Обама подкрепи Хилари: Тя е най-подготвена за президент!

"Обещавам ви, че нашето величие няма да зависи от Тръмп"
28 юли 2016 09:14, Елка Василева
36
Обама подкрепи Хилари: Тя е най-подготвена за президент!
Барак Обама и Хилари Клинтън. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама очерта оптимистична картина за бъдещето на Съединените щати, за да помогне на Хилари Клинтън да победи Доналд Тръмп и да стане първата жена президент на САЩ, предаде Ройтерс.

"Никога не е имало мъж или жена, нито аз, нито Бил Клинтън, никой, който да е бил толкова подготвен да бъде президент на САЩ", каза Обама в речта си на конгреса на Демократическата партия във Филаделфия.

"Аз съм по-оптимистичен за бъдещето на Америка от когато и да било", каза Обама, а думите му бяха приветствани с бурни аплодисменти в залата.

Още по темата

По думите му Хилари Клинтън е единственият кандидат на тези избори, който вярва в това бъдеще. Тя е лидер, който има конкретни планове как да преодолее бариерите, да счупи стъкления похлупак и да даде повече възможности на всеки американец, каза Обама, цитиран от Франс прес.

"Америка и сега е велика. Америка и сега е силна. Обещавам ви, че нашето величие и нашата сила няма да зависят от Доналд Тръмп", каза Обама.

Той упрекна кандидата на републиканците, че предлага само лозунги и насажда страх. "Той залага на това, че ако уплаши достатъчно хора, ще получи достатъчно гласове за победа на изборите", каза Обама, цитиран от ДПА.

В контраст с "дълбоко песимистичната" визия на Тръмп за Съединените щати Обама увери, че "Америка, която аз познавам, е пълна с кураж и оптимизъм".

По думите на президента, Тръмп ще загуби изборите, защото недооценява американците. "Ние не сме крехки или страхливи. Нашата сила се корени не в някакъв си самозван спасител, обещаващ, че само той може да възстанови реда", заяви Обама, цитиран от ТАСС.

Президентът подчерта, че Клинтън е готова да бъде главнокомандващ и че може да постигне целите си, в това число в борбата срещу тероризма, без да прибягва към изтезания и без да забранява достъпа на хора в САЩ заради религията им.

Хилари Клинтън неочаквано се появи на сцената, когато Обама завърши речта, съобщиха ДПА и ТАСС. Залата посрещна появата й с възторжени възгласи. Двамата се прегърнаха и размениха няколко думи, преди да се обърнат към делегатите, усмихнати и махайки им с ръка. Присъствието на Клинтън на речта на Обама и появяването й пред делегатите не бяха включени в програмата на конгреса, отбелязва ТАСС.

Междувременно сенаторът от Вирджиния Тим Кейн заяви, че приема номинацията на Демократическата партия за вицепрезидент, предаде Асошиейтед прес.

В речта си пред партийния конгрес във Филаделфия Кейн разкритикува опонента на Хилари Клинтън от Републиканската партия Доналд Тръмп, че "обещава много", а само повтаря: "Вярвайте ми", но не казва как ще си изпълни обещанията.

"Повечето хора, които се кандидатират за президент, не казват просто "вярвайте ми". Те ви уважават достатъчно, за да ви кажат как ще направят обещаното", каза Кейн.

"Така че въпросът е - вярвате ли му? Цялата кариера на Тръмп подсказва, че е по-добре да не го правите", каза кандидатът за вицепрезидент на демократите, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не бяха Американците.Сега индианците щяха да са най мирнотонаселение и държава на света а сега живеят в резервати
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мн.ясно терорист поткрепя терорист.не искат човек от народа да стане Президен на америка да не обърка нещо и най вече дружелубната политика
24
0
 
0
 
! Отговори
не така Маро преди 7 години
До ВасилевАльооо, Банго Василье, от малцинството ли си бе?
23
0
 
1
 
! Отговори
Любопитко преди 7 години
Любопитно, дали тази след като срина Либия, не се е прицелила да срива и света или поне Европа?
22
0
 
