Обама отсече – затяга се контролът върху оръжията!

Вече ще се иска специален лиценз и проверка на купувача
Обновена: 5 яну 2016 22:24 | 5 яну 2016 21:27,
13
Обама отсече – затяга се контролът върху оръжията!
Снимка: архив Reuters

Американските власти затягат контрола над огнестрелните оръжия. Продажбата им, било то в магазин или в интернет, вече ще е разрешена само при наличието на специален лиценз и след задължителна проверка на информацията за купувача. Това заяви днес в Белия дом президентът Барак Обама, цитиран от ТАСС и ДПА, обявявайки нови мерки за контрол над огнестрелните оръжия. Той каза, че е взел това решение, за да намалее броят на честите масови убийства в страната.

По официални данни за последните десет години от огнестрелно оръжие в САЩ са загинали над 100 хиляди души, но републиканското мнозинство в Конгреса, намиращо се под натиска на влиятелното "оръжейно лоби", отказва да приеме цялостно законодателство за ограничаване търговията с пушки и пистолети, отбелязва ТАСС. Поради това преобладаващата част от мерките на Обама ще бъдат осъществени чрез президентски укази. Републиканците веднага посрещнаха инициативата на президента на нож и го обвиниха, че опитва да заобиколи Конгреса при решаването на важен вътрешнополитически проблем.

"Оръжейното лоби може и да държи Конгреса за заложник, но те не могат да държат и Америка за заложник", каза той, цитиран от ДПА. "Не е необходимо да се съгласяваме с тази касапница".

Мерките са насочени срещу продавачите, които са избягвали да се регистрират като търговци на оръжие, въпреки че често го правят за облага, включително онлайн и на оръжейни шоута, отбелязва ДПА

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Плана е следния. Първо взимане на оръжията на американския народ, обявяване на извънредно положение с президентски указ според т.н. "патриотичен акт", масови арести и задържане без право на съдебен процес. Хората които АНС е подслушало и се знае че имат патриотични нагласи и са против сатанинския "нов световен ред" отиват в концентрационните лагери ФЕМА. Неутралните се подлагат да промиване на мозъка. Християните се избиват.
6
2
 
1
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
"Оръжейното лоби" , хахаха . Приказки по ИТАР-ТАСС, то "лобито" на ръчни пистолети разчита. Още повече не съм видял и чул "лобито" да рекламира оръжия някъде за разлика от свинарника който всеки ден пуска клипове с "нови и свръхсекретни" оръжия :)
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напишете как рева докато говореше
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакъв шанс, там оръжейното лоби е по-голямо от това на Лукойл тук.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тва е една от малкото индустрии на Америка която е печеливша и всъщност произвежда нещо в страната.А тоя се опитва да я закрие.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Всеки четвъртокласник,учещ история знае,че социализмът се е провалил във всяка държава и всеки път в историята.Президента Обама и неговите Демократи са или *** или преднамерено се опитват да унищожат икономиката си." /ВЛАДИМИР ПУТИН/
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой беше тоя?