Над 2000 души изписаха "мир" с телата си

Опитът за рекорд на Гинес бе в чест на Джон Ленън
7 окт 2015 17:16,
3
Над 2000 души изписаха "мир" с телата си
Снимка: Reuters

Хиляди се присъединиха към Йоко Оно в Сентрал парк в Ню Йорк в опит да поставят световен рекорд за най-голяма група от хора, изписали с телата си знака за мир, съобщи Асошиейтед прес.

Опитът за рекорд в чест на нейния съпруг Джон Ленън бе неуспешен, тъй като според Гинес за официален рекорд са необходими поне 5000 души.

Хора от всички възрасти, дори и деца, се присъединиха към призива за мир. Някои от участниците дори се възползваха от възможността да отхвърлят войната в Сирия. Те бяха донесли плакати с надписи - "Не на войната в Сирия" и "Правете любов, а не война".

Инициативата на Оно събра малко над 2000. Все пак събралото се множество отпразнува наближаващия рожден ден на покойния бийтъл, който в петък щеше да навърши 75 години. Бившият лидер на "Бийтълс" Джон Ленън е роден на 9-ти октомври, 1940 година в Ливърпул.

Една наистина голяма личност оставила следа не само с музиката и лириката си, но и със своите пацифистки позиции. Животът на Ленън завършва трагично, след като е убит пред дома си до Сентръл Парк в Ню Йорк на 8 декември 1980 г.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR.

Още новини от Свят четете в bgonair

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1 То и аз през 1991 говорех срещу комунизма и Русия, но сега истината е съвсем друга. Времената, хората, ситуациите се променят.
2
0
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
знаете ли ква е разликата между хипарите и пънкарите?хипарите спят където сварят а пънкарите където паднат. Малка е но е съществена!Пънко нема умре!
1
1
 
3
 
! Отговори
хах а преди 8 години
Скоро и ислям ще напишат,нали са *** като Волен Сидеров.Нека да си припомним какво е писал през 1991 година големия русофил ."Видно е че Русия никога няма да надрастне Америка ,където раси и култури съжителстват в името на свободата.Където мюсюлманите са американсци повече от потомците на белите завоеватели . "Абсолютен *** .