Обама към Тръмп: Не е добродетел невежеството!

"Светът е взаимносвързан. Издигането на стени няма да промени нищо"
Обновена: 16 май 2016 09:01 | 16 май 2016 08:44,
40
Обама към Тръмп: Не е добродетел невежеството!
Снимка: Reuters

Президентът Барак Обама отправи критики към популизма на републиканския претендент за Белия дом Доналд Тръмп, без да го спомене поименно в реч на церемония по дипломиране на студенти, предаде Франс прес.

На церемонията в университета "Рътгърс", недалеч от Ню Йорк, Обама, облечен в черно-червена тога, призова студентите да не съжаляват за хипотетичния американски златен век, защото "доброто старо време не е било толкова добро", заради расовата дискриминация, бедността и ограничената роля на жените в обществото.

"Светът е по-силно взаимносвързан от когато и да било. Издигането на стени няма да промени нищо", каза президентът, намеквайки за предложението на Доналд Тръмп да се построи стена по границата с Мексико.

Без да назове нито веднъж републиканския претендент, Обама каза, че никаква стена не може да спре епидемиите зика и ебола, нито да реши проблемите с конкурентността, свързани с глобализацията.

"Това няма да стимулира нашата икономика и няма да подобри нашата сигурност. Изолиране или хулене на мюсюлманите, предложения за различно отношение към тях по границите - това е в разрез не само с нашите ценности, но и с всичко, което сме ние", продължи президентът.

"Това е в разрез с факта, че нашият растеж, иновации и динамизъм винаги са били подхранвани от способността ни да привличаме най-добрите хора от четирите краища на планетата", каза той.

"В политиката, както и в живота, невежеството не е добродетел. Не е хубаво да не знаеш за какво говориш. Няма нищо общо с това да си честен или да казваш истината, или да се бориш с политическата коректност. Това просто е да не знаеш какво говориш", заяви Обама, намеквайки ясно за Доналд Тръмп, който изтъква, че е политически некоректен кандидат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
0
 
! Отговори
bros преди 7 години
Оби е използвал хубавата дума "ignorance". Това не е точно невежество, по-страшно е...https://youtube/watch?v=NFMmc85gDIw
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ли време обонго да си оди - бая поразии натвори.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майк Тайсън и обама са имали един и същ прякор в училище.............. .
21
0
 
2
 
! Отговори
г преди 7 години
Съгласен съм ,но това е доста трудно предвид цялата тази димна завеса от същите които създадоха НЛО иМашините на времето .Имам предвид Холивуд! Може би там Тръмп трябва да посегне най -напред.
20
1
 
15
 
! Отговори
бай Пешо преди 7 години
Господин черен прецедент, Тръмп не знае какво говори, така ли?! Ами тогава защо като Путин ти говори умни и реални неща се правиш на леко разсеян и ударен с мокър ***, а? Щото си *** от класа драги, както и шайката която те е назначила и командва.
19
1
 
4
 
! Отговори
г преди 7 години
И какво е бъдещето футуролог? Кръстоносни походи на САЩ в ЕС и по света или обсада на Византия (САЩ ) от света на шериата...
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джим Кери (Джон) каза , че право на всеки американец е да е глупав .Единия казва едно другия друго, нещо като орел рак и щука се получава .
17
0
 
13
 
! Отговори
до 27 преди 7 години
Абсолютно съм съгласен .И това са думи дори на Хилъри към него преди 1 г . Очевидно той беше купен от т нар ислямистко лоби в САЩ ,което се развихри още през 90 те .Та те бомбардираха сърбите и създадоха ИДИЛ далеч преди ИДИЛ и то в Европа . Щетите са нанесени и ако има разумно решение то е в Тръмп - всякакво спиране на ислямски потоци към САЩ.ЕС е загубен в перспектива .Просто исляма мина 10 % бариера като в БГ Мине ли я следва тероризъм ,а после шериат.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно палячото Обама ли говори за популизъм, предвид, че по границата с Мексико и в момента има ограда.
15
1
 
16
 
! Отговори
У-у преди 7 години
"Не е добродетел невежеството", казало човекоподобното.
14
1
 
15
 
! Отговори
:D преди 7 години
Ха Ха, че тогава махни оградата с Мексико :D :D
13
1
 
16
 
! Отговори
ф 22 преди 7 години
Той може да е всякакъв ,но хората го разбраха,а тебе Обама - не .Ти си прикрит мюсюлманин ,прикрит гей ,прикрит политик .Изтрепа милиони, за да няма стени и не знаеше какво става в Близкия изток .
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е нали и в Куба се опитваше да потупва по рамото!
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Света бил взаймно свързан !ББ Хайде няма нужда ! Ак ще свързваме неграмотни ислямисти и убийци спазващи закона на исляма с интелигентни хора които спазват светски закони, НЯМА НУЖДА ОТ ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ !! Тръмп не е мюсюлманин като Обама, нормално е неговите директиви да са други. Без съмнение, Тръмп е добре и за славяните. Децата му носят славянска кръв.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кутевските помиярии откачат :)))
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големия цирк беше, когато жена му при посещение в Англия потупа английската кралица по гърба. Явно толкова са учени съветниците на президента, че нямат понятие от протокол.
8
13
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Леллллееее,ама тава ККкомунизъма сън не Ви лови бре. Откакто розбрахте,че Путин и Тръмп за четвърти брътчеди по татарска линия,голям мерак Тръмп да е президент. Да но избирателите не са Българи,нито пък Руснаци!!!!!!!!
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако трябваше да се съди за България по троловете на работно време, щяше да сме по-зле и от Идил
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А да дъвчеш дъвка на официални държавни посещения в Индия пред високопоставени индуски духовници е голяма добродетел, нали бе, маймунчо.
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Davai Trump EPM na rusnacite!!!