Този луд, луд вот: Доналд Тръмп води с много пред Клинтън*

Очаква се републиканците да запазят мнозинство в Камарата на представителите
Обновена: 9 ное 2016 07:35 | 9 ное 2016 05:06,
136
Този луд, луд вот: Доналд Тръмп води с много пред Клинтън*
Снимка: Reuters

Според предварителните резултати кандидатът за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп води с 169 електори, докато в последните минути неговият опонент Хилари Клинтън получи 131, съобщи SkyNews.

Преди минути стана ясно, че Доналд Тръмп спечели и в Охайо. Той води и в ключовия щат Флорида.

Електорите са членовете на Избирателната колегия, които не са точно пропорционални на гласовете за всеки един и на спечелените щати. За да бъде избран един кандидат трябва да има поне 270 електорски гласа.

Клинтън печели вота в щатите Масачузетс (11 електорални гласа), Роуд Айлънд (4), Ню Джърси (14), Делауер (3), Мериленд (10), Вашингтон, окръг Колумбия (3), Кънектикът (7), Илинойс (20), Ню Йорк (29) и Върмонт (3), който е бастион на бившия й противник от предварителните избори на Демократическата партия Бърни Сандърс.

Тръмп печели в Индиана (11), бастион на неговия кандидат за вицепрезидент Майк Пенс, Кентъки (8), Западна Вирджиния (5), Южна Каролина (9), Оклахома (7), Тенеси (11), Мисисипи (6), Алабама (9), Тексас (38), Небраска (5), Северна Дакота (3), Южна Дакота (3), Уайоминг (3), Канзас (6), Луизиана (8) и родния щат на бившия президент Бил Клинтън Арканзас (6).

Кандидатите на двете големи американски партии са с много близки резултати във Флорида - перлата в короната сред решаващите изхода от вота колебаещи се щати, отбеляза ДПА.

Приключи изборният ден и в още няколко щата, където надпреварата е оспорвана, а победителят все още не е ясен: Ню Хампшър, Пенсилвания, Северна Каролина, Охайо, Вирджиния, Колорадо, Мичиган, Уисконсин и Аризона.

Очаква се обаче, че след изборите Републиканската партия да запази мнозинството си в Камарата на представителите на САЩ.

Прогнозите на телевизионните канали NBC и ABC, направени на базата на предварителните резултати, показват, че партията ще запази поне 218 от общо 435-те места в Камарата.

*Информацията е актуална към 05:26 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Светът се променя от личности! Дали в областта на политиката, военното дело или науката. Започва ерата Тръмп. Дано само не го отсвирят както Кенеди. Свърши се дослука с тая империя на злото СА. Крайно време е. Не всичко е пари приятели.
73
1
 
5
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Честито на Бати Дончо!Очакваме скоро и в цяла Европа с изключение на Унгария! Браво на Американският народ!
72
0
 
5
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Интересно, ако спечели Тръмп, как ще си завъртят за/ника Меркел и Оланд. Каква сделка ще направи Тръмп с Турция и с Русия? САЩ вече са ни продавали, нас и румънците на СССР, срещу Италия и Австрия, през 1946-47 г. Кой ще даде повече за нас - Русия или Турция. Дали ще денонсира чл.5 на НАТО? А ако Тръмп поиска оот нашите муньовци да инвестират във американско въоръжение, дали тая *** ще дръпне кредит от 15-20 милиарда и ще ни оставят да тънем в мизерия?
71
0
 
1
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Както някой по-долу писа...надявам се че Тръмп поне завинаги ще приключи с "ухажването" на всякакви ислямски от*репки...Да видим догодина как ще изглеждат изборите в Германия .....ДАЛИ МИЛАТА МАЙЧИЦА НА АРАБСКО-АФРИКАНСКАТА ГМЕЖ ще остане на трона! Цялата насаждана ни Г*НУС за мултикулти...толерантност...либерализъм....и какви ли не още ЛЪЖИ...оставили ни незащитени от вражеската ИНВАЗИЯ на тъмни субекти от най-завряните и престъпни страни на света!
70
4
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
И американците не искат жена президент като нас и едва ли има нещо по логично от това.
69
1
 
