Тръмп заменя "Обамакеър" с "осигуряване за всички"

Планът включва по-ниски суми и по-малки удръжки
16 яну 2017 12:16, Елка Василева
12
Тръмп заменя "Обамакеър" с "осигуряване за всички"
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Доналд Тръмп планира да замени закона за здравното осигуряване, известен като "Обамакеър", с план, който предвижда "осигуряване за всички". Това заяви новоизбраният президент на САЩ в интервю за в. "Вашингтон пост", предаде Ройтерс.

Тръмп не представи пред вестника конкретни факти от предложението си за заместител на емблематичния закон на досегашния президент Барак Обама. Единствено каза, че планът му е почти завършен и е готов да го представи пред лидерите на Конгреса, добавяйки, че изчаква номинираният от него за министър на здравеопазването Том Прайс да бъде утвърден.

Тръмп посочи, че планът включва "по-ниски суми и по-малки удръжки". "Ще осигурим застраховки за всеки", подчерта той.

"В някои кръгове съществува мнение, че ако не можеш да платиш, не получаваш. Това няма да се случи при нас", каза Тръмп, който встъпва в длъжност на 20 януари.

Камарата на представителите вече направи в петък първата стъпка за отмяна на здравния закон въпреки притесненията, че няма готов текст, който да го замени и въпреки потенциалната цена, която ще трябва да бъде платена за отмяната му.

Програмата предвиждаше здравни грижи за около 20 милиона души, но беше обременена от увеличения на застрахователните премии и на удръжките и напускането на на системата от някои от най-големите застрахователи. Тя бе приета през 2010 г., когато Демократическата партия имаше мнозинство в двете камари.

Според демократите "Обамакеър" е позволила на много американци да станат здравно осигурени, като едновременно с това е забавила увеличаването на разходите за здравеопазване.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Доналд ТръмпОбамакеър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако убият Тръмп поне ще знаем кой го е поръчал, а не да се избиват свидетелите в затвора, като при убийството на Кенеди.
8
3
 
5
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
В други ден ,дали пък и Тръмп няма да го застигне съдбата на Кенеди щото е неудобен на корпорациите?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Където и да си, плащаш, но гледай да не ти се налага да ги ползваш! Тогава плащаш и отгоре, докато те довършат.
6
0
 
3
 
! Отговори
Dimi преди 7 години
До zeusДо някъде и заради двете, друг е въпроса къде са откраднатите от здравеопазването пари- "кутията" пак е празна.
5
0
 
17
 
! Отговори
българин преди 7 години
Въпрос на аритметика е да се удържат на всеки от доходите и да има достатъчно за здравеопазване.Който не си плати с пари -да го изработи.Нали така сме всички работещи.Всеки месец още преди да получим заплатата част от нея е взета за пенсионни и здравни осигуровки,отчисляват се и пари за данъци.Няма нищо обидно според мен ако безработните си изработят по някакъв начин осигуровките.Идеята би работела добре както у нас така и в чужбина.НО ДА СЕ ЗНАЕ -ЧОВЕК ОСИГУРЕН ЛИ Е -НИКАКВО ДОПЛАЩАНЕ!
4
1
 
18
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Сащ ще построи социализма кой то 27г ни убеждават че е лош,
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно обонгокеар е повлияло и на баце - всички плащаме за да може 200 блока да се облепят със стиропор(санирането е друга бира).
2
7
 
23
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
по времето на Тодор Ж. моите родители не се страхуваха от това че се нуждаят от лекарски услуги. Е аз с моите доходи се притеснявам. А живота ни е по-хубав от преди по презумпция.
1
2
 
30
 
! Отговори
zeus преди 7 години
"Обамакеър" даваше здравеопазване на едни, които не си плащат за сметка на други, които се налагаше да плащат още повече. То и при нас е така, може да е социално, но не е справедливо.Друг е въпроса социално слабите защо са такива, защото няма работа или защото така е по-лесно?