Екшън край Белия дом: Стрелба, арест…

Обама не е бил в сградата, Байдън бил евакуиран
Обновена: 21 май 2016 10:55 | 21 май 2016 08:06,
12
Екшън край Белия дом: Стрелба, арест…
Снимка: Reuters

В петък следобед (местно време) сградата на Белия дом беше отцепена от полицейските сили във Вашингтон, след като в близост до седалището на президентската власт в САЩ бяха чути изстрели.

Тайните служби, охраняващи комплекса, откриха огън срещу въоръжен мъж, който е размахал оръжие в близост до сградата, разкри източник от правоохранителните органи.

Заподозреният е получил огнестрелна рана в корема, а по данни, разпространени в местните медии, мъжът е откаран в болница в критично състояние. Макар първоначално да беше разпространена информация, според която мъжът е произвел изстрели срещу Белия дом, все още не е изяснено какво точно се е случило, пише "Фокус".

Полицията бе отцепила района, а мястото на инцидента се наблюдаваше от въздуха с хеликоптер. Издирван беше автомобилът на мъжа, прострелян от служител на тайните служби. Представители на органите на реда претърсиха превозно средство, за което се предполага, че принадлежи на ранения мъж, но не беше съобщена допълнителна информация.

Кметът на града Мюриел Боузър написа в социалната мрежа "Туитър": "Ние сме наясно, че Белият дом е отцепен. Бях информиран от моя екип за публична сигурност и те се координират с федералните ни партньори".

По време на инцидента държавният глава на САЩ Барак Обама не е бил в сградата. От Белия дом съобщиха, че той е играел голф във военновъздушната база "Андрюс". В Белия дом обаче се е намирал вицепрезидентът Джо Байдън, който е бил отведен на сигурно място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
мразая си правителството и журналистите които ни лъжат постояно правителството ни продаде българия за стотинки за да останат някои си на власт журналистите ни лъжат с лъжливите си или закъснелите новини за да вземат някоя стотинка.защо продавате страната ни вайсали защо делите народа ни на сортове при живково време товаго нямаше всички бяхме равни имаше и патриоти а сега имаме едигей *** и вайсали на сащ
7
0
 
0
 
! Отговори
Неизвестен извършите преди 7 години
Много злини направи този !Много хора бяха избити без съд и присъда от налаганата краварска "демокрация",и поради тази причина - дано да има Господ, да му разпиши билета за Ада!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... В петък следобед ... сградата на Белия дом беше отцепена..."В "ПЕТЪК", т.е. 20 май! А днес не сме ли НЕДЕЛЯ, 22 май? Ох, как бавно пътуват новините!!! Но в "лидера на света" няма престъпления, особено около Белия дом, няма майки с бебета, затрити в кола, там всички се обичат до полуда, непрекъснато се целуват... Затова новините закъсняват.А виж, ако "гола жена в Краснодар гони младеж на улицата" и подобни важни новини от Русия, пристигат в БГ-то на момента!
5
0
 
9
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Да не е пак някое негърче в трети клас с воден пистолет?
4
0
 
14
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
"В ПЕТЪК следобед сградата на Белия дом..." ,"По време на инцидента...Б.Обама не е бил в сградата.От Б.дом съобщиха,че той е играел голф във военновъздушната база "Андрюс"Като ви казвам,че Обама никаква не я върши и едвам дочаква петъка за да иде да играе голф-не вярвате!Ей,на вчера се е изнизал още преди обед.Ама донякъде си е прав-той не се меси в държавните работи,а Господарите* не му се месят в забавленията!*Господарите-знете ги кои са,едни с малки шапчици
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кравите не искат да ги управляват май.муни.
2
0
 
35
 
! Отговори
Даааа! преди 7 години
Изолацията на някакви хора,като т.н. Президент и другите около него от народните маси е вече маниакална и обезсмисля съществуването на такъв пост! По-добре да направят Президент един лаптоп - би свършил много повече работа и нямаше да го охранява половин САЩ ! А царят в България е ходел между хората без охрана ???? Защо ли ?
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора нямащи опит в лова на екзотични животни трябва да им бъде забранено да се навъртат там. Поне още половин година...