Убийството на полицай във Флорида не е от расова омраза

То не е свързано с разстрела на двама полицаи в Ню Йорк
22 дек 2014 08:58, Елка Василева
26
Убийството на полицай във Флорида не е от расова омраза
Чарлс Кондек. Снимка: Reuters

Убийството на полицай във Флорида не е мотивирано от расова омраза и не е свързано с разстрела на двама полицаи в Ню Йорк, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В нощта срещу неделя в полицейската служба на градчето Тарпон Спрингс в щата Флорида е бил получен сигнал, че местен жител смущава спокойствието, като удря по вратите и търси свой приятел. Когато 45-годишният Чарлс Кондек пристигнал на мястото на произшествието, 23-годишният Марко Парила неочаквано открил огън. След това той опитал да се скрие, но катастрофирал с кола и бил арестуван.

Парила е бил освободен от затвора през март тази година, където е лежал по различни обвинения, включително продажба на наркотици. Парила се извини пред семейството на загиналия, включващо съпругата и шестте му деца, като заяви, че не е искал смъртта му.

В Ню Йорк двама полицаи бяха простреляни от 28-годишния Исмаил Бринсли, преди да се самоубие. Той е оставил съобщения в Инстаграм, говорещи за омраза към полицията и желание да отмъсти за смъртта на афроамериканец. Смята се, че той е бил психически неуравновесен. Миналата година Бринсли е правил опит да се обеси.

По повод на извършените от Бринсли убийства президентът на САЩ Барак ОБама се обади на Чарлс Рамзи, началник на полицията във Филаделфия. Неотдавна Обама назначи Рамзи за съпредседател на специална комисия, разследваща полицейските практики в САЩ.

Още по темата

По време на обаждането Обама е поискал от Разми да използва своята комисия, за да подкрепи посланието му, че подобни действия срещу полицията трябва да бъдат заклеймени.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: САЩубийствополицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя автомобил, той не е мой, той не ме бърка мене
16
5
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
Още преди 35 г. годишно в САЩ ставаха 24 000 убийства, което е малко повечко от 5 убийства на 100 000 души, драги! И тогава дори родните медии хулещи империализма не публикуваха новини как някой влязъл в детската градина избил персонала и изял децата.Сега това е почти ежедневие.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто затворите в Америка не трябваше да аа частни.
14
8
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Според статистиката, в Щатите има 5 убийства на 100 000 души, а в Русия са 10. Въпросът е, че "новините", които четем са леко тенденциозни. То и пи комунизма у нас нямаше нито едно престъпление. Селяните изчакаха да падне Берлинската стена и веднага започнаха да се колят с брадви, в нетрезво състояние... хахаха. Глупав народ - слаба държава. :)))
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искал смъртта му, и остави шест деца без баща им. ега ти изродията.
12
1
 
19
 
! Отговори
11 преди 9 години
И как ще обясните тогава, че един богаташ има 1 дете, друг като царя - 5, а други нямат и намерение да имат, а хора които не си плащат тока имат по 10? Едно време баба ти сигурно била много богата, че Ви навъдила и да пишете днес глупости.Поне за раждането на деца пари не трябват.Има достатъчно хора, които ще ви ги чукнат безплатно. Ама грижи!Кой се грижи за дивите животни и птиците в гората - Господ.
11
5
 
5
 
! Отговори
Сиси преди 9 години
И що да гледам деца!? Не стига, че ще си разваля бюстието, ами и като пораснат, трябва да живеят в общество от индивиди като вас, които пишете тук.А тези, които не пишат тук са още по матреал от вас и мен!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Исмаил
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4Гледал/а ли си някога дете? Детето има нужда от вниманив, средства и среда за развитие. Нито едно от трите не го получават децата в достатъчна степен в България.
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците масово подеха този почин преди година. Устроиха аутодафе и трепане с железни пръти на милиционерите и Украйна тръгна по пътя на правилния цивилизационен избор.Избраха каубойския двубой на мегдана, вместо пияната руска рулетка.
7
4
 
5
 
! Отговори
до преди 9 години
Една наша дама издател, с изненада установила в една най европейска държава, че там младите, които живеят в жилеще на родителите си плащат наем на тези, които са ги родили.Казала, че българите докато могат се грижат за 50 годишните си ,,деца''. Шашнатите европейци попитали ,,А кога живеят тогава?''. ,,Ами, това им е живота!'' - резонният отговор. А броя на децата не зависи толкова от парите.Бойко не е по беден от Бинев и ромите, но там победителят е 1:5.
6
5
 
21
 
! Отговори
se преди 9 години
Това ли демокрацията на хамериканците' Убийци както в собствената си страна така и убийци на дестки народи! И всичко заради алчност! Измислена държава с население съставено от психари и ***! Хора заради пари готови да смажат всеки народ противопостаеил им се!
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицаите в САЩ са на положението на нашата Спешна помощ. Определени представители на обществото мразят държавата и си го изкарват подсъзнателно /те съзнание нямат, само инстинкти/ на удобни нейни представители, когато са сами и без респектираща защита.
4
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4Тъпак, повечето хора получават около 800-1200 лв месечно.От тях 300 лева са им сметките и 300 лева храна. Данъци такси и дрехи отделно. Остават по 6-7-8 лв дневно.Ти колко деца ще отгледаш с 5 лева на ден.Нали само таблета манджата и маратонките са им 3 бона годишно.А те и на екскурзия искат и компютър и айфон за 1к и кола като станат на 18.Лесно е да се говори.Особено глупости.
3
10
 
9
 
! Отговори
do 2 преди 9 години
Ето ти един коментар. САЩ и Русия са двете страни на една монета. Народи с един и същи манталитет. Просто след втората световна САЩ се добраха до определени немски учени, които им дадоха технологии, а англичаните ги научиха на икономика. Русия си остана една треторазрядна държава както по поведение, така и постандарт. САЩ си е треторазрядна само по поведение.
2
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицая имал 6 деца!!! Оня ден гледах предаване за Англия там хората си имат по 4-5 деца. Само Българите гледаме 1 или най-много 2 деца. Това е показателно за егоизма ни и всъщност нацията сама се затрива. След 50г. това ще е държавата на *** и турците. Защото хубави, лоши ще ни превземат без да са произвели един изстрел. Ние сами си правим ритуално самоубийство. Само се оплакваме, колко е трудно, ама предпочитаме да си пръскаме парите в МОЛа, скъпи дрехи, техвика и коли вместо за дете.
1
0
 
9
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Абе да им вземат бронирани хамери на полицаите ,че много фира дават !