Вулгарностите срещу жените, може да изядат главата на Тръмп

Републиканската партия в САЩ обсъжда замяната му
9 окт 2016 10:45, Петя Славова
91
Вулгарностите срещу жените, може да изядат главата на Тръмп
Снимка: Reuters

В Републиканската партия на САЩ се обсъжда възможността за смяна на милиардера Доналд Тръмп с друг кандидат на предстоящите на 8 ноември президентски избори, съобщи снощи влиятелният електронен вестник "Политико", цитиран от ТАСС.

Според изданието Националният комитет на Републиканската партия (НКРП) възнамерявал през уикенда "да направи преоценка на своята стратегия".

"Политико" отбелязва, че в петък председателят на комитета Райнс Прибъс казал, че членовете на НКРП "ще имат 48 часа да преразгледат партийната стратегия след грандиозния сексистки скандал, свързан със старо изказване на Тръмп, разразил се през последните дни.

Още по темата

При това Прибъс предупредил, че острите критики срещу Тръмп от страна на неговите съпартийци окончателно ще погребат шансовете му за победа, пише БТА.

"Изданието подчертава, че юристите на партията са стигнали до извода, че НКРП не може еднолично да приеме решение за смяна на кандидата.

"Реалното порложение а .е такова, че той (Тръмп) може да бъде заменен, само ако сам се оттегли, или ако умре", съобщил един от осведомените републиканци.

За прекратяване на кампанията на магната започна да се говори, след като вестник "Вашингтон пост" публикува в петък видеозапис, датиран от 2005 г., в който се чува, как Тръмп в разговор с американския телевизионен водещ Били Буш си позволява редица вулгарни и сексистки изказвания по адрес на жените.

По данни на "Политико", получени от партийни източници, още на следващия ден юристите на НКРП са започнали да обсъждат въпроса може ли Тръмп да бъде сменен, като се има предвид, че бюлетините са вече напечатани, а в редица щати е започнало предварително гласуване.

"Комитетът има цяла армия от специалисти, които анализират член 9 от устава (отнасящ се до смяната на партийния кандидат - бел.ред.)", казал един от източниците пред изданието.

След публикуването на скандалните записи на Тръмп, към него се посипаха критики от всички страни, както от демократи, така и от републиканци. Милиардерът бе принуден да пусне специално видеообръщение, в което поднесе извинения. Той обаче каза, че публикуването на тези негови стари скандални изказвания е чисто и просто опит да се отвлече вниманието от проблемите, с които се сблъскват САЩ понастоящем. Вчера той обяви, че ще продължи борбата за президентския пост, въпреки нарастващия натиск срещу него.

Във връзка с новия скандал и британският в. "Дейли телеграф" си задава въпроса: Какво ли би станало, ако Тръмп се оттегли и неговият подгласник Майк Пенс стане кандидат за президент?

Републиканската партия няма правомощията да смени своя собствен кандидат, отбелязва вестникът. Но ако натискът над Тръмп да изостави надпреварата по своя воля нарасне, то има правила за заменянето му с друг кандидат.

Според член девет от правилника на НКРП, ако кандидат оттегли кандидатурата си поради смърт, влошено здраве или други причини, тогава комитетът може да избере нов кандидат.

В този случай комитетът ще трябва да събере отново 2472-те делегати, които гласуваха за издигането на партийната кандидатура на конгрес през юли. Но ако стане прекалено късно, то тогава 168-те членове на комитета могат да гласуват за нов кандидат на мястото на оттеглилия се.

