Тръмп пак намекна за убийство на Клинтън

Изявлението му предизвика нови полемики
17 сеп 2016 12:54, Петя Славова
29
Тръмп  пак намекна за убийство на Клинтън
Снимка: Reuters

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп влезе в нова полемика късно снощи, като за втори път намекна за потенциално убийство на съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, предаде ДПА.

На предизборен митинг в Маями Тръмп неколкократно призова за отнемане на оръжията на агентите на Сикрет сървис, охраняващи Клинтън.

"Смятам, че нейните бодигардове трябва да си оставят оръжията, трябва да се разоръжат, нали?", обърна се Тръмп към събралите се. "Да им се отнемат оръжията, тя /Хилари Клинтън/ не иска оръжия. Да видим какво ще се случи с нея, когато те нямат оръжия. Ще бъде много опасно", заяви кандидатът за президент на републиканците, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата

Тръмп отдавна некоректно твърди, че съперничката му иска да премахне Втората поправка на конституцията и да отнеме правото на американците да притежават и носят оръжие, припомня БТА.

Мениджърът на кампанията Клинтън, Роби Мук осъди коментарите, като посочи, че един кандидат за президент не бива да си позволява такива изявления.

"Независимо дали това се прави с цел да се провокират протестиращи на митинг или нехайно, или на шега, такива изказвания са недопустими за всеки, който се стреми към поста главнокомандващ", посочи Мук в изявление, цитирано от Си Ен Ен.

Изказването бе направено месец, след като Тръмп беше обвинен, че насърчава притежателите на оръжия да убият Клинтън, ако ако тя спечели изборите на 8 ноември.

"Хилари иска да премахне Втората поправка" на Конституцията, гарантираща правото да се съхранява и носи оръжие, заяви Тръмп на предизборен митинг в щата Северна Каролина по-рано през август. "Ако тя получи възможност да избира своите съдии, тогава вие, приятели, нищо не можете да направите. Макар че привържениците на Втората поправка, може и да могат, не знам", добави той.

Тогава Тръмп отрече да е приканвал към насилие, като увери, че само е призовавал защитниците на Втората поправка да участват в изборите и да гласуват за него, припомня ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
алоооо преди 7 години
До Анонимен 14 байно само КИлъри ли има образование....щото Тръмп няма. Виж човека как си е възпитал децата бе идиотин ***. Можега а са пройдохи и гуляйджии като оная свиняя Парис Хилтън. Какво е работила Клинтън ако не е политика???? Да е създала едно работно място някога????? От Тръмп зависят хиляди хора. Изобщо не може да става сравнение. Можеше и Трумп да стане пияница и плейбой и само да харчи . ДА ама НЕ. Ексцентричен е и има ЕГО но това е зашото е успял. Нормално е .
18
0
 
2
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Втората поправка е много важна за американците. Тя поставя до някъде равноправие между гражданина и държавата. Ако се отмени държавата ще има монопол върху оръжията и демокрацията ще бъде съществено нарушена. Убийствата, които се извършват на публични места са от психопати и шизофреници. Въпросът няма да се реши с премахването на Втората поправка, а с разкриване на повече психиатрични заведения.
17
2
 
0
 
! Отговори
бай Колю преди 7 години
Тръмп ще се изцепи най-идиотsки баш преди изборите и тогава всички ще гласуват за Хиларито хилаво, а от фондацийката и с Били ще платят на Тръмп. За него са интересни само занимания и сделки дето носят ГОЛЕМИ печалби. Президентството определено не е от тях :)
16
0
 
4
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
До Анонимендо 20 Не обвинявайте "авторите" на статии в ДНЕС-те просто преписват от другаде!Едва ли има и едно собствено творение.Ако ще има упреци,то те могат да бъдат само към качеството на превода и набирането.Колкото до манипулативността на материала-тя идва от първоизточника.Пределно ясно е посланието на Тръмп:Ако притежателите на оръжие не искат да им бъде отнето-то следва да гласуват срещу Х.Клинтън,т.е. за него!Няма никакъв призив за убийство!Дали е популизъм-друга работа.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петя Сливова, стига с тези подвеждащи заглавия, де!Излиза, че Тръмп й се кани. Среден (3) за писаниците ти.
14
10
 
1
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Този е луд
13
2
 
14
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Много правилно!!! Клинтън като не иска оръжия нека гардовете и, да дадат пример и да премахнат първо своите!!!!!Няма да изкара и седмица!!!Представете си колко я обичат Американците!
12
1
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Тръмп просто защитава правото на Американеца да носи оръжие.Но пишман журналистите го тълкуват че все едно иска да я Убива!!!!!хахаххахахаКолкото и да плюете по Тръмп тук в Еврова!!!!В Америка гласа е на Истинските ,Кореняк Американци .Силата е в тях.И Тръмп ще стане президент!!!!
11
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вещицата Вангелия Гущерова а.к.а. Ванга, била казала, че последният президент на САЩ ще е черен. Точно така - после няма да е президент, а ще е президенТКА!!! Този клоун Тръмп няма никакви шансове, пред нормална жена с добро образование и правилно използваща главата си. Дори чуждите разузнавания няма да позволят да бъде Тръмп.
10
11
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Какво е това същество на снимката?! :О
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kpp 5"...драскачите от днес.бг на които дори българския не им е майчин."---МНОГО ТОЧНО определение!Няма материал на "днесбеге"-то, който да е за повече от среден (3) по български език.Грешки, повторения, жаргон, натрапване на неподходящи чуждици ...
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Koito I da pobedi , USA si e USA - uredena durjava , a Rossia shte produljava da se razpada blagodarenie na tupite si upravnici.
7
27
 
5
 
! Отговори
7 преди 7 години
Тоя тръмп ми напомня за нашия Митьо пищова хах
6
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как успя да спечели кандидатура този ненормалник, още не мога да повярвам. От такава огромна структура като Републиканската партия, никой силен не му игра сечено, докато беше време и сега сигурно и те се молят, да не спечели той
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нее хитлер, а хитър бизнесмен!
4
6
 
41
 
! Отговори
kpp преди 7 години
Заглавието няма нищо общо с това, което е казал Тръмп. Съвсем друга е закачката, но драскачите от днес.бг на които дори българския не им е майчин няма, как да разберат. Да не говорим да видят отвъд про-Клинтънсковите си възгледи. Както всяка мас-медия всъщност.
3
12
 
28
 
! Отговори
Юнак преди 7 години
САЩ са майстори в убийствата , това вече всеки го знае . Убиха, осакатиха, изнасилваха , хиляди жени деца беззащитни хора в Ирак , Сирия , Афганистан , Либия и др.
2
9
 
22
 
! Отговори
ИнекаПо-лошиятПобеди преди 7 години
Тръмп ще е по-добрият вариант за УСА, Килъри ще ги довърши с тая агресивна външна политика и търсене на решения при другите, а не в собствения им двор. Затова дано тя победи, хахахаха
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лицемерни са си те така е.Не на оръжията ама до баба Хилъри има 4 буса охрана с огнестрелно оръжие.С бежанците е същата работа "вземайте много бежанци" ама Барак Обама няма да приеме дори 40 гладни негърчета да спинкат в стаята на дъщеричките му...Защо така?Не е ли расизъм ксенофобия ? Не се притеснявайте за дебелата бабичка.Преди години получи лек инсулт от наднормено тегло затва чат пат припада.Кой би я утрепал та тя им е фаворит по гетата на цветнокожите.