САЩ се борят с "родилен туризъм" в Калифорния

Родените на територията на страната автоматично придобиват гражданство
4 мар 2015 14:26, Елка Василева
8
САЩ се борят с "родилен туризъм" в Калифорния
Снимка: архив, Reuters

Федералните власти в САЩ обискираха около 20 обекта в Южна Калифорния в рамките на разследване на схеми с "родилен туризъм", включващ пътуване, настаняване и медицински грижи за бременни чужденки, които искат да родят в страната, предаде Ройтерс.

Деца, родени на територията на Съединените щати, автоматично получават американско гражданство.

Според Бюрото за имиграционен и митнически контрол жени от Китай са плащали между 15 000 и 80 000 долара в зависимост от избраната услуга.

Не са извършени арести, но агентите са иззели материали, които смятат да използват в наказателно производство срещу "родилния туризъм", съобщи вестник "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ДПА.

Имиграционните власти смятат, че хиляди китайки пътуват до САЩ с временни туристически визи с единствената цел да родят.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: САЩродилен туризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EDNA GLUPAVA DARGAVA S GLUPAV PREZIDENT
4
2
 
42
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Абе какво става там ? Ислямска държава ли ще стават или азиатско доджу ?
3
2
 
46
 
! Отговори
Нане Вуте преди 9 години
А "осеменителен" туризъм има ли? Ако няма, да организираме бе! Тука че ги онождаме и осеменяваме, а да одат да раждат у калифорнийско.Може да работим и с направления към Здравната каса,разбираш ли.
2
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така трябва .сащ са виновни за милионите бежанци по света,нека ги хранят.а после чао сащ -мешавицата от латино -негро- мюсюлмания ще задуши американците
1
13
 
38
 
! Отговори
Разум преди 9 години
Американците имат късогледство а те трябва да са далекогледи та нали някои от тези деца ще станат гении и така ще помогнат на икономиката. Това че са китайци не означава че са прости всички хора по света са едни и същи зависи в каква среда ще израстнат. Напротив аз съм на мнение че дори трябва да се рекламира раждането там за по добро далечно бъдеще....