Над 200 арестувани при протести срещу Тръмп във Вашингтон

При стълкновения и сблъсъци са ранени шестима полицаи
21 яну 2017 07:48, Елка Василева
19
Над 200 арестувани при протести срещу Тръмп във Вашингтон
Снимка: Reuters

Общо 217 души са задържани и обвинени в нарушаване на обществения ред при протести срещу Доналд Тръмп във Вашингтон. Леко ранени са шестима полицаи, съобщи полицията в окръг Колумбия, цитирана от Асошиейтед прес.

Протестиращите изразиха гнева си срещу Тръмп чрез хаотични сблъсъци с полицията, която използва лютив спрей и шокови гранати при ожесточените стълкновения само на няколко пресечки от тържествения парад по случай встъпването в длъжност на новия президент.

Няколко демонстрации протекоха мирно край различни контролни пунктове близо до Капитолия.

Властите във Вашингтон няма да търпят насилие от страна на участници в протестите срещу Доналд Тръмп, заяви кметът на столицата Мюриъл Баузър, цитирана от ТАСС.

"Уважаваме правота на хората да се ползват от Първата поправка (в конституцията на САЩ, гарантираща правото на свобода на словото), но няма да търпим насилие и разрушения", писа в профила си в Тwitter Баузър. Уважавам правото ви на мирен протест, но нанесените щети във Вашингтон са недопустими, подчерта тя.

Демонстранти с черни дрехи чупиха прозорци на магазини и коли в центъра на Вашингтон и влязоха в сблъсък с полицията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 1 8Много добре ги е сравнил 1. Те са от един дол дренки. Само където Трумп е много по-нагъл и дърт, та имал време да натрупа повече пари. Чудя се как така не харесвате нашите мутри а се прехласвате по тоз американски милиардер супер мошеник който успя да излъже залупените американци. Вземи да прочетеш малко повече за него.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, което са правили "протестиращите" показва, какви *** на света са в редиците им. Мързеливци, продаващи се за 50 $, наркомани, в т.ч. самозванци и бездарни артисти, имигранти-готованци от бездържавни общности, тънещи в мизерия, извратеност, престъпност - налазили САЩ да смучат социалните фондове на редовия янки, вместо да оправят своята държава...А целта на Тръмп е заетост, спиране на "благодеянията" за чужди послушници, на първо място грижите за САЩ, за здравето, образованието, реда, .
13
2
 
7
 
! Отговори
ми така е преди 7 години
До като Сорос дава пари,ще има протести!
12
1
 
11
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Снощи даваха част от протестиращите - черни и дебели като хипопотами феминистки налягали по поляните ...
11
1
 
14
 
! Отговори
ААааа преди 7 години
Не само "чрез хаотични сблъсъци".То беше чупене на витрини на магазини,то рабиваха витрини на банки,то въргаляха улични кофи за ***,то палиха плакати на Тръмп,то се биха с полицаи.ВАРВАРИ! Аз съм ЗА МИРНИТЕ ПРОТЕСТИ.Всеки има право да изложи своята позиция,но не като у нас хората на Борисов и Америка за България,които вандалстваха в нощна София срещу правителството на Орешарски.Да!Хората на Борисов.Той си призна:"Когато изтеглихме нашите хора,останаха само около сто души".Борисовите майдани..
10
1
 
16
 
! Отговори
Diana преди 7 години
Май щв има и американска пролет и цветни революции. Организаторите са същите!
9
2
 
5
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Ако се позовем на евангелията относно същноста на мъжеловците и мнението на Иисус за тях,вероятните събития вече предстоят.
8
3
 
28
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
А бе ти нормален ли си!?Как изобщо можеш да сравняваш Тръмп с бокича!?Тръмп е мениджър врял и кипял в бизнеса,интелигентен и културен,четири пъти се е провалял,но се е изправил и пак е на върха!Има написани книги,ами попрочети малко и тогава реди глупостите си!Ако не са митниците и пътищата боко просто не го виждам,ще умре от глад!Ами мислете малко бе,мааму стара!!!
7
10
 
6
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
По подобие на Австро-унгарската империя и нашия "велик" цар Фердо , на своето време, е издал"царски " указ -- който псува царя - у кауша. Сега демокрацията разрешава протести, НО при определени условия /както и референдуми/ ! Не трябва да се нанасят от протестиращите имуществени щети НИКОМУ И НИКЪДЕ !!!
6
3
 
27
 
! Отговори
соросопитек преди 7 години
В Америка е така,плащаш и човека отива да протестира!Таксата е 25 долара!Строяват стотина човека,журналята снимат ниско,за да изглеждат много,и след това кой откъде е!
5
2
 
23
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Само 200?!?! ....та третополовите са милиони!!!!
4
3
 
23
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Местните протестари се пробват ,но не им цепят басма като тука ,що така!?!?!?
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИЯ АРЕСТУВАНИТЕ НАПРАВО ГИ ТОВАРАТ И ЗА МОСКВА. ТЕ НЕ ОБИЧАТ ДА ЖИВЕЯТ В ДЕМОКРАЦИЯ
2
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес 200, утре 200 , накрая ще вдигнете ръце.
1
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тепърва ще му сърбате попарата на американския Бойко Борисов