Русия с план за край на огъня в Сирия, даде го на САЩ

Вашингтон го проучва, обяви Сергей Лавров
9 фев 2016 22:45,
250
Русия с план за край на огъня в Сирия, даде го на САЩ
Снимка: архив Reuters

Русия предложи на САЩ план за прекратяване на огъня в Сирия. Вашингтон го проучва. Това заяви в интервю за вестник "Московский комсомолец" руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и БТА.

"Без да разкривам особени детайли, ще отбележа, че сме предложили абсолютно конкретен план, който в момента те проучват", каза той.

Още по темата
Лавров изрази надежда, че ”съдържащите се в него доста простички предложения” няма да отнемат прекалено много време, за да бъдат разгледани от Вашингтон.

Той припомни, че държавният секретар на САЩ Джон Кери наскоро е говорил за руско предложение в свое интервю.

Лавров отбеляза също, че по темата за Сирия Москва не работи сама, а в съдействие с другите международни партньори.

Руският външен министър изрази удивление, че германският канцлер Ангела Меркел е подкрепила безусловно Турция по отношение на ситуацията в Сирия на фона на шантажа на Анкара във връзка с проблема с миграцията, предаде още ТАСС.

"Удивени сме от безусловната подкрепа за Анкара в цялата сирийска история, която прозвуча при визитата на германския канцлер Ангела Меркел", каза Лавров.

"При това за главен виновник за случващото се бе посочена Русия, защото заради ударите на нейните Въздушно-космически сили се увеличавали бежанските потоци. И дума не бе казана - поне, публично - за очевидните факти: терористичната заплаха в Сирия се подхранва от контрабандата през турската граница и в двете посоки”, каза още руският министър.

В интервюто Лавров заяви още, че отстраняването на кюрдите от преговорите за Сирия е високомерна позиция на Турция, която никой повече не споделя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
7
 
4
 
! Отговори
mator преди 8 години
Тия рубли и за тоалетна хартия не стават
106
10
 
4
 
! Отговори
mator преди 8 години
АТО взе решение ще разполага войски на 6 държави българия румъния и балтийските държави. имаше изказване след решението, русия трябва да знае,при сценарий като Украйна първо ще срещне АМЕРИКАНСКИ БРИТАНСКИ ГЕРМАНСКИ ВОЙНИЦИ и каза още че поляците плачат за такава ситуация. А сега да видим пютинчо ГЛАДНА МЕЧКА ХОРО ИГРАЕЛИ??
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Планът е ликвидиране на последният умерен и не умерен терорист в Сирия.
104
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва не работи сама а с други международни партньори...терористите от хизбула и главорезите на Башар Ал Асад с иранските наемници...овца при овца отива...убийци с убийци се събират
103
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо постоянно забравяте за химическото оръжие, което беше използвано срещу мирни сирийски граждани уж от Асад.После, какво излезе?Химическото оръжие било дадено от Турция на ДОБРАТА "умерена опозиция" за да предизвика намесата на САЩ във войната със сухопътни войски.Както каза един много уважаван от мен български политически коментатор:" С телата на християните да се отвоюва нов Турски халифат".Затова е това изнудване с бежанците.Когато давате пари на Турция не забравяйте безчовечната и подлост
102
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До кокоspa 163Едно БМП-1/Не модернизиран Т-72 и прочие остаряло СССР оборудване с което Сирийците са запознати в момента след като е седяло поне 25 да не кажа 50 години в склада струва колкото освежителен ремонт - смяна на гумените уплътнения и транспорт до СирияЕдиниците нова техника като Т-90А, Тос-1А Солнцепек и прочие са изпратени там за реални бойни тестове. Рашките що доставят БМП-2 с такова нежелание - защото складовете са пълни с БМП-1140-200 Милиона РУБЛИ на ден КОКО не Долари!!!
101
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея издухаха парите и сега се чудят как да си обършат задните части .
100
15
 
10
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Абе мужик само "довъоръжаването"на сириската армия за 6 месеца струва на Масква повече от 3 млд.$.А 3000 руски "специалисти"при Башар.Подръжката на базата?Корабите охраняащи "нашите"води.60 самолета и екипажите,техничския персонал?Храната и "продоволствието"?Товарните кораби и 16 транспортни самолета циркулиращи м/у сирия и Русия?Дотук сметката е че Сирия струва около 140-200млн.на ДЕН!!!!
99
6
 
16
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 164По сметки на РУСКИ анализатори Войната в Сирия при сегашните параметри излиза на Рашките 3 милиарда $ годишно. Нали се сещате че 3 милиарда $ за страна като България е много голяма сума но за големите страни е нищожна. Меркел се съгласи да даде на Турция 3 милиарда Евра от Немския бюджет като откуп да намали потока от бежанци Ердоган иска 20 милиарда евра в момента.Загубите на Германия само заради мигрантите са около 18 милиарда за сега като ефект на вътрешния пазар за страната
98
8
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До 163Добри въпроси задавате! Готови сме да ги обсъдим, но не отговорихте как така се получава, че 7 000 000 наглеци, пет пари не дават за доброто което им желаете.От къде взема пари Асад ли, ами от държавния бюджет, примерно! От бюджета на държавата Сирия! Интересно какви източни на финансиране за другата страна в гражданската война ще посочите...
97
12
 
9
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Другари с членски карти в сърцето-задайте си един елементарен въпрос-от какво се финансира разрушената и вече несъществуваща държава а територия Сирия????Аткъде Асад намира пари за тъй наречената си армия???Като си отговорите?!ще ви се изясни какво е полигона Сирия и за какво се бият основно Русия,терористите от Хизбула,Иран,СА и.......
96
4
 
22
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До kokospaИ къде са отишли тези 11 000 000 сирийци! Турция твърди, че на нейна територия са около 3 000 000... Милион да са в Йордания, Ирак, СА... Останалите 7 000 000 са очевидно тези които са избягали при Асад... Какви гадове, да!
95
42
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е, че Русия за пореден път влезе в една огромна каша и се чуди как да излезе от нея суха. Запада си знае работа. Русия ще бъде оставена само да излиза от блатото, а то е съвсем същото като авганистанското. Гаврата с руската *** е уникална!
94
39
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия не може да направи план за себе си, та на света ли акъл ще дава ?!
93
0
 
8
 
! Отговори
До геро преди 8 години
Герооо...да всичко е виновен народа..че сте безверници майцеубиици че сте алчни и уродливи..че нямате морал и срам..че мразите народа си и го подвеждате а после го обвинявате в простотия...ама вие сте много готини беее...***
92
32
 
11
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
По последни данни 11 милиона сириици са напуснали домовете си !!!!!!За каква легитимна власт бълнувате другари??Гражданската война я предизвика с ината си Асад.И руската намеса е точно по тази линия д-да премахне враговете му.А за ИДИЛ ако останат сили!Сирия вече не съществува като държава.И Русия ще плати огромна цена за мааалкото парче земя -военните си бази,обградени от неверници.
91
2
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 212Аргументи, доказателства, анализ някакъв!???
90
2
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До до: 210И кой е трябвало да присъства от българска страна :-)
89
18
 
12
 
! Отговори
до: 210 преди 8 години
Русия ни манипулират безпроблемно защото при подвисване на Санстефанския мирен договор няма присъстващ от Българска страна при подписване на Договора , така че Манипулация от Руска страна има 100%
88
2
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 208Не съм и очаквал да извадите аргументи в спора...