Тръмп гневен: Ако има атака в САЩ – съдията е виновен!

Администрацията се готви за правна битка за връщане на забраната
6 фев 2017 13:20,
59
Тръмп гневен: Ако има атака в САЩ – съдията е виновен!
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че съдията, който блокира неговата забрана за влизане в САЩ на хора от няколко държави, би бил отговорен, ако Америка бъде нападната от терористи.

Още по темата

Тръмп заяви, че съдия Джеймс Робарт е поставил Америка в "опасност", позволявайки на гражданите на седем мюсюлмански държави да "нахлуят" в страната.

Междувременно администрацията на президента заяви, че ще използва "всички правни средства", за да влезе отново в сила изпълнителната заповед на Тръмп за имиграцията, но засега ще се съгласи с решението на съдията.

Апелативен съд в Сан Франциско отхвърли искането на правното министерство на страната за извънредна отмяна на решението на съдия Робарт, припомня британският "Телеграф".

Часове по-рано Тръмп бе заявил, че е уверен, че решението на съдията ще бъде отменено.

"Ще спечелим", заяви той на гала вечер в неговият клуб "Мар а Лаго" във Флорида. "За сигурността на тази страна, ще спечелим!", настоя той.

Въпреки това решението на съдията е все още в сила, а екипът на Тръмп се готви за правна битка, която най-вероятно ще стигне до Върховният съд на САЩ.

Вицепрезидентът Майк Пенс защити забраната на президента в серия от интервюта, а самият президент остана нетипично мълчалив.

"Ще продължим да използваме всички правни средства на наше разположение, за да отменим тази заповед и да продължим напред, за да предприемем стъпките, нужни за защитата на нашата страна", заяви Пенс пред "Fox".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.