Мелания Тръмп – плагиатството й отива!

Съпругата на Доналд Тръмп с пламенна реч... на Мишел Обама
19 юли 2016 13:22,
25
Мелания Тръмп – плагиатството й отива!
Снимка: кадър CNN

В понеделник вечер Мелания Тръмп, съпругата на милиардера и кандидат за президентския пост в САЩ Доналд Тръмп, изнесе реч пред събрали се членове на Републиканската партия. Нищо особено. Поне на пръв поглед.

На втори поглед обаче се оказва, че младата съпруга на Тръмп, която е възможно да стане следващата първа дама на САЩ, е изкопирала доста голяма част от речта си от една друга първа дама.

8 години по-рано, през 2008 година, Мишел Обама изнася същата реч на събрание на демократите в Денвър.

В словото си Мелания каза: "Още от малка родителите ми внушиха ценностите, според които човек трябва да работи усърдно за това, което иска в живота, че работата е дълг, че човек трябва да изпълнява обещанията си, че трябва да се отнасяме с уважение към хората".

8 години по-рано Мишел казва: "И Барак, и аз сме възпитани в множество общи ценности: че трябва да работиш усърдно за това, което искаш в живота, че работата е дълг, че трябва да изпълняваш обещанията си, че човек трябва да се отнася с почитание и уважения към хората, дори да не ги познава, дори и да не е съгласен с тях".

Самият факт, че двете речи са почти идентични набързо хвърли сянка върху представянето на Мелания.

Представител на републиканците е заявил пред CNN, че няколко души, които работят в кампанията на Тръмп, са помагали за речта на Мелания. Според него те са редактирали речта, дали са насоки на госпожа Тръмп и са предложили някои промени.

От щаба на Тръмп са коментирали явното плагиатство с обяснението, че речта на Мелания е повлияна от собствените й вдъхновения в живота.

Междувременно в социалните мрежи се появиха доста критики и шеги по повод случката. Един потребител дори отбелязва, че Мелания толкова много е харесала речта на Мишел Обама, че е решила да я повтори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
5
 
! Отговори
хххх преди 7 години
Продължение: Това са медийни и журналистически похвати, опиращи до глупост. Бих искала да ги видя същите медии и журналисти как ще се свалят и надпреварват да целуват и краката, и ръцете на чаровната Мелания Тръмп, когато стане Първа дама! Не сме забравили как същите медии и журналисти се присмиваха, злословеха и критикуваха тогава Мишел Обама за нейната визия, облекло и всичко, за което се сетите. Успех на г-н Доналд Тръмп и ще бъда изключително радостна да видя прекрасната и чаровна Мелания Тръмп - ПЪРВА ДАМА.
20
3
 
2
 
! Отговори
хххх преди 7 години
Много бих искала президент на САЩ да бъде избран Доналд Тръмп, а първа дама - прекрасната, красива, умна и много чаровна и естествена Мелания Тръмп! Що се отнася за нейната реч - както всички знаем тези речи на президента, на първата дама - не ги пишат те. Те си имат цял щаб съветници и администрация, които се грижат за това. Вероятно един и същи човек е писал речите. Но това няма никакво, ама никакво значение. Доналд Тръм и съпругата му Мелания Тръмп никога не биха се унижили да подражават, да копират и да плагиатстват за каквото и да било семейство Обама. Това са медийни и журналистиче
19
1
 
2
 
! Отговори
sid преди 7 години
тъпотата и отива
18
0
 
4
 
! Отговори
General URKO преди 7 години
До KromПревзета ми се стори тая. "Аз там съм била, онам съм била, умна съм много - дрън дрън". Много голямо самочувствие....
17
1
 
2
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Е хайде холан, специалисти. Яжте и на жената ... пардон, няма защо да Ви се създават удоволствия. Три пъти изслушах речите на двете, и да кажа, освен по косвени белези, няма особено много прилика. Това е предизборна семантика и няма как да се измисли грандиозна нова такава, ако не си Борис Джонсън. Хайде да не сме толкова големи специалисти. А, да си кажа откровено, за съжаление Тръмп няма шанс. Подбран е така, щото Я-с-т-р-е-б-а Хилари да кацне безпроблемно на Президентското място.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям плагиат е тази Мелания, бе! Говори на английски, като Обамица, носи рокли пак като Обамица, говори за "американските ценности" също като Обамица, майка е също като Обамица, абе - изобщо плагиатка! Интересно е да се сравни пък речта на Обамица с предшестващата я "първа дама". Че те всички говорят щампи, те са правени по шаблон, какво друго да измислят...
15
0
 
1
 
! Отговори
Один преди 7 години
Аве, отгледали са ги едни и същи родители.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне не е черна. Разбирам, че няма да помогне на хора които искат да повърнат бързо, но какво да се прави.
13
0
 
2
 
! Отговори
До №15 преди 7 години
А аз се чудех, защо потребителите във форума са ми наплякали минусите на 13-ти. Извинявам се!
12
2
 
4
 
! Отговори
ййй преди 7 години
До от СAЩАко образованието се ценеше нямаше да има над $1 трилион дългове на студенти които не могат да ги плащат.. Всеки един от тях за нивото си на образование щеше да може да си намери работа с която да си плаща дълга.. Явно, че щом не плащат образованието което са получили за тези пари не струва нищо!
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мишел Обама е мъж.
10
6
 
11
 
! Отговори
от СAЩ преди 7 години
Нa вaс може и дa ви е все едно, зaщото ви упрaвлявaт нодообрaзовaни екземпляри, но тул обрaзовaнието се цени, поне когaто стaвa думa зa упрaвлявaщия елит. Мелaния е дaлеч от обрaзовaнието и клaсaтa нa Мошел Обaмa. Рaсaтa нямa общо, мaнекенството обaче имa.
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама то и Роска Плевнелиева да сложите редом то тези две жени, няма да се различава съществено откъм словоблудство.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работа в смисъл честен труд няма нищо общо със семейството Тръмп, нито със семейството Обама. Тяхнята работа е манипулация и лъжа.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами и те като тъпите футболисти, заучили няколко врази от типа: Играем мач за мач", "Подготвени сме на 100%", "Малшанс", Изпуснахме победата", "Гледаме напред следващия мач." Едно и също дъвчат и политиците и първите им дами и вторите им любови.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази поне мога да я гледам за разлика от мишел обама
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като е хубава всичко ще и отива, както когато си дръглива кр***нта нищо не ти отива. визирам първия субект с неизяснена полова принадлежност
4
5
 
11
 
! Отговори
nick преди 7 години
Речта е просто пренаписана, така както Обама я взаимства от други преди нея.. Плагиатство е когато изреченията съвпадат, а не когато три думи (Не последователни) съвпадат..
3
2
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
А дали Мишел Обама сама си е написала речта или и двете речи са написани от някой трети, м?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иска да прилича на чернокожа?? А мъжа и?