4
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Странно - Къде се изгубиха "дежурните"? Тихомълком си цъкат минусчетата и.... Тишина.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 106Всички са доволни,човека на Путин печели,ама тебе не те ли е страх,че дългата ръка на КГБ може да ти извие врата?
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И у нас требва да си идат демосратете като у америка....
66
3
 
8
 
! Отговори
Анализ преди 7 години
Аз пак да питам - защо мислите, че бай Дончо ще промени нещо? Смяната на пилота, води само да по-различно управление на колата и по плавно или по-рязко взимане на завоите, движейки се обаче по един и същи път и изпълнявайки указанията на щаба от бокса ... а щаба е един и Съ(A)Щ.Една уродлива Система може ли да роди нещо по-различно от самата себе си!?
65
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглата болнава тьотка май издуха чорбата. Егати кефа.
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До IdealistДа видим кой кой ще замести Меркел! Хубави дни и за Българската демокрация - Боко и Цецо си отиват.---------------И идват Доган И Станишев. Това ли ти е алтернативата
63
1
 
9
 
! Отговори
Анализ преди 7 години
До 107Несправедливото е, че всеки щат има строго фиксирана "тежест", независимо от броя жители и броя гласували. 100% от хората в един щат да гласуват за някого, този щат няма да даде повече гласове от фиксираните! Това дали е справедливо? И изобщо уж се избира президент, ама реално не хората го избират, ами те делегират права на други "избрани от боговете" хора, които избират президента. Т.е. това е пак една теоретична вратичка за Системата... тая гнила система, докарала света до катастрофа!
62
5
 
20
 
! Отговори
варна преди 7 години
урааааааааааааааа в неделя и Радееееевв!!!!
61
2
 
4
 
! Отговори
до анализ преди 7 години
изобщо не е така...щатите с по-голямо население имат по-голяма тежест, защото там просто гласуват повече хора и разпеделят повече електорални гласа...кое не можеш да му разбереш?ей го Тръмп бие с 1.5 милиона гласа от 120 милиона гласували до сега и държи по-големите щати...и води в електоралните гласове с 244 на 215...кое е му е несправедливото...
60
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде..всички путлерасти са в транс.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анализ преди 7 години
Тая избирателна система никак, ама никак не е справедлива и "демократична". Излиза, че глас от ескимос Аляска, "тежи" по-малко от глас на бабичка милионерка от Флорида... Къде е "демокрацията"? И може да се получи така, че кандидат да набере повече физически гласове, а да загуби изборите!Същото би станало и при т.н. "мажоритерни" избори, с които много, много трябва да се внимава, защото рязко ще увеличат влиянието на КЕШ-а...
58
12
 
4
 
! Отговори
... преди 7 години
по всичко личи, че на края разликата ще е около 1%...и определено мога да кажа, че имейлите на Хиларито изиграха много важна роля в очертаващата и се загуба...руските хакери си свършиха работата...както и ФБР, които малко преди изборите почнаха официално разследване по случая...
57
1
 
6
 
! Отговори
Циник до 108 преди 7 години
Хм...да - *** съм...затова съм си избрал този ник! Не съм "дъгоцветен", не съм толераст, либераст...или какъвто и да е раст! И да - сражавали са се за ОСТАВАНЕТО НА РОБСТВОТО като форма на бизнес! За какви традиции ми плещиш? *** съм - но обичам да наричам нещата със собствените им имена! Иначе - имаро е роби , които са плакали,че са "свободни" с несигурно бъдеще..изгонени , и без пукнат грош! Те така!
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** наистина си долен *** "сражавали за ОСТАВАНЕТО на робството!" и лъжец.Сражавали се за традициите, а това е нещо друго. Как се нарича свободен роб но без НИЩО - пак роб, робството същесвува и сега дори и у нас.По памет: Затворени шивачки за 48 часа в цех ... Популист.
55
1
 
6
 
! Отговори
Иванка общата преди 7 години
Дано този да е от добрите илюминати, защото ни е спукана работата на Балканите, дано закрие и в най скоро време НАТО, ама ми се струва, че на бързо ще му надянат и на него хомота.