Очертава се внушителна победа на Клинтън на изборите

Тя води с 14% пред Тръмп според проучване в САЩ
27 окт 2016 20:39, Елка Василева
56
Очертава се внушителна победа на Клинтън на изборите
Хилари Клинтън. Снимка: архив, Reuters

Пред Хилари Клинтън се очертава внушителна победа над Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ на 8 ноември, според резултатите от ново проучване на Асошиейтед прес - Джи Еф Кей. Само 12 дни преди гласуването кандидатката на демократите води пред републиканския си съперник с 14%.

Намерение да гласуват за нея са изразили 51 на сто от анкетираните срещу 37 за Тръмп. Това е най-голямата разлика, регистрирана досега в проучвания на нагласите на избирателите, посочва АП.

Клинтън си е осигурила подкрепата на 90 на сто от избирателите демократи, както и на около 15 на сто от умерените републиканци. Само 79 на сто от републиканските избиратели са отговорили, че ще гласуват за партийния кандидат.

След започналото вече гласуване в 37 щата възможностите на Тръмп да победи Клинтън бързо се изпаряват.

В Северна Каролина - щат, в който Тръмп трябва непременно да победи, демократите водят пред републиканците в предварителното гласуване с 47 на 29 на сто.

Демократите имат преднина, въпреки че на този етап активността на гласуване сред чернокожите - ключова избирателна общност за Клинтън, е по-ниска в сравнение с 2012 г. Клинтън има предимство също във Флорида, Невада и Колорадо. Благодарение на белите избиратели Тръмп се справя добре в Охайо, Айова и Джорджия. Но дори да победи в тези щати, републиканският кандидат няма да успее да събере необходимите 270 гласа в избирателната колегия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всичко е театър.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВАРЯГА - И 20 % китайци
35
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
ТРЪМП ЩЕ СПЕЧЕЛИ, ЕТО НЯКОЛКО НЕЩИЦАРузвелт - ,,В политиката нищо не е случайно. Щом се случва,бъдете сигурни, че така е било планирано."163. ШОКИРАЩИ ИЛЮМИНАТИ ПРЕДСКАЗАНИЯ В СИМПСЪНС-YouTube
34
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tръмп е бита карта.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-трудно е да създадеш илюзията за свобода на избора. Останалото си е чиста диктатура
32
3
 
7
 
! Отговори
MDCCLXXVI преди 7 години
4% от американците вярват на медиите. Проучвания колкото искате. До сега няма онлайн запитване, в което Тръмп да не прегазва Хилъри. Извадете си празните глави от задниците и започнете да се информирате, проверявайки всеки къс информация по два, пет, десет пъти. Имате силата на единствената независима платформа, а вие я използвате за да си чешите убежденията. Тръмп е много противоречив, но Хилъри е престъпник и вотът за нея е вот за глобална война. Легално, тя няма право дори да е номинирана.
31
2
 
6
 
! Отговори
варяга преди 7 години
Докъде стигна великата Америка ...Да избират президент не създателите на нацията -белите труженици и земеделците.А някакви негроиди ,мулати ,мексиканци и всякакви наглеци .Голямо постижение на саморазрушаващата се цивилизация.А Тръмп просто вдигна завесата и каза:Хей ,това не е хубаво ,хайде да направим Америка пак велика. Затова го мразят .Обама излъга сума хора и то на два пъти ,но сега преврата над и срещу белите вече ще е видим .До 2050 САЩ ще се разпадне с това темпо .
30
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички в щатите са наясно,че Клинтън печели със сигурност. И добре,че е така.
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очертава се внушителен крах! Въпреки серията от мръсни и подли номера с/у тръмпа!
28
1
 
11
 
! Отговори
Ъ? преди 7 години
Гладна кокошка просо сънува! Ако си извадите хипнотизираните де-билски тикви от BBC,CNN, MSNBC, съвършено различна картинка ще видите!
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕЛКЕЕЕГледай CNN и не пиши глупости.
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХА-ХА-ХАСнощи гледах CNN там казаха че според националното проучване разликата е стопена на 3% и че дори Тръмп води в най-важния щат Флорида с 2%.От къде ги вадите тези ''проучвания'' бе?:):):)Да не превеждате стари вестници?
25
4
 
16
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
До Анонимендо 26 "Великия" Рейгън бил победил СССР?Голям майтап!По онова време (втория мандат) вече беше доста напреднала болестта му-Алцхаймер.Естествено,американската медицина за богати е на високо ниво и съумяваше да го поддържа в добър външен вид.Съмнително е обаче доколко е бил адекватен психически.На практика СССР се срути просто защото не можа да намери верният път за по-нататъчно развитие(като Китай) и се увлече по западни модели,които въобще не им прилягат.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очертава се ,по традиция ,внушителна фалшификация. То друго и не се очаква .
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен29 Да не би САЩ да са бананова държава та Путин да ,,избира ,,президента им. Глупости .
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25Какви американски форуми четеш? Фабриката за тролски постове на чужди езици в Петербург са я подпалили през ноща на 25 октомври и днес по американските форуми няма нито един разгневен "американец". Това ще да е работа на ЦРУ да знаеш.
21
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛюбопитенИмаш много здраве драги. Няма как да сравниш външната политика на Картър с външната политика на Рейгън. Демократите постоянно влизаха в някакви безкрайни и безплодни преговори с СССР (точно това прави и Обама днес), докато Рейгън преговаря точно 3 дни с руснаците в Рейкявик след което им каза НЕ и престана да води преговори. Резултатът ти е известен СССР се спаружи и умря. Точно това иска да направи сега Хилари да каже НЕ на претенциите на Русия и да ги остави да се споминат.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея се оляха вече с цялата тая кампания срещу Тръмп! Не знам какво е това проучване, след като американските форуми показват точно обратното - хората са разгневени и са в паника при мисълта, че тази слуга на Дявола може да им стане президент. Но цялата пропагандна машина работи срещу тях и в полза на задкулисието!
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за Рашко триците!
18
5
 
7
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
До Анонимендо 18 В главата празно май?Американската външна политика при управлението на двете партии се различава незначително!Разликите са най-вече във вътрешната политика-данъци,имиграция и прочее.А,и спонсорите са различни.