Как Тръмп създава нова икономическа епоха?

Търговските споразумения на САЩ с другите страни няма да отпаднат
10 ное 2016 13:44, Екип на Bloomberg
11
Как Тръмп създава нова икономическа епоха?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С избирането на Доналд Тръмп в САЩ започна една нова епоха. За прекалено дълъг период в западния свят битуваха някои мощни средства за мека форма на терор. В момента новият президент очертава нов дневен ред за оттегляне от регулирането на икономиката. Това обяви Нено Димов от Института за дясна политика в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му капитализмът е най-уникалната икономическа система, но от дълго време тя е или в смесена форма, или изцяло отсъства и това води до задъхване на икономиката.

"Тръмп казва, че иска да реши този проблем и знае как - чрез дерегулация,намаляване на данъците, очаквам да чуя и намаляване на разходите. Надявам се Obamacare да бъде премахнато", допълни експертът.

Според него търговските споразумения между САЩ и другите страни няма да отпаднат, а по-скоро ще бъдат променени в посока премахване на определени ограничения.

"Факт е, че САЩ произвеждат около една четвърт от световния БВП, но също така и, че консумират повече. САЩ са глобална сила не само заради армията, а защото правят бизнес в целия свят", каза още Димов. 

По думите му за България най-важни са не търговските споразумения, а новите отношения на САЩ с Турция и Русия. Той обаче посочи, че едва ли ще има коренна промяна, защото през годините страната е имала устойчива външна политика, която не се променя много със смяната на президентите.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Тръмп сам си е финансирал кампанията, а Хилари чрез фондацията си (обект на разследване) и с частни дарения (доброволни, може би) . В САЩ нямат субсидии за участие в избори!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп каза ясно как смята да управлява държавата. Точно по модела на собственият си бизнес. Поредица от гигантски кредити и последващи фалити. Въпросът е - кой ще му се хване.
7
1
 
1
 
! Отговори
Anon преди 7 години
"Нено Димов" да вземе да се обръсне преди да обяснява ... неща от които нито разбира нито са му по хапката...
6
1
 
6
 
! Отговори
Циник продължение преди 7 години
...може би ново индустриално робство! А и капитала лека полека се трансформира във виртуален.В Германия сериозно се обсъжда премахването от употреба на ординарните парични знаци! Бъдещето не изглежда розово.Краховете в световните финанси зачестяват, и се задълбочават. Старите демокрации на Европа стават "прекалено скъпи" за рентабилно производство! Правата на работещите там - са вече "непоносими" за мултинационалните корпорации.Не смея да си мисля какво следва, и какво ни очаква!
5
1
 
6
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Не помня как се казваше един друг български доцент...има го в ютуб...много съдържателен анализ за сегашния световен ред ( без конспирации , евреи, и масони) Много е прав човека за едно - капитализма е строй който вече остаря, и се изчерпа! Няма ВЕЧНО РАСТЯЩ ПРОФИТ(ПЕЧАЛБА)....НЕИЗЧЕРПАЕМИ СУРОВИНИ...90% от световния капитал е в ръцете на по-малко от 10% от човечеството! Лошото е, че наближаваме 9 милиарда...те искат да се хранят, и да живеят по-добре! Но няма измислен нов строй - може би индуст
4
0
 
19
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
За кога да става по богат!! На 70 години е! Има си достатачно пари.На тази възраст и с тези пари и възможности хората не искат да забогатяват още а да оставят нещо след себе си .Нещо с което ще останат в историята! Всички възрастни милярдери в края на съзнателния си живот се отдават на служба за народа.Филантропия и дарения!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Димо-о-о-о-о-фффф, много бързо обърна палачинката бе, струва си да ти вярваме, хахахахахахаха...
2
17
 
3
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Според мен Тръмп стана президент, за да стане още по-богат!
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп и бабата показаха, че няма какво да покажат. Политическите партии нямат идеи, защото са изчерпани. Който гласува за Тръмп, го прави за да накаже бабата и обратно. Хората гласуваха за тях с еднакво отвращение и се питаха кое е по-лошо. Никой не се питаше кое е по-добро.И те така.