Сексуалният насилник, който е приятел с държавни ръководители

Дим без огън или чудовищен скандал е случаят "Джефри Епстийн"?
Обновена: 31 яну 2015 20:41 | 31 яну 2015 20:41,
36
Сексуалният насилник, който е приятел с държавни ръководители
Херцогът на Йорк принц Андрю. Снимка: архив, Reuters

Американска жена на име Вирджиния Робъртс, сега на 31 години – женена и майка на 3 деца, подаде иск във Федералния съд на Флорида и под клетва даде показания, че като малолетна е била вербувана да удовлетворява сексуалните желания на милиардера Джефри Епстийн и приятелите му.

Според Робъртс сред тези приятели е бил и херцогът на Йорк (принц Андрю), петият по реда за наследяване на британския трон, както и прочутият адвокат Алан Дершовиц. Бъкингамският дворец на няколко пъти отрече категорично твърденията на ищцата. Дершовиц директно заведе дело за клевета.

Вирджиния Робъртс твърди, че от 1999-та г., когато е още на 15 години, е прекарвала голяма част от времето си на личния самолет на Епстийн, наричан “Лолита Експрес”. По думите й тя участвала в оргия с принц Андрю на частния остров Литъл Сейнт Джеймс.

Според сп. “Нюзуик” поведението  на принца след избухването на скандала е леко странно. Така например на въпрос дали би отрекъл думите на Робъртс под клетва, той не обели дума и напусна залата. За изданието е интересно как въобще се е стигнало до там, че Андрю да е близък приятел с Епстийн, но от друга страна в имението на милиардера са били хора като Бил Клинтън и Стивън Хокинг.

Въпросът е кой е всъщност е Епстийн и как успява да се сдобие с толкова влиятелни приятели?

62-годишният осъждан за сексуални престъпления милиардер е без висше образование и без ясно обяснение откъде е натрупал богатството си. При все това той е в един кръг с принцове и държавни ръководители, живее в огромни имения, а мрежата му от контакти е надълбоко в политическите, научните, академичните и бизнес средите.

За мъжете с власт предложението на Епстийн изглежда е прекалено изкусително – частен самолет и частен остров на Карибите, където си в “5-звезден хотел, млади момичета те масажират и не плащаш за нищо”. И започват да изскачат все повече изненадващи имена на гости на тези партита за затворен кръг приятели.

Световнопризнатият физик Стивън Хокинг,  присъствал на конференция, организирана от Епстийн, е сниман по време на барбекю на “Острова на греха”, както вече е наричано имението на богаташа.

На снимката освен Хокинг са Дейвид Грос, американски учен и Нобелов лауреат, както и професорът от Харвард Лиса Рандъл. Други двама носители на Нобелови награди Джерард т’Хоофт и Франк Вилчек също са се забавлявали в имението. Списъкът с изтъкнати преподаватели и учени продължава с още имена.

Епстийн държи да е близо до научния елит, тъй като самият той е бил учител по математика и физика. Роден и израснал на Кони Айлънд, той е посещавал редица лекции в областта на математика и физиката, но така и не се дипломира.

В средата на 70-те, докато преподавал в частно училище в Ню Йорк, един от родителите на негов ученик му предложил работа на Уолстрийт. Бързо Епстийн се издига до финансов съветник на най-най-богатите. Сред клиентите му е собственикът на “Victoria’s Secret” Лес Уекснър. Приятелите му настояват, че е изключително умен, а освободеното му мислене кара другите да го считат за “арогантен” и “странен”.

Не след дълго учителят, превърнал се във финансов гуру, започва да живее в охолния свят на отбраното общество. Разполага с вила на Палм Бийч, ранчо в Ню Мексико, апартамент в Париж, остров в Карибско море и най-голямото частно жилище в Ню Йорк. Паважът пред дома му в Голямата ябълка е единственият, който не замръзва в целия град – защото е с отопление.

Но въпреки лукса, в който живее, Епстийн никога не носи костюм и не се показва под светлината на прожекторите. Тогава в живота му се появява Гизлейн Максуел – жената, която променя стила на финансиста. Твърди се, че дъщерята на самоубилия се медиен магнат Робърт Максуел е катализаторът за превръщането на Литъл Сейнт Джеймс в “Островът на греха”.

Дори има подозрения, че Максуел е изпълнявала ролята на сводник и дори се включвала в оргиите с малолетни. Тя е човекът, който проправя пътя на Епстийн към хайлайфа – сред близките й, които води на острова, са Лорд Менделсън, Доналд Тръмп, Кевин Спейси. С годините и с помощта на Максуел кръгът на Епстийн се разширява.

