ФБР арестува в Калифорния предполагаеми кандидат-джихадисти

Двамата мъже не са представлявали обществена заплаха
22 май 2015 13:05, Елка Василева
3
ФБР арестува в Калифорния предполагаеми кандидат-джихадисти
Снимка: архив, Reuters

ФБР арестува в Южна Калифорния двама мъже, заподозрени в опит да заминат в чужбина, за да се присъединят към групировката Ислямска държава, съобщи американската телевизия "Ен Би Си Нюз", цитирана от Ройтерс.

Единият бил задържан на международното летище в Лос Анджелис, а другият - в Ориндж Каунти. Ен Би Си цитира неназовани представители на правоохоранителните органи, според които двамата не били въоръжени и не са представлявали обществена заплаха.

Говорителка на ФБР потвърди пред Ройтерс ареста на двамата при разследване на специалните сили за борба с тероризма, но отказа да предостави подробности, докато на задържаните не бъде предявено обвинение.

Двамата мъже ще се явят днес пред федерален съд в Санта Ана.

Няколко души бяха арестувани през последните месеци по подозрения, че планират да заминат за Сирия и да се бият в редовете на ИД, включително шестима американци от сомалийски произход, задържани в Минесота през април.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там сега си е лов на вещици!!!!!Си не си нема значение направо у Гуантанамо !!
2
2
 
0
 
! Отговори
Ноком преди 8 години
"заподозрени в опит да заминат в чужбина, за да се присъединят към групировката Ислямска държава"и е та що? Не знаят ли,че бюрото съвсем легално вербува джихадисти освен за ИД, за т.нар. Украйна и за Йемен?А иначе,доставките за джихадистите ги наричат удари срещу ИД.
1
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Да дойдат у нас да арестуват кандидат-рушветчии (и настоящи също). Има ги в изобилие. Малко притеснително е обаче, че и бат' ни Бойко е в калабалъка, и то на челна позиция: "Бойко взе парите".