Подпалиха офис на Републиканската партия в Северна Каролина

Хилари Клинтън осъди случилото се, Тръмп вини привържениците й
17 окт 2016 10:30, Елка Василева
5
Подпалиха офис на Републиканската партия в Северна Каролина
Снимка: архив, Reuters

Местен предизборен щаб на Републиканската партия в Хилсбъро, Ориндж каунти, Северна Каролина, е бил подпален миналата нощ. Бутилка със запалителна течност е била хвърлена през прозорец на сградата, съобщиха местните власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Същевременно някой е изрисувал със спрей свастика на прилежаща сграда и думите "Републиканци нацисти, напуснете града, че иначе зле ви се пише", се добавя в съобщението на уебсайта на кметството.

При пожара, който става 25 дни преди президентските избори в САЩ, е изгоряла мебелировка.

Щатският координатор на Републиканската партия Далас Удхаус заяви, че никой не е пострадал, но че са разпратени предупреждения за повишаване на сигурността до всички партийни офиси. Удхаус нарече нападението "посегателство над демокрацията".

Щабът на Хилари Клинтън осъди като недопустимо подпалването на офиса на Републиканската партия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Нападението срещу офиса на Републиканската партия в Ориндж каунти, Северна Каролина, е ужасно и неприемливо", написа в Тwitter кандидатката за президент на демократите. "Демократите се радват, че никой от политическите им опоненти не е пострадал", допълва Клинтън.

Доналд Тръмп обвини привържениците на съперничката си Хилари Клинтън за подпалването на офиса на Републиканската партия. Милиардерът обясни вандалския акт със страха на демократите, че той ще победи на президентските избори, съобщи Ройтерс.

"Животни, представляващи Хилари Клинтън и демократите в Северна Каролина, хвърлиха запалителни бомби в нашия офис в Ориндж каунти, защото ние побеждаваме", е написал Тръмп в Тwitter.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В САЩ ИМА ДВЕ ПАРТИИ. ПРИ РУСНАЦИТЕ Е БЕЗ ПАРТИЯ И ТАКИВА ПРОБЛЕМИ НЯМАТ. ИМАТ СИ ЕДИН И МОЖЕ И БЕЗ ИЗБОРИ.
4
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сам си го е запалил русо левият.
3
1
 
4
 
! Отговори
ц преди 7 години
За всичко е виновен Обама и след изборите ще му се дири съдебна отговорност.
2
1
 
11
 
! Отговори
Джо Байдън преди 7 години
Демократична, атлантическа драгоценна, достойна за пример кандидатпрезидентска надпревара. Палят се щабове, виновен си ако си се родил мъж, неггри разстрелват неггри, полицията разстрелва всички, прекрасна държава, невероятен социален климат, искам да живея там. За всичко това е виновен Путин, разбира се, както и местните русофили, абе с една дума - дайте още санкции за Русия!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВО НЕ ПРАВЯТ НАРКОТИЦИТЕ.ПРАТИХА ДЕМОКРАЦИЯТА НА КИНО, ДОСУЩ ПО БЪЛГАРСКИ.