Мелания оневини мъжа си, зове американците за прошка

Джон Маккейн оттегли подкрепата си за Тръмп, заради сексизма му
Обновена: 9 окт 2016 07:47 | 9 окт 2016 07:45, Петя Славова
37
Мелания оневини мъжа си, зове американците за прошка
Снимка: Reuters

Съпругата на милиардера Доналд Тръмп, който е републиканският кандидат за президент на САЩ, определи изказванията на половинката си по адрес на жените като обидни и неприемливи, предадоха световните агенции.

Мелания Тръмп призова хората да простят на съпруга й за подобни изказвания, които не го представяли в действителна светлина.

Още по темата

Думите, използвани от съпруга ми, са според мен неприемливи и обидни. Те не го представят като човека, когото аз познавам, заяви Мелания Тръмп. Тя визираше доста грубите коментари на Тръмп по адрес на жените, документирани във видеозапис от 2005 г.

Надявам се, че хората ще приемат извиненията му (на Тръмп), както аз го направих, допълни Мелания.

Скандалният запис беше разпространен в петък от в. "Вашингтон пост". В него Тръмп в разговор с телевизионния водещ Бил Буш прави редица вулгарни и сексистки изказвания.

След публикуването на записа Тръмп си навлече критики от всички страни, както от демократите, така и от републиканците.

Милиардерът в специално изявление поднесе извиненията си за коментарите си, но каза, че разпространението на скандалния видеозапис е опит да се отвлече вниманието на хората от проблемите на САЩ, припомня ТАСС.

Американският вицепрезидент Джо Байдън обвини Тръмп в сексуално насилие след публикуването на видеозаписа, предаде ТАСС.

Тези думи са унизителни. Такова поведение е злоупотреба с власт. Това е непристойно. Това е сексуално насилие, написа Байдън в Туитър.

Републиканският сенатор Джон Маккейн обяви, че оттегля подкрепата си за Тръмп след публикуването на видеозаписа с вулгарните изказвания, предадоха световните агенции.

Поведението на Тръмп тази седмица, с разкритията на неговите обидни думи по адрес на жените и с неговите хвалби за сексуални посегателства правят невъзможна подкрепата ми за неговата кандидатура, каза Маккейн.

В Туитър Тръмп написа, че никога няма да се откаже от надпреварата за президентския пост, въпреки нарастващия натиск срещу него да го направи, предаде ДПА.

Тръмп каза, че медиите и властта искали да го видят извън надпреварата, но той никога нямало да я напусне и да изостави поддръжниците си.

Като доказателство за тази своя позиция Тръмп излезе пред кулата Тръмп в Ню Йорк пред приветстващо го множество, предаде Асошиейтед прес. Той поздрави привържениците си, които заедно с десетки телевизионни екипи стояха там от няколко часа.

Във връзка с новия скандал британският в. "Дейли телеграф" пише: Какво ли би станало ако Тръмп се оттегли и Майк Пенс стане кандидат за президент.

Републиканската партия няма правомощията да смени своя собствен кандидат. Но ако натискът над Тръмп да изостави надпреварата по своя воля нарасне, то има правила за заменянето му с друг кандидат.

Според девето правило от правилника на Националния комитет на Републиканската партия, ако кандидат оттегли кандидатурата си поради смърт, влошено здраве или други причини, тогава комитетът може да избере нов кандидат.

В този случай комитетът ще трябва да събере отново 2472-те делегати, които гласуваха за издигането на партийната кандидатура на конгрес през юли. Но ако стане прекалено късно, то тогава 168-те членове на комитета могат да гласуват за нов кандидат на мястото на оттеглилия се.

Вицепрезидентът на Тръмп - Пенс би бил фаворит, но не обезателно автоматичен избор. Други възможности са Пол Райън или Тед Круз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално. В такива битки има удари и под кръста.Явно е че видео материала който компрометира Тръмпе даден от някой срещу тлъста сума.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати демокрацията. Само двама кандидати зя президентНе са само двама, а около 50, на по-малки партии и независими. Третият след Тръмп и Клинтън събира почти 20 процента в някои щати, но никога не се споменава в нашите медии и много рядко в техните.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати демокрацията. Само двама кандидати зя президент и двамата нефелни. А в малка България десетки кандидати. Също негодни за нищо, разбира се, но поне е шарено и забавно.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tazi otrepka varti busibess s ruskata mafia i putio
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изгоря Тръмп. Няма да спечели. Хилари е също много лош избор, но е един косъм по-добре от лудия Тръмп.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 18Не бе, чака ти да му уредиш некоя сгодна женица че сам не може.
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво да кажем за Бил Клинтън дето е изгледал всички епизоди на поредицата "Дълбокото гърло" при това наживо като един от главните герои?Това не е сексизъм ,стажантките му сигурно са му правили медицински преглед.
9
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки в САЩ, който се държи като нормален мъж предизвиква паника. Затова Путин предизвиква нечовешки страх, ужас и безумие в катастрофически мащаби в гейатлантическите чутури.
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубавото е че Маккейн се оттегля. А още по-хубаво ще е ако умре.
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е затова САЩ никога няма да са нормална дърцава и общество. Щото са фалшиви и лицемерни сдуханяци от които *** за зеле не става.
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкия пенсионер, накрая като загуби изборите ледените нервни руси граждани на комунистическа рьсия ще му дрьпнат ушите!
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли няма да направят за да го премахнат г.а.довете от президентския пост и в.ещицата терористка да спечели. Война им трябва световна. Милиони жертви, продажби на оръжие, терор, плячкосване
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп говорел за жените, бил клинтън ги .... Наште партийни секретари правеха същите неща на всички нива.За справка - филма " Маргарит и Маргарита"
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато коментирате Тръмп,забравяте нашите кандидат президенти. Като почнеш от Митьо Пищова,Бисер Миланов Петното,Трайчо,псевдо патриота Каракачанов,плазмодият Калфин и стигнеш да знатната стругарка Цеца.Да не забравим димитровградският льотчик Радев.Обаче кампанията на Тръмп и Хилари е по интересна за простолюдието.Интеграцията на пришълците в Германия,тежкият живот на руснаците и куп други проблеми вълнуват народа на околията ***.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пълен ***, но като гледам нашите кандидати, особено на водещата партия, направо се чудя кой е по-голям...
1
5
 
14
 
! Отговори
SAMO PISHTOVA преди 7 години
MANI GI TIQ HAMERIKANCI! GLASUVAITE ZA MITIO PISHTOVA S BULETINA NOMER 22! SAMO TOI SHA NI OPRAI! CHOVEKA E OT NARODA I VSICHKI OT SELO SHTE GLASUVAME ZA NEGO!!!