В такъв случай кандидатът за вицепрезидентът на Тръмп - Пенс, би бил фаворит, но не обезателно автоматичен избор. Други възможности са победените от Тръмп във вътрешнопартийната надпревара Пол Райън или Тед Круз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
срамувайте се преди 7 години
А защо не напишете историите на жените, изнасилени от Бил Клинтън, които Хилъри е заплашвала, за да мълчат.Тръмп ги довел преди дебата.Всички агенции ги показват, само нашите мишоци си траятСрамувайте се
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето, когато кимунистите правеха "промените" с примери като Армънд Хамър /даже издадоха книга как продавал тинктури с давилови капки за да заобиколи сухия режим, Максуел като велик бизнесмен който се оказа че остави пенсионерите в Англия без пенсии и хиляди знайни и незнайни "капиталисти" със социалисти(ески уклон, бяха пуснали една книга на Тръмп: "Как да стана успешен Изпълнителен Директор" - executive - оставям превода на вас. Че и той ще е един Фиаско като изброените по горе.
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз като Тръмп дърпам жените към хотелската си стая преди да знам нещо за тях, но те са опърничави кокошки. Другаря Ленин гениално беше решил проблема с декрет, че жените нямат право да отказват на никой мъж. Жалко, че буржоазните предразсъдъци наложиха отмяната му и почти са го забравили вече. Дано Путин да го върне - той вече оцени гениалността на Тръмп и е наел цяла армия хакери да помагат за избирането му. Много се разглезиха жените в днешно време, пък и Русия се нуждае от такъв декрет.
48
0
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Защо се притеснявате кой ще бъде избран,щом не им играе по гайдата ще е като Кенеди.
47
3
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
В Щатите изборите трябва да ги отложат и изборния маратон да започне отново ако искат що годе читав президент да изберат! Американците в момента просто са поставени прeд избора между "зле" и "по-зле", като не се знае кое точно е "зле"- то!
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато казваш нещата с истинските им имена винаги си недолюбван!Хората харесват лицемерието ,а Тръмп не го умее много!Той е истинския!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинските и съществени изненадите за "палавото" сем Клинтън предстоят!Тепърва има да се обясняват за приведени им от Русия през периода 1993-1995г някакви си 15-тина % от само една сделка за 2 трилиона - има-няма 300 млрд долара!Тогава не само очите на фукХилърето ще се завъртят,а вероятно и на международно организираните престъпници, предатели ,продажници и обикновени политически пед-ераси от клана Кобурготски-Живков ,управляващи БГ след 1989г...През гугъла:"Алла Пугачва - То ли ещ будет"
44
4
 
4
 
! Отговори
_Революционер_ преди 7 години
Ясно е, че президентите на България, САЩ и други страни ще са жени. Германия се управлява от жена..... Въобще ще има женско господство. Общо взето системата ще заЦИКЛИ......
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаква се Тръмп да спаси реалната икономика на САЩ ,а Клинтън да я доунищожи!Клинтън е продължител на делото на Бжежински и Кисинджър - създаване на контролиран хаос и по целия свят,и в САЩ!Четете Ларуш!Да живееш с илюзията,че можеш да управляваш света с "подарени" на международно организирани престъпници стъклени куртаци или зелени хартийки без да имаш реална и мощна икономика предполага ментална неадекватност и банална простотия на властващия елит- поради която са загивали и всички империи!
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Промени в конституцията!И двамата кандидати ще си отидат скоро от този свят.
41
0
 
2
 
! Отговори
Ъхъ преди 7 години
Ще го сменят като както смениха Бокова с Георгиева. Знаете какви са истинските цели.
40
4
 
1
 
! Отговори
а преди 7 години
Тръмп никога не е имал шансове да стане президент. Той е просто един клапан за обществено напрежение. Лобито което подкрепя Хилъри е далеч по-силно!
39
0
 
5
 
! Отговори
eN-Vy преди 7 години
Еврейте си правят чики - рики с Американския народ,баламурниците вярват,че там всичко е демокрация,но "бедните" еврей все още не са решили кой да стане президент....не са разпределили ползата от кой ще спечелят повече пари,а нека Американския народ да вярват,че при тях всичко е демокрация и няма нищо нагласено
38
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я кажете кое е по-вулгарно:1. Да говориш мpъcнишки за жена, с която накрая не си спал (Тръмп).2. Да правиш мpъcни неща с жена, да лъжеш, че не си, а съпругата ти да те прикрива (Бил и Хилъри).Ако сте за 1, сложете ми минус.Ако сте за 2, сложете ми плюс.
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бил Клинтън е изнасилвач, най-новия скандал в Щатите, в коя българска медия да прочета това?
36
1
 
18
 
! Отговори
Ано Нимен преди 7 години
Малките безмислени глупости винаги са сваляли неудобните! При Тръмп американците има къде да се преместят да живеят по света, ако управлението на републиканеца не им харесва, но при Клинтън няма къде да отидат, защото навсякъде по света ще е опасно място за живее, това го казвам без никакво преувеличение, Килъри вече се доказа като манипулативен психопат, която действа на принципа "или ще стане по мойта св.рка, или ще съжалявате!"
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече не е политкоректно в САЩ да харесваш жени и да обсъждаш качествата им. Трябва да харесваш мъже.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В САЩ няма демокрация. Там управлява една партия - партията на олигарситя разделена на 2 групи демократи и републиканци а всъщност финансови и промишлени олигарси. Използвайки пропагандната машина те могат да изберат и *** за президент, който е само кукла на конци. Демокрацията със 100тина партии и управляващо народно събрание дето не може да стигне до консенсус е за държавите които трябва лесно да се управляват от вън като БГ.
33
1
 
13
 
! Отговори
минувач преди 7 години
А това, че Килъри е дала разрешение за снябдяване на ИГ, с оръжие ???
32
1
 
9
 
! Отговори
минувач преди 7 години
А това, че Килъри е дала разрешение за снябдяване на ИГ, с оръжие ???