Епична битка докрай: Тръмп и Клинтън в постоянно дебнене*

Тръмп води на Клинтън с 244 на 215 гласа
Обновена: 9 ное 2016 07:38 | 9 ное 2016 06:30,
68
Епична битка докрай: Тръмп и Клинтън в постоянно дебнене*

Кандидатите за президентския пост в САЩ Доналд Тръмп и Хилари Клинтън търпеливо чакат присъдата на гласуващите, а разликата помежду им постоянно се променя.

Според предварителните данни от гласуването в 42 щата Доналд Тръмп поведе на Хилари Клинтън с 244 на 215 електорални гласа.

По данни към 7 часа Доналд Тръмп побеждава в 25 щата: Айдахо, Юта, Монтана, Уайоминг, Северна и Южна Дакота, Небраска, Канзас, Оклахома, Тексас, Айова, Мисури, Арканзас, Луизиана, Индиана, Кентъки, Тенеси, Мисисипи, Охайо, Западна Вирджиния, Алабама, Джорджия, Северна и Южна Каролина и Флорида.

Хилари Клинтън засега води в 17 щата: Вашингтон, Орегон, Калифорния, щата Хаваи, Колорадо, Ню Мексико, Илинойс, Вирджиния, Ню Йорк, Ню Джърси, Мериленд, Колумбия, Върмонт, Масачузетс, Кънектикът, Делауеър и Род Айлънд.

Доналд Тръмп е много близо до победата, взимайки ключови за изхода от изборите щати Флорида, Охайо и Северна Каролина. Експертите говорят за „въстание на работническата класа срещу истаблишмънта“, а пазарите реагират със спад.

Доналд Тръмп води с 232 електорални гласа на 209 гласа за Хилари Клинтън по по-ранна информация на CNN.

Малко преди това CNN съобщи, че Клинтън води със 190 над 186 електори пред Тръмп.

Хилари Клиинтън успя да вземе щатите Вирджиния и Колорадо с 9 електори. Традиционно републикански щат, Вирджиния носи 13 електори. За нея гласуваха и в Калифорния и Хавай, а Тръмп взе Айдахо и Северна Каролина.

Той напредна и в ключовия щат Охайо, който носи на победителя 18 електорални гласа.

Охайо, който носи на победителя 18 електорални гласа, бе спечелен през 2008 и 2012 г. от тогавашния кандидат на Демократическата партия Барак Обама.

Клинтън побеждава и в Колорадо, прибавяйки още 9 гласа в актива си. В последните минути успя да вземе и подкрепата на Орего.

Електорите са членовете на Избирателната колегия, които не са точно пропорционални на гласовете за всеки един и на спечелените щати. За да бъде избран един кандидат, трябва да има поне 270 електорални гласа.

* Информацията е актуализирана в 7.27 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
у га*0 преди 7 години
В САЩ всички американци, който имат тире са гласували за Хилари. Афро-***, Латино-****, Азиатци-- . Факт
47
1
 
4
 
! Отговори
кольо преди 7 години
До Анонименнай-много гласове купува бойко борисов - ***, най-долната мутра в историята на България, колкото по-скоро няма герб, толкова по-добре за България - най-слабите професионалисти и най-долни хора са гербаджиите... държавата е разграбена тотално
46
0
 
4
 
! Отговори
Wind of Change преди 7 години
Абе деформатори сега как ще пеем песента за вятъра на промянатa:I follow the WashingtonDown to White HouseListening to the wind of changeA November autumn night
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай Тръмпе! И ние в неделя като избереме генерала и ще им го турим отзад на всички долни манипулатори и номенклатурни ***!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбрах, защо червените шапки за предизборната кампания на Тръмп са поръчани в чужбина. Явно в щатите не е имало фабрика.
43
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в България сега в момента кандидатът на БСП и ДПС Радев усилено купува гласове!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До varg ИЗБИРАЙКИ
41
1
 
15
 
! Отговори
Черна държава преди 7 години
9 от 10 неееегра са гласували за Хилари
40
7
 
19
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 7 години
Давай, Тръмп ! Всички нормални и мислещи хора по света са с теб !Светът най-после ще има шанс да заживее в мир и разбирателство.САЩ ще има шанс да стане нормална държава.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДНЕС И В НЕДЕЛЯ ЩЕ СЕ ОБЛИЧАМ В ЧЕРВЕНО!
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Аляска води Тръмп
37
13
 
6
 
! Отговори
Анализ преди 7 години
До АнонименКилъри губи, значи за момента се разминаваме с Трета Световна.---Хм... много линейно мислиш ... Тя войната тече от 2008 г , ако не си разбрал...
36
3
 
18
 
! Отговори
чакаме преди 7 години
Дали вятъра на промяната ще задуха и в САЩ,дали империята на злото ще се промени?
35
1
 
23
 
! Отговори
още нещо преди 7 години
Минаха нашите избори, минават и американските и за пореден път се убеждавам, че социологията и прогнозите им не са наука , а гледане на кристална топка. Поглеждаш през нея и реалността се изкривява. После идват изборите и всичко си идва на мястото. Едни плачат, други се радват, а социолозите броят пачките.
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп води на Клинтън с 244 на 215 гласа - malko ostana!
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Килъри губи, значи за момента се разминаваме с Трета Световна.
32
1
 
19
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Brexit,победния вот за Доналд Тръмп показват едно -бунта на работническата класа и обикновенния човек срещу богатите,банките,корпорациите,монополите мастодонти и олигархичните кръгове по цял свят.Огромната разлика между обикновенния човек и богатите облечени с власт и глухи за чуждите нужди си казва думата.В световен мащаб има пренареждане на усановения довчера ред.След голямата банкова криза се задава нова огромна -кризата на доверието и страха.А това е само началото....
31
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Натовчетата газ пикаят.
30
1
 
9
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Страната получава това, което заслужава!
29
13
 
11
 
! Отговори
Пишкунта преди 7 години
Мистър Путин назначи неговият приятел мистър Тръмп за президент на САЩ!