1
 
! Отговори
Българска пословица: преди 7 години
Гарван - гарвану око не вади!
21
1
 
4
 
! Отговори
6 преди 7 години
еврейката Хилари=трета световна война!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моника е най готова .Винаги е в действие с устатата.Да я вземе за вице.
19
4
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
25 Първо не са руски . Онова е било Империя . Едва днес руснаците се опитват да изградят НАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА или ще успеят или няма да успеят. Второ макар и много далеч американците също имат своя скромен но възлов дял в националното ни освобождение. Благодарение на техния журналист светът узна за Баташкото клане и се изпълни целта на Бенковски
18
6
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Не само Обама , но и всеки разумен човек . Много им се чудя на Републиканците , защо си пропиляват шанса за втори път да издигнат качествена кандидатура Мит Ромни преди четири години не ставаше , днес Тръмп също не става . Разбира се пиша това с известни резерви защото и Рейгън на времето никой не го е слагал в сметките ,а се оказа един от най-успешните , но мисля че Тръмп не може да бъде нов Рейгън. Впрочем днес републиканецът Блумбърг подкрепи Хилари
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевГражданиноооооо...незнам дали ако не са американците ще ходим с шалвари---------ама при освобождението ни от турско робство,на Шипка са изписани много руски имена-няма нито едно американско-ясно НПО драскачо......
16
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Като се има предвид какви ги свърши като вице особенно в Близкия изток, леле!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАТ МУ НА ОБАМА ПОДКРЕПИ ТРЪМП
14
0
 
7
 
! Отговори
Заглавието е грешно преди 7 години
Обама назначи Хилари Клинтън.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
16Василев, не пропускай факта, че Тръмп пък е първият милиардер който може да бъде президент на щатите. В този смисъл забрави, че онези "американци" от Федералният резерв могат да му дърпа конците, както правиха с всички президенти преди това - естествено, защото бяха все зависими от парите. Тръмп не отива там, за да си уреди живота, а явно има някакви цели и ще ги следва без да се съобразява с този и онзи. Направо да го кажем, че не знаем кое е по-малкото зло от двамата кандидати.
12
2
 
30
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Хилари Клинтън беше част от американското правителство в последните 20 години...Самия факт, че на сцената се появи играч като Тръм, който е със сериозни шансове да стане презиеднт на САЩ говори за НЕодобрението на американския народ към властта в последно време...Забъркаха се множество проблеми и картинката става все по-мрачна...Ето за това много от незомбираните американци погледнаха към нещо съвсем различно като Тръмп!Може и да не е идеален, но е различен от Хилари Меркел!
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото е ,че всички маймуни и латиноси ще гласуват за тая вещица, а те са мноооого.
10
11
 
4
 
! Отговори
mda преди 7 години
Влязох само без да чета коментарите да сложа по един минус на щатните лек ден ;)
9
3
 
25
 
! Отговори
УУУУУпппппсссссссссс преди 7 години
До StrikerАбе ...НПО драскача-в "цивилизованите държави" -например САЩ-са на власт цели династии-дядо,син,внук...и то по 50 години....В "цивилизованите държави" например Германия--Меркел е на власт повече време от Путин-ФАКТ....---та си избери друга партенка от НПО-то ти-----тази вече не върви.......
8
3
 
28
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 7 години
РАЗБИРАСЕ че е най- подготвена....тя няма нито съвест,нито състрадание,нито чест...--тя е готова да воюва със целият свят-само заради алчността и интриганството на САЩ.Тя е един от главните виновници за милионите избити в Ирак,Сирия,Либия-тогава беше вице президент.....РАЗБИРАСЕ че е най-подготвена--нейните ръце са вече кървави-и тя няма скруполи да си топне ръцете пак в кръвта на хората.........
7
30
 
1
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Дано да е прав Обама за Клинтън. Иначе той безспорно е най-добрият президент на Америка за последните 30 години. Жалко, че не може да остане за още мандати, но така е при цивилизованите държави, за разлика от Мужикистан, където си имат пожизнено хипофизно джудже-дикакторче.