В САЩ се вдигнаха на протести срещу избора на Тръмп

"Това не е моят президент!", "Майната му на Тръмп!"...
Обновена: 9 ное 2016 13:21 | 9 ное 2016 13:20, Елка Василева
296

Снимка: Reuters

Протестиращо и гневно множество излезе по улиците на много градове в западните американски щати, след като бяха оповестени резултатите от президентските избори, спечелени от Доналд Тръмп, предаде ДПА.

"Това не е моят президент!" и "Майната му на Тръмп!", скандираха студенти и други опоненти на милиардера, участвали в многохилядни протестни шествия в Лос Анджелис, Сан Диего, Окланд, Портланд и други градове.

Кадри от протестите, качени в интернет, показаха демонстранти да палят свещи и факли. На един от тях беше изгорено и знамето на САЩ.

"Не мога да разбера как нашата страна може да гласува за този ужасен човек", коментира участник в протест в Лос Анджелис.

В Ню Йорк поп иконата Лейди Гага, пламенен поддръжник на Хилари Клинтън, която водеше кампания за нея и участваше в последния й предизборен митинг, протестира пред кулата Тръмп.

Тя качи в социалната мрежа Инстаграм своя снимка, показваща я да стои права върху боклукчийски камион и да държи надписа: "Любовта ще надделее над омразата на Тръмп". Това беше един от предизборните лозунги на кампанията на Хилари Клинтън.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ни занимават със америка окупатори трябва им гражданска воина каквито ги забъркват по цял свят.Aмерика вън от европа
216
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка държава си има криминален контингент.
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Laji
214
1
 
15
 
! Отговори
Авантюрист преди 7 години
Туй "Протестиращо и гневно множество", дето го пишете ми се види много рехаво.Ако кадрите бяха от протест в България, сигурно щяхте да напишете че са се събрали няколко човека да си протестират.
213
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези на първото видео май викат:само бсп:)))
212
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЗИ ВЕЧЕР СТРАННО ЗАЩО СТЕ ИЗПИСАЛИ ЦЕЛИ 260 ПОСТА ЗА КРАВАРИТЕ- ЗАЩО Е ТОЯ ИНТЕРЕС, ОТ КАКВО Е ПРОДИКТУВАН- НАЛИ ТАМ Е НАЙ ГОЛЯМАТА ПРОКОБА И ФИНАНСОВ КРАХ- САМО СРЕЩУ 7 ДОЛАРА ДО 16 ДОЛАРА МИНИМАЛНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ЧАС В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЩАТА- КЪДЕ СА 217 ЛЕВА НА МЕСЕЦ, КЪДЕ ПО ГОРЕ- КЪДЕ СА 420 ЛВ И 10% ПЛОСЪК ДАНЪК, КЪДЕ СА НАД 30% ЗА ПОЛУЧАВАЩИТЕ ВИСОКИ ПАРИ- ЕХ КРАВАРИТЕ СА СИ КРАВАРИ...ЕДИН ЛЮБИМ МОЙ АКТЬОР ПРЕПЯВАШ " КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ КРАВАРИТЕ И ЩЕ ГИ ЗАДМИНЕМ ДОРИ..
211
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВРЕИ КОМУНИСТИ НЕ ИСКАТ ТРЪМП, НЕ ДАВАЛ ДА КРАДАТ
210
2
 
7
 
! Отговори
Г. Сомов преди 7 години
Протестират защото повечето Американски колежи се оправляват от професори Марксисти.
209
1
 
29
 
! Отговори
Тия преди 7 години
Срещу демокрацията ли протестират ? А поддръжниците на Тръмп трябваше ли да протестират, ако беше победила Хилари ? Ако не им харесва тази система, могат да се изнесат към Китай или Северна Корея - там винаги всички гласуват еднакво !
208
5
 
17
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Само бавняри , ретарди , корумпирани фрийкове , гейове , лезбийки , еничари и т.н. са против човека който е някаква ЛЕКА промяна в статуквото което може би ще е по-добро от миналите надявам се особено към България ! #StopThoseRetards #StopHillaryandPutHerInJail
207
0
 
1
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 244 DublinБраво! Аз ви изпращам една бутилка водка. Втора след Майдан. Целувам корема. Кремъл. Путин
206
3
 
43
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Протестират основно Мюсюлмани , Имигранти и Черни.Утре като се събудят Американците ще ги сложат на мястото им!!
205
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бясната, световна, продължителна и манипулативна кампания на неолибералите и слугуващите им медии/включително и български/, да сатанизират образа му и да внушават, че Доналд Тръмп, е ***, както се и очакваше, даде обратен резултат. Затова Америка е велика страна, с велика демокрация а американците са велик народ.
204
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега да видим дали наистина ОБама ще е последния президент?
203
2
 
14
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Що няма черни в тоя протест? Не за друго.. да ескалират малко да се бият да хвърлят камъни да ги пострелят малко после да има blacklifesmatter. Шоу Мъст Го Он
202
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХИЛЪРИ ИМА ПРЕВЕС САМО В ГЕТАТА. НО ЗАТОВА АМЕРИКАНСКАТА СИСТЕМА Е ТАКА НАПРАВЕНА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИШ СТОЛИПИНОВО И ДА СПЕЧЕЛИШ ЦЯЛ ПЛОВДИВ НАПРИМЕР. КАКТО ПРАВЯТ СОЦИАЛИСТИТЕ
201
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ ДОКАЗАХА НАПЪЛНО, ЧЕ СА ЕДНА ОТ НАЙ-СЛАБОУМНИТЕ НАЦИЙ!!!ЖИЗНЕНИЯ ИМ СТАНДАРТ Е НА БАЗАТА ПЪРВО НА ПРИРОДНИ РЕСУРСИ И ОГРОМНИ ЗАЕМИ!!!ТИПИЧНА ГЪРЦИЯ НОМЕР 2 СА !!!!
200
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умни и красиви янки стайл.
199
0
 
24
 
! Отговори
similar преди 7 години
Умните и красивите не могат да понесат избора на народа.
198
1
 
13
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
В САЩ се вдигнаха на протести срещу избора на Тръмп..."Уважаемые граждане США! Команда опытных украинцев поможет вам собрать Майдан, организовать Революцию достоинства, научит строить баррикады, петь песни, бить в набат, собирать Вече, тренировать сотни самообороны, поможем организовать Духовную Раду Майдана, есть опытные бармены по "коктейлю молотова", чертежи катапульты, инвентарь, и почти новый сотник Парасюк. P.S. Дорого. P.P.S. В качестве бонуса украсим елку."