Тръмп полага клетва, 28 хиляди души го пазят

Церемонията по встъпването му ще е на 20-и януари
Обновена: 15 яну 2017 16:24 | 15 яну 2017 14:35, Петя Славова
52
Тръмп полага клетва, 28 хиляди души го пазят
Снимка: архив, Reuters

Около 28 000 агенти на Сикрит сървис, Националната гвардия и федералната полиция ще се грижат за сигурността във Вашингтон на 20 януари, когато Доналд Тръмп ще положи клетва като президент на Съединените щати, предаде Франс прес.

Нападения с камиони, дронове или самотни снайперисти са сред основните заплахи, за които са подготвени американските служби за сигурност преди официалните събития в петък, за които се очаква да се съберат около един милион души.

След нападенията срещу големи групи хора с камион в Ница, Франция, и в Берлин миналата година, американските власти взеха мерки, за да не допуснат подобни сценарии във Вашингтон. "Не ни е известно да има конкретна достоверна заплаха", каза министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън пред журналисти в силно охраняваната сграда, където петдесетина американски агенции съгласуват мерките за сигурност преди церемониите по встъпване в длъжност на Доналд Тръмп.

"Терористичната среда в света сега е много различна дори от 2013 г., когато Барак Обама положи клетва за втори мандат", продължи Джонсън. Той каза, че има риск от нападения, планирани и извършени от хора, които са по-скоро вдъхновени, отколкото направлявани от джихадистки мрежи. "Трябва да ни тревожи екстремизмът на наша земя, екстремизмът, роден в САЩ и действията на саморадикализирали се хора", добави той, цитиран от БТА.

Една от големите възможни заплахи е нападение с камион, който да се вреже в множеството. Периметърът ще бъде охраняван с тирове, самосвали и бетонобъркачки, за да не допуснем никакво навлизане на превозни средства без разрешение, продължи министърът, цитиран от АФП. Дългият списък на забранените предмети включва аерозоли, балони, велосипеди, лазерни фенерчета, и разбира се, оръжие и всичко, което наподобява оръжие.

Дроновете са забранени в небето на Вашингтон, но ние сме готови за възможността те да бъдат използвани и разполагаме с необходимата техника да им противодействаме, каза Джонсън.

Официалните прояви ще започнат в четвъртък с полагане на венци на Арлингтънското военно гробище. В петък Доналд Тръмп ще положи клетва пред Капитолия, където се очаква да се струпат между 700 000 и 900 000 души, включително 99 групи протестиращи.

На клетвата ще присъстват досегашният и новият президент, бивши президенти, министри, депутати и други високопоставени личности. След това ще има тържествено шествие по Пенсилвания авеню до Белия дом и балове по случай встъпването в длъжност на Тръмп. В събота във Вашингтонската катедрала ще бъде отслужена тържествена литургия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Нека ,бе 51 преди 7 години
ТЕ --ЗНАЯТ ВСИЧКО, БЕЕЕЕЕЕ.....ХА,ХА,ХАААААААААААА....!Само гдето не знаят , как от 0,05-ст.---ДА НАПРАВЯТ 5-ЛВ......ЗА ДА СИ КУПЯТ ХЛЯБ.... А ЧАКАТ МАМА И ТАТКО ДА ИМ ДОНЕСАТ ..ЗА ДА СЕ НАМУАТ ЗА ОБЕД.....!Те --затова са тука в тоя сайт!!КАТО ВСЕКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ БЕЗДЕЛНИК И НЕУДАЧНИК------ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИ
34
3
 
8
 
! Отговори
бг преди 7 години
28 000 ще го пазят от Биби Натаняху,Джон Подеста,Блумберг,Уолф Блитцер,Ричард Хаас,Николас Бърнс,Джордж Сорос,Марко Рубио,Ехуд Барак.
33
2
 
0
 
! Отговори
ььь преди 7 години
До БрaнникСлед "к"-то се слага ер- голям бе,шемет!
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубавец! И аз така да ги перкам на 70 дано.
31
1
 
3
 
! Отговори
Дрона преди 7 години
Дроновете са забранени в небето на Вашингтон, но ние сме готови за възможността те да бъдат използвани и разполагаме с необходимата техника да им противодействаме, каза Джонсън.--:)) youtube/ watch?v=5_yzzXgoYvM youtube/ watch?v=jYBhfXqIn_Q
30
1
 
4
 
! Отговори
Джо преди 7 години
Голямо шоу. Ще празнувам и аз рожден ден в събота. Много ми е кеф какъв екшън ще излезе.
29
4
 
22
 
! Отговори
Ванко преди 7 години
Всичкото нелегален емигрант Холивудски артист и хомосексуалист на протест,това е прогресивното човечество!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stava interesno
27
19
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Руската вата тръпне в очакване на коронацията на Тръмп. При Обама ватата живяха зле и загубиха Украйна. Така както Рузвелт навремето спаси Сталин от Вермахта, така и Тръмп ще спаси Русия от санкции и ще върне Украйна. Е, видя се кой е господаря на Путин.
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех на пича!
25
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро Путин ще разбере дали не е "избрал" грешния президент на Америка !
24
6
 
26
 
! Отговори
Пророк преди 7 години
Ще го гръмнат мафиотите зад Килъри. После ще ни разказват как ИД или марсианците са му направили атентат. Тръмп е тотална заплаха за мафията, която управлява света. Тотална.
23
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски мужик: Гласуваш за Путин, получаваш Тръмп !
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В щатите зрее майдан! На встъпването му в длъжност ще дойдат над 100000 протестиращи, платени от клинтъновица.Сега остава Мария Захарова да дава пелмени и чай на протестиращите, а руския флот да дойде в Мексиканския залив, да пази демокрацията. Американците трябва да изпитат до последната подробност злините, които са сторили по света.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gruzinskiya Shevarnadze 40 000 dushi ohrana
20
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има си нужда. Само Сорос загуби един милиард от неуспеха на Клинтън. А останалите богаташи колко не се знае. Тука красивите реваха месеци наред, защо и там да не го направят? Парите те си ги печатат. Могат да купят всекиго.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бранник, каква е тази "США",научи се първо да пишеш,бе шемо!
18
23
 
12
 
! Отговори
Брaнник преди 7 години
Некa Бог дa пaзи Президентa Тръмп! Ние сме с него!Слaвa СШA и долу русия!
17
2
 
10
 
! Отговори
Към 14-я анонимник преди 7 години
България е пътник за завръщане в Руския Мир.
16
4
 
1
 
! Отговори
Кен преди 7 години
До Надя НиколоваДобре че всички останали политици само истини говорят!