Но е какво толкова е предлагал странният Джефри на своите богати и властни гости? Едва ли е било игра на скрабъл...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: скандалДжефри Епстийн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
дф преди 4 години
пфу!евро-американо-атланти4ески ценности!!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 26.А ти си представи, как в Русия жена обвинява човек с власт в сексуано престъпление!
19
0
 
3
 
! Отговори
BOJE-BOJE преди 9 години
Нека да видим нашите управници на къде ни водят и на какви хора искат да подражаваме на западняшките гйотферени и каква хвалебствена статия БРАВО
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tam kadeto sa paricite, tam sa i mrasnicite.
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представям си,ако този беше руснак на име Георгий Епистинов,беше близък с Путин каква помия щеше да се излее в медиите :)))))И колко токшоута на СНН,ББС,БТВ, и т.н. щяха да анализират упадъчния морал на руския политически елит и належащата му смяна с всякакви средства-санкции,преврати,граждански войни,руска пролет и т.н.
16
1
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 години
Ами да, джихадистките на 16г. дето ходят да се "бият" с по 20-тина от ИДИЛ сигурно играят скрабъл с тях.
15
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпреки че съм християнин приветствам действията на ислямските бойци. Това, което става в така наречения "цивилизован" свят е меко казано отвратително. Хомосексуализъм, лесбийство, порнография, сексуално насилие, педофилия, наркомания, лицемерие, алчност, насилствено налагане на норми на живот на суверенни държави по света, безкрайни войни по света, ХААРП и т. н. Това е само част от така наречените европейски и евроатлантически ценности. Време е за промяна и това не е нито ляво, нито дясно.
14
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да де, тя тази жена като е станала на 31 и е родила 3 деца се е сетила че е обслужвала богаташи като малолетна. Може би е вярно, но според мен е проговорила за да изкара парички, не от морални подбуди.
13
5
 
41
 
! Отговори
Дякона преди 9 години
Всички знаят че западните политици и босове са изчадия на греха , но......какво от това ?Никой не се разграничава от тях , напротив следват техните норми и светско поведение и мечтаят да имат и те парите им , нищо че са кървави пари!Къде има най-много хомосексуалисти свещеници - в САЩ !!!*** и лезбийки , садисти и мазохисти на почит и уважение на Запад , защото имали право да бъдат различни , а правото на религия се подминава и осмива ?Но... късно се усетиха -ислямистите са вече ТАМ!
12
10
 
18
 
! Отговори
ГОЙ преди 9 години
Факт е че мъжете с много пари и власт произвеждат много тестостерон. да не говориме че взимат разни афродисияци така че налитат на всеко срешнато женско създание без разлика как изглежда и на колко е години. Еврейте в частност ги гони хормона яко 24 часа в денонощието. А еврейките искат непрекъснато да им е вътре. Нищо чудно богатите да си организирват такива оргии с малолетни. Те стоят над законите. Така че спокойно и така и така ни чукат ами да свикваме и да не се оплакваме.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Losho, che nikoi nqma da vleze v zatvora. Shte bude xubavo obache da gi vkarat i da gi slojat sus nqkoi negri s dojivotni prisudi. Maliiiiii shte im spukat belite zadnicheta
10
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Максуел беше първи приятел на комунистите. То този фашизъм много червен.
9
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фашизма смърди от всеки крайНе знам защо българите му се натискат толкова .... явно са слабо умни
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Максвел беше първи приятел на политическия елит на СИВ-лично той издаде многотомните избрани съчинения на генералните секретари ,вкл.на Т.Живков...Лични приятели с първния ни демократичен министър-предсезагел.Завода за антибиотици в Разград след демокрацията е трябвало да е негов , а около него е трябвало да се произвежда царевица -каго суровина за производството.След време случайно го "паднали " от яхта в морето...През гугъла : Роберт Максвел
7
2
 
37
 
! Отговори
me преди 9 години
Четох статията в Digg, въпросният се е навъртал около малолетни момичета, правил им е неприлични предложения, и даже мисля, че е пипал едната. Когато журналистката е искала да публикува статията си, е била заплашвана, както и редакцията, докато този материал не бива изключен. Журналистката била бременна, когато родила, този *** я чакал пред болницата. Не съдете момичето завело делото без да сте запознати с подробностите. Блудството с малолетна е престъпление, дори и да и е подхвърлил пари.
6
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джефри Епщайн хваща окото обаче.. има доста снимки в нета, а и с приятелите му.. Дори и въпросната девойка я има.
5
15
 
6
 
! Отговори
Дащната Маша преди 9 години
На тоз джентълмен му правя безплатна акустика и му давам визитната си картичка ако му е харесало да ми се обади пак. А на завистливите клюкари с фотоапарати ще им дам визитката на някоя колежка която пърди докато свири на флейта.
4
15
 
35
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
Пушила е пури, плащали са и и и е било гот. Сега вече, попреминала тридесеттака, понамалели щелаещите да и дадат пури да пуши и хоп- започва да съди...познат до болка сценарий! Аман!
3
17
 
31
 
! Отговори
Шлосер преди 9 години
А кога ядохме кИфтетата не рИвахме. Че и онази непълнолетната миндЯ... сетила се. Минаха годините, свършиха кинтите и белото и ... и сега ... да се пенсионираме ли ? :-) Едно е ясно. Щом чичо Джефри Епстийн е стигнал до това ниво, никак не е случайно и в никакъв случай не е ***. Лека вечер !
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOBRE DA VIDITE V AMERIKA IMA SAMO VISOKO NIVO NA PRESTAPNOST