжие. А още по лошото е че държавата има ядрено, а вече и лазерно оръжие.
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tva e demokraciata v amerika ima chovek ima problem v bg e sashtoto napadneli me niakoi reja glavata prosto tva e izhoda .
83
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казват се ***,какви са тези афро-американци....
82
3
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Световната общност от БРИКС начело с Русия веднага да осъди расисткият тираничен вашингтонски режим и да изолира сащ ,със санккции!Руската дума да приме акт за "Свободата на подтисканите малцинства в сащ" и да въоръжи всеки малцинствен представител!Долу вашингтонският мракобеснически режим ДОЛУ,ДОЛУ,Да живее демокрацията и свободата!
81
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...застреляни в главите без предупреждение............................................................................Гадост, отвратително!Това ли са евроатлантическите ценности?
80
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Исмаил Лю и Рамос, афро-ислямо-американец затрива латино-американец и азиато-американец. Така е като си нямат ДПС в Америка. Расисити
79
3
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Всички братя ***,мексиканци и индианци спретнете един майдан във Вашингтон,свалете тираничният расистки режим ,помолете Русия за военна помощ срещу Вашингтонската агресия!На БУНТ!!!
78
3
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Всъщност вие осъзнавате ли, че ако от ДС не бяха успяли с Бойко, щяха да успеят с Трактора, имат еднакви тт данни и научни титли и еднакво добре владеят бухалката. Разликата е само, че единият е будист, а другият мюсюлманин.
77
3
 
10
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Всички *** са руски шпиони, а Обама е генерал, доцент и доктор на науките!ГРУееееп!)))
76
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Исмаил, ба си сиганското име. Бруклин=Столипиново, побратимени гета.