ФБР откри и предаде още 15 000 мейла на Клинтън

Писмата ще бъдат прегледани, за да се реши кои да бъдат публикувани
23 авг 2016 09:30,
3
ФБР откри и предаде още 15 000 мейла на Клинтън
Снимка: Reuters, архив

Федералното бюро за разследване (ФБР) предаде на Държавния департамент на САЩ още близо 15 000 имейла от частен сървър на Хилари Клинтън, който тя е използвала по времето, когато е била държавен секретар, предадоха ДПА и БТА.

Американското външнополитическо ведомство ще прегледа електронните писма и ще реши кои от тях може да бъдат публикувани, съобщи неговият говорител Марк Тонър.

ФБР е открило 14 900-те имейла при разследването срещу Клинтън за начина, по който тя е боравила с класифицирана информация. Миналия месец американската контраразузнавателна агенция прецени, че кандидатката на демократите на президентските избори в САЩ през ноември не е нарушила закона. Тогава министерството на правосъдието реши да не повдига обвинения срещу нея.

ФБР е върнало имейлите на Държавния департамент, който бе задължен да ги публикува. Той обаче първо ще прецени които от електронните писма са служебни и дали съдържаща се в тях информация трябва да остане в тайна от съображения за сигурност.

Юристи от Държавния департамент ще се срещнат следващия месец със съдия, за да уточнят графика за публикуването на имейлите. То вероятно ще започне броени седмици преди президентските избори в САЩ на 8 ноември, на които Хилари Клинтън ще се изправи срещу кандидата на републиканците Доналд Тръмп.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е победа на демокрацията и правата на човека. А човека се казва баба Клинтън.
1
0
 
9
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
Ето какво представлява на практика прословутата американскадемокрация и в частност - АМЕРИКАНСКО ПРАВОСЪДИЕ !?Или както гласи една френска поговорка, близка до нашата тема:ЗАКОНЪТ Е КАТО ПАЯЖИНАТА - ПО ДРЕБНИТЕ НАСЕКОМИ ОСТАВАТЗАКЛЕЩЕНИ В НЕЯ, ДОКАТО ПО-ЕДРИТЕ Я КЪСАТ И ПРОДЪЛЖАВАТ ПЪТЯ СИ !Така че мога нагледно да си представя какво би се случило на един обикновенредови американец с повдигнати подобни обвинения, ако същия не носеше фамилията Клинтън и не бе кандидат за президент . . . !?