Клинтън си върна преднината пред Тръмп

За нея биха гласували 42% от хората, за бизнесмена - 36%
20
Клинтън си върна преднината пред Тръмп
Снимка: БТА

Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън си върна преднината пред републиканския си конкурент Доналд Тръмп.

Шест седмици преди изборите тя получава подкрепата на 42 на сто от изразилите намерение да гласуват срещу 36 на сто за съперника й, показва проучване на сп. "Политико" и агенцията за проучване на общественото мнение "Морнинг консълт", цитирано от Франс прес.

Преди първия президентски дебат проучването на сп. "Политико" и "Морнинг консълт" даваше на Клинтън преднина от 39 срещу 38 на сто. Промяната изглежда е резултат от лошата за Тръмп седмица след дебата, на който Клинтън доминираше. Републиканецът си изпусна нервите по отношение на венецуелката Алисия Мачадо, бивша Мис Вселена, рискувайки да отблъсне още повече избирателките, които вече се колебаят да го подкрепят.

10 на сто от избирателите казват, че все още не са решили какво ще правят в деня на президентските избори - 8 ноември. След нападките на Тръмп срещу Мачадо, 55 на сто от избирателките имат по-неблагоприятно мнение за Доналд Тръмп, отколкото за Хилари Клинтън.

Дебатът изглежда е подобрил популярността на кандидатката на Демократическата партия сред младите. Преди дебата тя имаше преднина от 8 на сто пред Тръмп сред избирателите на възраст от 18 до 29 годишна възраст - група, която тя не успява да вдъхнови. След дебата преднината й пред Тръмп сред младите достига 32 процентни пункта, с 51 на сто срещу 19 на сто.

Преди дебата Тръмп имаше подкрепата на 35 на сто от независимите избиратели, които не са поддръжници на нито една от двете основни партии, а Клинтън - само 23 на сто. След дебата преднината му се е стопила до 30 на сто срещу 25 на сто за Клинтън.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
представям си какъв сех ще бъде постановка номер 18
14
1
 
7
 
! Отговори
Merkel muss weg! преди 7 години
Лъжете, платени кучета на исляма! Тръмп води с около 5% пред вещицaта на исляма Хилъри. Незнам само дали и до вас са достигнали трохи от $600-те хиляди дето дедо CОРОC плати миналата седмица на толеристките медии да промотират *** на исляма, позиращи за бежанци, или сте глупавички и го правите за без пари!
13
4
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Тръмп не е наясно с много работи и си говори наизуст за всичко. Единствено е наясно че трябва да се готви за следващите избори и да дава курбани да не го зареже женах мух
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нещо за това как CNN манипулираха общественото мнение няма ли да кажете? След дебата обявиха че въз основа на тяхно проучване Клинтън е спецелила с нещо от сорта на 47% на 27%. CNN обаче смоталевиха факта че проучването е било направено сред група хора, от които 45% са били демократи и 26% републиканци.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Клинтън си върна преднината пред Тръмп."---Ох, олекна ми!
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тъпачка. тези числа се променят често. дано спечели тръмп, защото има какво да направи.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Електротехникът Рандъл Принс от Охайо, САЩ, правейки обиколка на склада, е намерил урни с десетки хиляди фалшифицирани изборни бюлетини, с поставени отметки за кандидата за поста президент на САЩ Хилъри Клинтън."Част от преднината на Хилъри се стопи ахахах ахах
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама естествено,че ще си изберат Хилъри Клинтън.Колко е циничен и лош Доналд Тръмп наричайки 100 килограмова жена с претенции за красавица "дебела". Ама тя не е дебела,напротив даже е малко слабичка.На тая възраст трябва да е минимум 130 кг,след още десетина години четвърт тон стабилно.Няма да може да ходи но голяма работа.Ще си земе инвалидна количка с ел. мотор гласови команди и голям тъч скрийн.
7
1
 
8
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
А бе що се хабят тия????Както е казано:"Черният президент ще е последен!" Защо правят тоя голям масраф?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива анкети не интересуват даже и американците, на тук им обръщат по -голямо внимание от българските избори... Смешно е просто. Още повече,че изборите в САЩ не се решават на национален принцип, а всеки щат си сумира гласовете и определя победител. Така е съвсем реално някой , който има по-малко гласове в национален мащаб да спечели изборите.Така беше с Джордж Буш -младши
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да бъде. Американците са закоравели путинофили и ще гласуват за този за който им казва Путин т.е. за Тръмп.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чък Норис подкрепя Тръмп. Нали братът на Чък изчезна по време на акция във Виетнам.На Килъри не й пука за такива неща. Тя е над тях.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МУЧАЧОСИТЕ И АФРОБАНАНИТЕ СА СЕ АКТИВИРАЛИ ДА ЗАЛИЧАТ БЕЛИЯ ГРИНГОС,КАТО ЗАЛАГАТ НА АЛЦХАЙМЕРКАТА.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха, килъри ше победи, да бе да ама не♡
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
dve otkachalki se nadprevarvat koy e po lud