Санкциите срещу Русия остават, отсече Кери

"Москва да коригира военната си подкрепа за Асад"
Обновена: 13 фев 2016 15:17 | 13 фев 2016 15:11,
384
Санкциите срещу Русия остават, отсече Кери
Снимка: архив Reuters

Американският държавен секретар Джон Кери обяви, че икономическите санкции срещу Русия ще останат в сила, докато не бъде напълно приложено минското мирно споразумение за Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Русия е изправена пред един прост избор: напълно да приложи договореностите от Минск или да продължи да бъде подложена на вредни за икономиката санкции", заяви Кери на Мюнхенската конференция по сигурността.

"Пътят към облекчаване на санкциите е ясен: изтегляне на оръжията и войските от Донбас; осигуряване на връщането на всички украински пленници; позволяване на пълен хуманитарен достъп до завзетите територии; подкрепяне на свободни и честни избори под международно наблюдение в Донбас съгласно украинското законодателство; и възстановяване на контрола на Украйна върху нейната страна на международната граница", заяви той.

Кери остро разкритикува Русия за действията й в Украйна и Сирия, като я обвини в "нееднократна агресия" и в двете страни, посочва Асошиейтед прес.

По думите му Москва не се съобразява с волята на международната общност, като поддържа сепаратистите в Източна Украйна и осъществява военна операция в Сирия в подкрепа на президента Башар Асад.

Той похвали европейските страни за това, че твърдо се придържат към санкциите във връзка с Украйна, и призова Русия да действа добросъвестно за постигане на примирие в Сирия и да позволи политически преход.

Според него Москва трябва да коригира военната си подкрепа за Асад, като не атакува поддържани от Запада групи в Сирия, за да може да влезе в сила договореното от световните сили прекратяване на бойните действия, отбелязва ДПА.

"Досега огромното мнозинство от руските нападения са срещу легитимни опозиционни групи. Ако иска да се придържа към споразумението, с което се е ангажирала, Русия трябва да промени целите си", заяви Кери.

"Цялата Международна група за подкрепа на Сирия, включително Русия, ще работи за осъществяването на това", каза той, имайки предвид споразумението за постигане на прекратяване на военните действия до седмица.

Той определи като "напълно погрешни" твърденията за скорошно разпадане на атлантическото сътрудничество и подчерта, че САЩ продължават да подкрепят Европа, посочва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
1
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
До Анонимен 264То $20трлн. не са кой знае колко дългове ако данъци се събират лесно! При сегашния модел данъци се плащат от ***,латиносите всякакви нови мигранти пък сложните конгломерати които владеят 99% от бизнеса не внасят нищо в хазната - същото се пренесе и в ЕС!Сещам се ,че общия им дълг US National Debt към днешна дата е малко над $101трлн. Уолстрийт не е навирил нос а потъва като Титаник!
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кери е социопат , на съвестта му близо милион погубени животи в Либия,Украйна,Ирак и Сирия! За централна Африка да не говорим!
183
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен ЛЬЖЕШ ВЛЕ4УГО АМЕРИКАНСКО
182
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво постигнаха със санкциите? Това, че Иван се събуди и слезе от топлата печка и се хвана за топора! На традиционния руски мързел тези санкции му подействаха много ободряващо. Каквото вчера не беше правил, а го купуваше от пазара, днес го прави и то по-добре от купешкото. Но има нещо плашещо. Затова воят на проскубаните вълци стана истеричен. В последните месеци върна около $70 млрд държавни и корпоративни заеми и купи 55 тона злато. Излезе на второ място, след Китай, по добив на злато...
181
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиНо дължиш 150 000 а получаваш 5000...........Нищо не дължа ч.угун, някаква грешка имаш. Не само че не дължа ами и спестявам.
180
2
 
8
 
! Отговори
До 313 преди 8 години
Скоро американците ще ги ядът акулите, а платените писачи като теб ще са *** по площадите. Никой не е побеждавал и няма да победи Русия. А предателите българи, които са против нея ще ги ядът червеите.
179
1
 
7
 
! Отговори
Bay Genio преди 8 години
Кери,мишльо такъв,ти не можеш да даваш наклон на каскета на Голямата руска Баба меца.
178
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Русия е в 19 векТрябва да не разбираш нищо от психология и въобще да не познаваш руския народ за да напишеш тия пълни щуротии, които си надраскал. За какво да му търсят отговорност? А колкото до санкциите, Русия живее под тях от самото си основаване и какво....това въобще не и пречи да е най-голямата страна в света. Че и се увеличава.....хи-хи.
177
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Русия е в 19 векЦената на водата скача, за София с 20%!!!!!!!!!!!!!!
176
1
 
7
 
! Отговори
Край на Америка преди 8 години
Да ще я коригира Русия. С ядрени ракети срещу сащ. Сащ - империя на злото и глобалния сатанизъм. Скоро ще дойде края на империята на лъжата, злото, смъртта и сатанизма. Долу сащ.
175
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кризата в Русия:Lamborghini - всички продадени Руските купувачи са все суперавтомобили, въпреки трудната ситуация в икономикатавече изкупува цялата квота на 25 автомобила в Русия, отпуснати за 2016!
174
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американски боксьор Флойд Мейуедър младши интересуват от инвестиции в руски недвижими имоти. Най-високата платена спортист (от Forbes) света може да стане съсобственик на Московска област мрежа от центрове за търговия на едро и дистрибуция "Four Seasons
173
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До св.св.Маркс и Енгелс 305Те на лов и риболов при -20 ходят при +20 няма да се поокалят малко и защо да се калят имат си местни водоеми колкото искаш. В Русия от Вода не могат да се отърват.
172
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 304Но дължиш 150 000 а получаваш 5000 на месец. Утре се ражда детето ти, кръщаваш го, признават го за гражданин на САЩ и получава привилегията 150 000$ дълг.Нали знаеш дълговете на държавата се плащат от обикновените хора не от политици и богаташи.
171
4
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
До Анонимен-298Вярно е ,че руснаците вместо в ЕС могат да си почиват в руссия.Ама тогава вместо бански трябва да си носят ботуши за кал...Егати курорта...
170
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе дълговете на Сащ са си дългове, ама аз си получавам $5000 на месец. По принцип "дълговете" не ми пречат...
169
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия си е Русия а Америка има 20 трилиона дьлгове
168
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Русия е изостаналаЦената на водата скача, за София с 20%!!!!!!!!!!!!!!
167
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 294 "Деньги неть !"Турок грязный!
166
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЦената на водата скача, за София с 20%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Прочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2016/02/14/cenata-na-vodata-skacha-za-sofiia-s-20.292949